Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malmar

Jak się rozwieść?

Polecane posty

Gość malmar

Witam Potrzebuje pomocy osób ,które rozwód mają już za sobą . Opiszę moją sytuacje . Mój mąż jest alkoholikiem jak miałam 20 ,30 lat znosiłam to ze spokojem teraz jestem tuż przed 40 -stką i nie potrafię już znieść ciągłych awantur ,pijaństwa . Mieszkamy w domu jednorodzinnym dom jest kredytowany . Ja od rodziców otrzymał mieszkanie ,które sprzedałam i zakupiliśmy dom dopierając kredytu . Mam koleżankę ,która już na stałe mieszka w Anglii zaproponowała mi mieszkanie u siebie i pomoc w znalezieniu pracy .Generalnie pracę miałabym na miejscu. Zarobek 220 funtów tyg. Rozważam możliwość wyjazdu ,ale boję się ,że mąż zrobi coś przeciwko mnie .Może nie spłacać kredytu, abo wymelduje mnie . Jak mogę się zabezpieczyć siebie i dziecko? Proszę o porady . Myślałam też o sądownej separacji . Rozwód nie jest mi do niczego potrzebny .

Gość hassan salihamidzic
idz do prawnika to zbyt powazna sprawa zeby na takim gownianym forum szukac porad prawnych

Gość malmar
Będę chyba musiała tak zrobić miałam nadzieje ,że ktoś jest w podobnej sytuacji. Kredyt ,maż alkoholik jak to rozwiązać.

Gość zmanierowana krytykantka
nie jestem w podobnej ale radze ci to rozwiazac prawnie tak jakby spelnic sie mial najgorszy scenariusz. nie licz na szczescie. rozwod teraz nie jest ci potrzebny ale moze byc potrzebny jesli kogos poznasz.

Gość malmar
Po 18 latach małżeństwa na razie wystarczy separacja.