Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mrauuuuuuuuuuuu

Kotek - jedzonko !!!!

Polecane posty

Gość mrauuuuuuuuuuuu

Witam Mam malego kotka, chcialabym go nauczyc jesc sucha karme, ale on nie chce jej tknac:( CO zrobic zeby sklonic kotka do jedzenia suchej karmy??

Gość mrauuuuuuuuuuuu
teraz karmie go saszetkami roznych firm, sucha karme mam Royala dla kociat.

hmmm to dziwne bo to dobra karma... ale moze mu nie podchodzi... kup mu inną, też z górnej półki a saszetki odstaw.. w koncu musi sie wziać za suchą

najlepiej kupic tez jedzonko dla kota w puszce, do karmy suchej dac troche tego z puszki i z sosem i wymieszac, zje na pewno.

Ja też mieszam i je :) Mam zamiar coraz bardziej zmieniać proporcje w tej mieszance. Chociaż tylko suchym żarciem nie mam zamiaru go całe życie karmic, musi mieć urozmaicenia.

mój jest na suchej dla kastratów. tylko raz w tygodniu daje mu puszke. zjada bo zjada, ale przyzwyczajony jest do suchej

Gość Anonimka XX
Moj Kociak sucha sie bawi,a le jak go troche przyglodze to je

Gość mrauuuuuuuuuuuu
no ja tez mieszam z saszetka i czasem zje a czasem zostawi, ale stwierdzialam ze moze troszke za maly jest bo ma dopiero 7 i pol tygodnia :P a chcialabym go karmic sucha i mokra karma :)

Ja mam problem, bo mój nic nie chce pić... Przecież nie może jechać tylko na suchej karmie, bo mi zdechnie z wysuszenia ;) Co można dawać kotkowi do picia??

Moja kicia chce pić jedynie bieżącą wodę z kranu :) Stoi w łazience na umywalce i jęczy żeby jej odkręcić kurek :D

Jak nie chce to najlepiej w ogóle go nie ucz jej jesc!!! Kot mojej kolezanki zdechl wlasnie od jedzenia suchej karmy, bo cos tam mu sie z moczowodami zrobilo, a pozniej z nerkami. Moja kotke juz za pozno oduczac, probowalam (ma ponad 5 la) ale jak twoj kociak nie chce jesc tego swinstwa to mu nie dawaj!

rossis - jakiego świnstwa? dobrej jakości karma jest odpowiednio zbilansowana dla każdego kota a problemy z nerkami czy moczowodami mają koty po kastracji którym daje się karmę dla zwykłych kotów

Kotom nie powinno się dawać krowiego mleka, to jest mit, że jest najlepsze dla kotów. Nie chce wody, żadnej. Ani jakaś ze sklepu, ani przegotowana, ani kranówka... Też miałam kiedys kota, który pił prosto z kranu :) Ten też czasem podchodzi i coś tam niucha, ale jak próbowałam mu delikatnie odkręcać, to zaczynał się bawić albo uciekał...

Gość mrauuuuuuuuuuuu
no ja slyszalam ze kotek taka i taka karme powinien jesc. sucha karma ponoc dobrze na zabki wplywa :P

a moze jak lubi mleczko to troszke do mleczka wrzucac tej suchej karmy? ja nie miałam ze swoim problemu najpierw tylko mleko a potem jak zobaczyłam ze pogryzl kawalek mieska który siostra mu rzuciła zaczełam dawac karmy

tak jak pisaly kolezanki powyzej-najlepiej jest namaczac troche suchego w tym co mu dajesz do jedzenia, mozna tez namoczyc w kocim mleku jesli lubi. Jeden z moich kotow tez krecil przez dlugi czas nosem na canina, ale teraz je tylko to :)

Wiem ze ma zbilansowane składniki i na pewno musi byc dobra skoro moj kot ja nalogowo wpierdziela. Dobrze ze nie jedzie caly czas na sztucznych karmach, najbardziej lubi kurczaka i surowa rybke. Suche zarcie stoi zawsze otwarte i sobie je chrupie przez caly dzien. A jak jej wstawie do szafki (bo np zmywam podloge) i zapomne wyjac to siada i robi oczka jak kotek ze Shreka ;]

Gość mrauuuuuuuuuuuu
no coz mam nadzieje ze polubi sucha karme:) narazie bede mieszac z mokrym jedzonkiem:)

jak mój był mały to lałam mu mineralną do miski (oczywiscie niegazowaną) i nie chciał jej pić... a jak tylko otworzyłam łazienkę to właził do umywalki i lizał kran. wiec mu zaczełam lać kranówkę :D pije jak oszalały - miskę dziennie :D a kran dalej lizać lubi

Ale właśnie kranówki też nie rusza... Ani z kranu, ani z miski... Niby na razie nic mu nie jest, ale boję się, że w końcu coś zacznie szwankować...

normalnego krowiego mleka nie powinno sie dawac, ale jest specjalne dla kotów chociażby whiskasa mleko - moze mu posmakuje

Kupiłam takie Whiskasa. Na opakowaniu napisane było, że jest tylko dla dorosłych kotów. Innego nie znalazłam.

Czy w sklepach zoologicznych są może jakieś "napoje" dla kotów, czy tylko karmę można dostać??

może i tak, ale moje koty nigdy nie maja biegunek, jak przepowiadają. poza tym wręcz uwielbiają mleko. zwykłe.

moj kot rowniez uwielbia zwykle mleko, zwykle zjada cala miske suchej karmy przemieszanej z mokra, popije to druga miska mleka (za woda nie przepada) i szczesliwy idzie spac :)

No co wy tu wypisujecie? Każdy przedskolak wie, że kot jada tylko myszy i popija mlekiem.

a ja bym tak nie wydziwiala i nie sluchala tych wszystkich kocich dietetykow, jak kot lubi mleko to niech pije jak nie lubi zmusic sie go i tak nie da rady. z drugiej strony jakos sobie nie wyobrazam, zebym kupowala specjalne mleko dla kota. znajoma miala kota persa, wiadomo, ze pers od zwyklego bardzo sie rozni, diete mial taka, ze szczeka opadala, lepsze jedenie niz czlowiek, lacznie z jogurcikami, ubijanym jajkiem, specjalnym gatunkiem rybki, najdrozsza sucha karma. kot zdechl a weterynarz powiedzial, ze zabilo go wlasnie to zarcie. teraz ma drugiego persa, karmi go NORMALNIE i kot chowa sie idealnie.