Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Korra

KOLKA PO KASZCE CZY ZUPCE ?

Polecane posty

Gość Korra

Witam. Mója siedmiomiesięczna pociecha od 10 dni je kaszki mleczno ryżowe a od dwóch dni zupkę marchewkową z ryżem (wszystko po 4 miesiącu Bobovity). Już drugą noc z rzędu ma ogromną kolkę (tak miedzy godziną 2 a 4 nad ranem budzi się z ogromnym kszykiem, wrzaskiem, wygina się, napina brzuszek, macha nózkami itp. po ok pół goziny zmęczona zasypia). Do tej pory była tylko na piersi i nigdy nic takiego nie było. Czym może być to spowodowane? Zupką czy kaszką na mleku modyfikowanym? Nie wiem co robić. Poradźcie mamuski.

Gość Korra
proszę o pomoc, zlitujcie sie kobity.

Jesli wczesniej nie bylo problemow po kaszce, a od 2 dni je zupke i ma kolki, to stawialabym na zupke, a wlasciwie na marchewke. Gotowana marchewka dziala zapierajaco. Kaszka pewnie jest ryzowa i tez spowalnia prace jelit. Nie ma corka przypadkiem zaparcia? Daj mniej marhcewki, a wiecej np. ziemniaka do zupki przez kilka dni. I wiecej pic (np. wody, soczku) w ciagu dnia. Na wieczor krople espumisan. Moze to pomoze.

Gość misiasia
Albo wprowadź suszone śliwki Gerbera, one pomagają na trawienie

Gość hellia
A od którego miesiąca można podawać te śliwki gerbera? Ja już gdzieś czytałam, że są skuteczne.

Gość misiasia
Suszone śliwki Gerbera są po 4 miesiącu

Gość madziusiaJ
a dużo tych śliwek gerbera takiemu 5miesieczneu dziecku wystarczy, żeby usunąć zaparcia?

A sorki że sie pytam mała ma 7 mieisięcy i dopiero zaczęłaś jej dawać coś nowego?? Może to dlatego że za szybko wszystko na raz. Jej organizm długo był tylko na mleku a tu nagle SZOK i mała nie radzi sobie z trawieniem tego

spójrz na moja stopkę swego czasy jak mała miała pare miesięcy też przeszłam nawrót boli brzuszka

Ike----ło matkooooo...a jaka za**bista lalka na plaży siedzi w różowym kostiumie heheh cudko. A gdzie żeś na plaży była ??

hahaha a pod białymstokiem w ogrodniczkach;) a stroje takie są w realu po 17-24 zł - i fakt superasne są - myslę ze i cena przystepna bo to disneya- polecam:) rozm od 86 az chyba po 128cm

Ja ostatnio pomiędzy wasilkowem a jurowcami byłam na dzikiej plaży heheheh ajak tam na ogrodniczkach?? Duzo ludzi??

wiesz dyzo akurat nie było- ale za to towarzystko piwne:O wjechali samochodem i puszczali super łomot z super bluzgami nie zwracając uwagi na to że słuchają tego dzieci- tym bardziej , że mieli i swoje potomstwo

Gość misiasia
madziusiaJ to juz chyba sprawa indywidualna. Wiadomo, jak podajesz te suszone śliwki pierwszy raz to jedną łyżeczkę. A teraz to ja już i cały słoiczek potrafię dodać do kaszki albo kleiku

Gość buniatka
Korra, a może spróbuj zadzwonić do tego Cetrum Porad dla rodziców, tam dyżuruje lekarz, to powinien ci poradzić. Tel. 0 801 13 66 66

Gość ukasinka
co to za centrum?! pierwsze słyszę?!

Gość do korra
skoro do tej pory karmiłaś ją wyłącznie piersią,to moliwe jest że jej płacz awiązany jest z bólem brzuszka np od kaszek...przeciez podajesz jej kaszki mleczno ryzowe...skąd możesz wiedzieć czy nie reaguje tak na mleko zawarte w kaszkach/poradz się pediatry...

Gość hania_omega
Czy to chodzi o to Centrum Informacji dla Rodziców Gerbera? Widziałam na ich stronie ale nie dzwoniłam

Gość buniatka
jak zwał, tak zwał, ale właśnie o to centrum mi chodzi ze strony gerbera. Dzwoniłam tam jak mó synek miał mega zaparcia. Bardzo kompetentni ludzie dyżurują i sympatyczni.

Gość agunia tycia
a to centrum to działa w jakich godzinach? Ktoś wie?

Gość majvikka
ja też tam dzwoniłam - koło 12.00 i odebrali, ale sprawdź sobie na stronie gerbera.