Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angel-ika

Pasek Świętego Dominika

Polecane posty

Gość angel-ika

Witam, widze , ze nie ma jeszcze tego tematu a mysle ze warto tym sie z Wami podzielic. Kieruje ten temat do kobiet starajacych sie o dziecko, w ciazy i rodzacych, bo Świety Dominik jest właśnie opiekunem tych kobiet. Sama mam ten Pasek od ok. 2 tygodni, nosze go zawiazanego w pasie. Nie widac go pod ubraniem. Mam nadzieje ze modlitwa do Św. Dominika poskutkuje. Pasek Św. Dominika Jest to dar dla małżeństw, które pragną mieć dzieci, a napotykają różne trudności w realizacji swoich pragnień. Pasek św. Dominika nie jest talizmanem i nie jest przedmiotem magicznym! Jest tylko wezwaniem małżonków do usilnej i ufnej modlitwy o upragnione potomstwo za wstawiennictwem tego świętego. Sam pasek, kawek bawełnianej tasiemki z nadrukiem krótkiej modlitwy do św. Dominika, oraz pełen zestaw modlitw w tej intencji można otrzymać od mniszek dominikańskich z Gródka w Krakowie: Siostry Dominikanki ul. Mikołajska 21 31-027 Kraków tel. (012) 422-79-25 grodek@dominikanie.pl Wystarczy napisac list lub maila ze swoja historia i adresem, a siostry przysla pasek i modlitwy ktorymi trzeba sie modlic :) Myśle , ze modlitwa może byc bardzo pomocna wszystkim małżeństwo :)

Gość buahahahahahaha

Gość czemu buahahahahahaha
a czemu odrazu buahahahahahaha ???!!! ja nie jestem katoliczka, ani nie wierzaca a tym bardziej praktykujaca ale zdecydowanie wole czytac takie topiki niz np \"jak poronic\"...

Gość jaga**
ja tez tak mysle, słyszałam o tej tasiemce, ale no własnie nie wiedziałam do kogo sie o to zwrucić

Gość angel-ika
Wszystko to jest kwestia wiary, i ten pasek nie pomaga a tylko szczera i gorąca modlitwa. On ma tylko przypominać o modlitwie.

Gość angel-ika
jaga** wystarczy napisac do Tych siostr a one wysla Ci pasek i modlitwy. Ja go dostałam po 2 dniach. Myśle , ze te modlitwy to super opieka dla i nad kobietami i ich maleństwami w brzuszkach :)

Gość jaga**
słyszałam też( no nawet sobie z internetu ściągnęłam) modlitwę pompejańską mam zamiar spróbować, ale muszę jeszcze chwilkę do tego dojrzeć bo to trzeba modlic sie 54 dni 3 razy dziennie, a ja nie chce żeby to było tak hop siup, tylko przemyślane

Gość jaga**
angel-ika chciałabym napisać to tych sióstr, ale nie wiem czy by mi to przysłały bo nie jestem jeszcze w związku małżeńskim (dopiero za rok bierzemy ślub) ale ja jestem chora na zespół policystycznych jajników i mamy zamiar starać się o fasolkę troszkę przed ślubem

Gość angel-ika
no to z tym może być problem. Ale myśle, ze i tak warto sie modlic do Św. Dominika. :)

Gość jaga**
no właśnie też tak myślałam, ale przygotowuje sie do tej mojej modlitwy. to będzie test na wytrzymałość, poświecenie i co najważniejsze na WIARĘ

Gość lepiej się paskiem męża zajmij
to lepiej działa na płodność

Gość jaga**
a jak facet nie ma paska :) :) :)

Gość adula25
ja tez mam ten pasek i mało tego dotykałam relikwi sw dominika od 3 lat staralismy sie o dziecko szystkie badania wychodziły ok paska nie nosiłam ale bedac przy tej relikwi dostałam od ksiedza na tasiemce wizeryunek sw dominika i powiedział zebym go zawsze miała blisko siebie miesiac po tym zdarzeniu byłam w ciazy

Gość angel-ika
no to gratuluje :)

Pani Maria dowiedziała się o pasku św. Dominika właśnie z "Naszego Dziennika". Od razu napisała do sióstr dominikanek do Krakowa prośbę o dwa paski: dla córki Edyty oraz synowej Małgosi. Obie kilka miesięcy wcześniej poroniły dzieci. - Siostry przesłały mi dwa paski oraz modlitewniki. Córka od razu założyła pasek i zaczęła się gorąco modlić. Pasek dałam także Małgosi. Po miesiącu chodzenia z paskiem Edyta była w stanie błogosławionym. Powiedziała to mojej synowej i ta po miesiącu także już nosiła w swoim łonie dziecko. 13 lipca br. córka urodziła Egona, a miesiąc później 13 sierpnia Małgosia - Adrianę - cieszy się pani Maria, stała Czytelniczka "Naszego Dziennika". Jej córka Edyta dodaje: - Cuda zdarzają się tylko, kiedy się w nie wierzy. Dla kogoś postronnego i niewierzącego to wszystko będzie tylko zbiegiem okoliczności. Dla mnie pozostanie moim "małym cudem św. Dominika. Cieszę się, że święci mogą mieć w naszym życiu tak duże znaczenie, jeśli się im tylko zaufa. A przecież zaufanie to jest właśnie to, czego Bóg od nas oczekuje - żebyśmy w pełni zaufali Jemu i Jego prowadzeniu nas przez życie. Siostry dominikanki mogą wiele opowiedzieć o dzieciach, które przyszły na świat dzięki wstawiennictwu św. Dominika. Takim przykładem jest także czteroletnia Dominika. - Po kilku latach starań o dziecko daliśmy sobie spokój. Choć nie było to łatwe, pogodziliśmy się z wolą Pana Boga. I nagle spowiednik powiedział mi, żebym poszła do sióstr dominikanek po pasek. Zrobiłam tak i od tej pory codziennie z mężem modliliśmy się o potomstwo. Jakaż była nasza radość, gdy po roku w moim łonie zamieszkało nasze dziecko. Nie mieliśmy wątpliwości, kto je dla nas wyprosił - podkreśla pani Elżbieta. Jej mąż, pan Władysław, dodaje: - Na cześć świętego Dominika, który na stałe zagościł w naszym domu, daliśmy imię naszej córce. Wspólnie odwiedzamy siostry, opowiadamy o postępach córki, prosimy o modlitwę, zamawiamy tam Msze Święte.

Ależ to bardzo dobry pomysł. Większość niepłodności (nie pamiętam teraz procenta) to niepłodność idiopatyczna - bez przyczyny organicznej. Babki po prostu się blokują. Jeśli więc taka wiara w efekt modlitwy zadziała jak placebo, autosugestywnie - ciąża murowana. I o to chodziło, nie :)?

Gość Zainteresowana.....
Cześć. A co trzeba napisać w meilu tym siostrom? Nie jestem na nic chora tylko chcę aby mi przesłały, bo chcę zajść w ciążę. A to jest za darmo?

Gość za Bóg zapłać
najmilej widziane trzy średnie krajowe, w załączeniu czek

Placić nic nie trzeba, ew. pozniej ze swoim świadectwem mozna przysłac dowolna ofiare. Napisz po prosty swoja historie, że sie starasz, ze pragniesz dziecka. Tak od serca :)

Gość magda191919
Witam, ja poprosiłam siostry o taki pasek i w pierwszym miesiącu noszenia go zaszłam w ciążę (po dwuletnich bezowocnych staraniach) Pasek jest za darmo, a osoby które go noszą są objęte modlitwą przez siostry zakonne.

Gość gość
ja odmawiałam pompejańska w intencji szykiego zajscia w ciaze. udało mis ie za pierwszym razem. dosłownie kilka dni po skinczeniu modlitwy zrobiłam tes i wyszedł pozytywny :)

Gość wieczko
Ja rowniez dostalam ten dar macierzynstwa dzieki paskowi w ciaze staralam sie zajsc przez 4 długie lata

Gość gość
Witam, Ja również przez prawie dwa lata starałam sie bezskutecznie zajść w ciążę. Przez przypadek znalazłam świadectwa kobiet, które zaszły w ciáżę dzięki Paskowi Św. Dominika. Napisałam do sióst z prośbą o Pasek i po miesiącu noszenia i modlitw, ktore otzymałam razem z Paskiem byłam w ciąży. Czekamy teraz na rozwiązanie.

Gość gość
Witam Mi również udało sie zajść w upragnioną ciąże za pośrednictwem Świętego Dominika. Lekarze nie dawali nam większych szans na naturalna ciąże a mimo to dzieki modlitwie Sióstr noszeniu prze zemnie paska i szczerej modlitwie mojej i męża udało sie po 4 latch zaszłam w upragniona ciąże i urodziłam zdrowego synka. Modlcie sie i wierzcie tak na 100% a wtedy wszystko staje sie możliwe

Gość gość
przecież to herezja i zabobon

Gość gość
Witam, również z mężem staramy się o dziecko od ponad 3 lat. Czytałam o pasku Świętego Dominika i napisałam emaila do sióstr opisując naszą historię i prosząc o przysłanie paska i szczerą modlitwę. Wierze, że nam również pomoże a na pewno nie zaszkodzi.