Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam..

Wysoka kobieta w butach na obcasach?

Polecane posty

Gość taaa noo yhmmm
wspolczuje wszystkim koniom 180!! cm ciezka wielka odpada

Gość sergio da silva rerum
no wiesz w dzisiejszych czasach przynajmniej dzięki przewadze wzrostu i siły fizycznej mężczyzna może poczuć się mężczyzną podając makaron z wyższej półki lub odkręcając słoik

najlepsza byla ktoras z dziewczyn, ktora w jednym zdaniiu napisala, ze nie zna nikogo komu podobaja sie drabiny i prosila o nieobrazanie niskich dziewczyn bo to od nich nie zalezne :DDDD Muisz miec samych kurdupli za kolegow my dear :D

Gość GEGEL
JA TEŻ MAM 181 I SZPILKI PONIŻEJ 8 CM MNIE NIE INTERESUJĄ

Gość Rejka....
Może przy bardzo delikatnych butach, to i niska ujdzie. Ale jakby takie codzienne, na koturnie wysokim, czy też słupku takim grubszym (takie wybieram na codzień) to wyglądają komicznie. Przecież noszę buty 12 cm codziennie. Cieniutkie szpileczki byłyby niewygodne.

Gość MariaClara
No ale z drugiej strony co maja zrobic te skrajnie niskie dziewczyny zeby ludzie je troche powazniej traktowali? Jak nie zaloza tych obcasow to juz beda strasznie malutkie. Problem w tym,ze ja mam wrazenie,ze niektorzy ludzie to nie maja lustra w domu. Przeciez jak niska dziewczyna zalozy leginsy i dluzsza tunike to takie polaczenie skraca strasznie,do tego ta nozka z obcasem wyglada jak u swinki.

Gość Rejka....
MariaClara - fakt :D

Gość taaa noo yhmmm
oczywiscie mezczyzna wysoki to jest to, ale kobiety 180 moim zdaniem sa za duuuze ale coz pewnie zaraz najada na mnie ze pewnie jestem kurduplem owszem jestem mam 165 cmm zachowane proporcje mam powodzenie i czuje sie ze soba idealnie, owszem chcialabym miec te idealne 175 ale nie mam ii tez jest ok

Gość Rejka....
Ale niby tyle tutaj wysokich pań, a żadna mi nie odpowie, gdzie kupuje spodnie. Bo dla mnie to horror. Czekam na podpowiedzi.

Bo trzeba umieć dobrać dobre buty do reszty stroju tak żeby wyglądać korzystnie. Wysoki chudzielec na obcasach też nie wygląda fajnie bo co to za kobieta wysoka jak drabina i bez krągłości. Kobieta musi mieć odpowiednie proporcje i umieć je podkreślać. Krzywe nogi wysokiej laski też nie będą wyglądać fajnie w szpilkach.

Gość Jeszcze mąż
Miałem wysoką kobietę i ... może czas na filigranową.

Gość Rejka....
taaa noo yhmmm wspolczuje wszystkim koniom 180!! cm ciezka wielka odpada" Cały świat mody zapewne razem z tobą pogrąża się we współczuciu. :D

Gość nie wiem ale nikt nie zauważył
że przeważnie niskie dziewczyny są drobne i mają małe stopki!!! jak na małych stopkach, rozmiar 36 np można nosić obcas 12cm kiedy to wiecej niż połowa stopy a to kurde niemożliwe fizycznie!!! Wkładka przy 36 to chyba 21 cm, czyli jak ma nosić 15cm albo 13 cm szpilki? Jak ktoś ma stopę 40 albo 45 to sobie może nosić i 16cm szpilki! A dwa: nie liczy się wzrost, tylko proporcje!!!!!!!! Ludzie!!!! Modelki tez nie są strasznie wysokie, tak do 1,78cm to raz, a dwa nie każda wysoka może być modelką bo ma np długi tułów w stosunku do ciała albo ma inne proporcje niezachowane. Proporcje nade wszystko!!! Są niskie i wysokie proporcjonalne, wdzieczne i są nieproporcjonalne wysokie i niskie też. A wy tu jedziecie jakimiś karłami, żyrafami.. Wg mnie ten kto czuje się NAPRAWDĘ DOBRZE W SWOIM CIELE - nie jedzie po innych, bo nie ma kompleksów. A te z kompleksami wyładowują się na reszcie - czy to wysokie czy niskie, zajadłe takie same. Masakra!!!

Gość całkowicie czarny kot
Właśnie wczoraj szukałam butow dla siebie. Mam 170 i szukałam obcasu do 5 cm, bo w takim mozna sobie spokojnie śmigać do autobusu czy do sklepu - jest wygodnie. Jeśli jakies znalazłam - były nieciekawe. W Zarze mi sie oczy świeciły do butków, ale... obcasy maja tam bardzo wysokie. :-( Może jednak nie powinnam się tym przejmować? :D

Gość Rejka....
kanciastoporta - oczywiście, że najważniejsze co w opakowaniu. Jednak rozmawiamy o wysokości, a nie o możliwych wadach. Kurduple też mają i brak krągłości, i krzywe nogi, a jak dramatycznie wygląda kurdupelka z wielkimi piersiami, lub zwyczajnie gruba? Jakby ladę z sobą nosiła, albo wygląda jak piłeczka. Kiedyś słyszałam od jakiegoś wieśniaka określenie, że "niska to ma cztery girki w kupie". :D Chyba o to chodzi, że ręce i nogi są bardzo blisko siebie? :D

Gość Jeszcze mąż
A co sądzicie o proporcji kobiety do faceta 177 do 180?

Gość MariaClara
wzrost 1,60-1,70 to jest taki standart wsrod kobiet,jest to sredni wzrost,oczywiscie przy odpowiednich proporcjach i figurze. ponizej 1,60 i powyzej 1,80 to juz to troche dziwnie wyglada,ale oczywiscie wyszystko zalezy od osoby

kanciastoporta --> kupujesz w lee ? to ile masz wzrostu ? ja mam 177 i nie ma tam dla mnie spodni. Jedynie moge dostac w dieslu, pepe, wrangler, zara, ck... ale lee konczy sie na 33 :(

Gość Rejka....
kanciastoporta - ja także. Ale i tam trudno dobrać coś, co idealnie leży. Czasem też przydałyby się jakieś klasyczne spodnie..

Gość Rejka....
Kayka - big star także ma dużo długich modeli. Nie zawsze mi się podobają, ale biorę, bo najważniejsze, aby jakoś na mnie się reprezentowały. :O

Gość nie wiem ale nikt nie zauważył
"Kurduple też mają i brak krągłości, i krzywe nogi, a jak dramatycznie wygląda kurdupelka z wielkimi piersiami, lub zwyczajnie gruba? Jakby ladę z sobą nosiła, albo wygląda jak piłeczka. Kiedyś słyszałam od jakiegoś wieśniaka określenie, że "niska to ma cztery girki w kupie". Chyba o to chodzi, że ręce i nogi są bardzo blisko siebie??" A jak wygląda 1,79 z nadwagą 10kg albo i wiecej? Jak wygląda taka wysoka kobieta 1,82 z mikropiersiami ale dużym brzuchem?? Można się licytować do śmierci... Smieszne to udowadnienie kto jest lepszy. Naprawdę, dziewczyny macie kompleksy, macie, oj macie... Kobiet pewna siebie nie potrzebuje jechać po innych i być tak zjadliwa. Ten kto zaniża wartość innych ludzi w swoich oczach - ma kompleksy bądź źle się czuje sam ze sobą. I tyle. Ja tam uważam, że i niskie są piękne i wysokie są piękne. I dobrze, ze się różnimy. A obcasy niech nosi kto chce i nie przejmuje się innymi:)

Gość Rejka....
Mnie też w Zarze podoba się sporo modeli butów :) Szczególnie koturny, które nieraz szokują, ale potem za mną chodzą :D

Gość Rejka....
nie wiem ale nikt nie zauważył - a kto zaczął, że wysoka może mieć krzywe nogi?? Co to ma wspólnego z wysokością? Owszem nawet 10 kg nadwagi przy wysokiej wygląda lepiej, niż te 10 kg więcej przy niskiej. Przy wysokiej zdecydowanie ma gdzie się rozłożyć te 10 kg, przy niskiej to już bardzo widoczne.

Gość zarabiaj_bez_wysulku
http://www.za10groszy.pl/start/238492007/index.html zarejestruj sie to nic nie kosztuje za rejestracje 50pln niezobowiazujaco, nigdzie o tym nie pisza a w ciagu 30 minut masz na telefonie 50pln doladowania lub gotowka przelewem albo na wskazany adres

Kayka -> mam 179 cm, nigdy nie mam problemu żeby je tam dostać, ostatnio dostałam też spodnie w Stradivariusie, często jednak kupuje spodnie które mi się podobają a mają długość do kostki, nosze je do kozaków albo wysokich trampek wtedy nie rzuca sie tak w oczy ze sa krótsze niz powinny ;)

Gość echu echu echu
Większość facetów w moim otoczeniu ma do 170/175. Nie wiem czemu z facetami jest tak marnie, jesli chodzi o wzrost.

Kilka dni temu była w Trójce rozmowa o wysokich luddziach żyjących teraz. Średnia wzrostu się podniosła bo osoba wysoka jest bardziej atrakcyjna i takie też sie parują. Innym czynnikiem który miał na to wpływ był dobrobt :D wzbogacenie diety dzieci. Kylie Minogue nie wyglada dobrze w szpilkach, jak widze jej fotełł ma stopy jak baletnica :O Chciałabym zobaczyc stopy wszystkich loszek które zeby dodać sobie centów i być wyjeebiście sexy noszą całe zycie obsasy. Fajne haluksy ;) Moja mama ma, bo ma 165 chyba a tata wyzszy chciała być cool i nosiła to teraz ma. Idę po parówki :D Tak samo te Herbusie i Tomy Cruisy na mokasynkach na obcasiku :) A tak z ciekawostek, to Napoleon wcale nie był mały :) Średnia wzrostu meżczyzny w jego czasach wynosiła 170 cm, a on mirzył 169 cm : ))) Jakaś tam laska wcześniej napisala z caps lockiem, żebyśmy nie dokuczali niskim osobom bo to nie ich wina. Czy to wina wysokich, ze są tacy a nie inni? Niski zawsze doszczypie wyzszemu a wysoki odszczypie niskiemu i takie błędne koło. Bądźcie konsekwentni :) No i jeszcze jedno, bo dziewczyna napisała, ze dziewczyna majaca 181 cm wzrostu nie wygląda dobrze. jak to nie? fantastyczne długie nóżki podrasowane szpilką, pierś w przód i do dzieła. A jeśli trzyma ja za rękę meżczyzna 190+ to juz miodzio w ogóle :)

Gość taaa noo yhmmm
swiat mody to swiat mody tam konie czuje sie jak na wybiegu i slusznie ale w rzeczywistosci nic apetycznego:)

Wysokie - niskie, grube - chude, zawsze będą się sprzeczać, najważniejsze czuć się dobrze ze sobą i tyle. A to że kobieta jest seksowna to raczej nie kwestia szpilek. Ja lubię swój wzrost, jest mi z nim dobrze choć czasem zauważam, że wiele rzeczy codziennego użytku nie jest przystosowanych dla wysokich ;)