Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problem a lekarz za tydzie

Jestem w ciąży to pewne ale niepokoji mnie brzuch, jest za duzy jak na początek

Polecane posty

dziewczyny wiec tak.Mialam okres 1 marca , nastepny powinnam dostac 29 marca ale dostałam tylko plamienia w dniu 15 kwietnia i trwały trzy dni. W miedzy czasie robiłam testy i były negatywne. Nastepny okres dostałam 1 maja i do dzis cisza. jestem w ciąży napewno bo robiłam chyba z 10 testów i wszytskie pozytywne. Bardzo sie z tego ciesze ale wychodzi na to ze licząc od 1 maja jest to dopiero 7 tydz a mi juz brzuch urusł o 16 cm. Jest okrągły i wygląda jakby to był conajmniej 4 mc. I to własnie mnie niepokoji. W pierwszej ciąży brzuch miałam dopiero widoczny ok 5 mc a teraz byłby juz taki duzy w tak krotkim czasie :o Nigdzie wiecej nie przytyłam tylko ten brzuch i nie wiem jak to interpretowac. A lekarz dopiero za tydzien mnie przyjmie. Do tego czasu chyba padne z niewiedzy. Nie mam pojecia dlaczego mam az taki brzuch czy ktos tak miał?

dziewczyny moze to i głupie pytanie ale naprawde martwi mnie to bo jakos nie wydaje mi sie zeby a tak krotkim czasie brzuch ciążowy mógłby tak wyglądac:(?

Gość imbirowa hukulukuku
nie mam pojęcia. A może to bliźniaki?? albo trojaczki :)

Gość czemu nie byłaś u lekarza
wcześniej, coś mi sie zdaje, ze jesteś w ciazy od marca, okres też się w ciazy pojawia

nawet trojaczki nie byłyby oznaka takiego wielkiego brzucha na początku ciąży. Jasna cholera no:( martwie sie bo piersi tez mi urosłyy i to sporo o dwa rozmiary.

nie byłam bo akurat mojego gina nie było a uznalam ze skoro testy były negatywne to ciąży nie ma.

Nie wiem co Ci mam powiedzieć Moja znajoma też tak miała była w 6 tyg a przytyła 10 kg brzuch miała jak w 4 miesiącu No niewiem może wcześniej zadzwoń do lekarza i się go spytaj telefonicznie

Mi w drugiej ciazy brzuch rosl w tak zastraszajcymtempie,ze balam sie,ze to blizniaki.W 6miesiacu byl tak duzy,ze wszyscy mysleli,ze na dniach mam rodzic,juz nie mowie jaki byl olbrzymi pod koniec ciazy....

Gość CLARKA WNET BEDZIESZ RODZIć
PROWOKATORKO! :O

Gość przecież każda ciąza jest inna
u mnie brzuch pojawił się od razu, byłam zaskoczona, bo zawsze byłam szczupltuka (60cm w talii), moja mama też jest bardzo szczupła i nic po niej nie było widać w jednej i drugiej ciąży więc myślałam, że i ze mną tak będzie i co? po mnei widać było do razu, właśnie po rosnącym brzuchu

nie jestem clarka {tez jej nie trawie} pisze całkiem poważnie. Tez pomyślałam ze to moze dlatego ze druga ciąża ale mimo to nie daje mi to spokoju :( dziewczyny ja naprawde w spodniach sie nie zapne:( Szykowalam sie na kupowanie ciuchow ok 4 mc ale nie teraz. Nic wiecej nie urosło ani tylek ani uda no nic tylko brzuch i piersi.

Gość przecież każda ciąza jest inna
miałam tak samo! w 8 tygodniu nie wchodziłam już w ŻADNE SPODNIE:O

Nie masz si chyba czym martwic,ja od poczatku ciazy ledwo zapinalam spodnie niestety,a od 3miesiaca chodzilam w ciazowym ciuszkach :( ale warto bylo dla malenstwa (no nie takiego malenstwa :P )

kurde:( w ogole jakos inaczej tą ciąże znosze. W pierwszej cały czas smiech i duzo energii a teraz tylko bym spala:P jeszcze ten brzuch, troche sie martwi bo tak sie zastanawiam jak bede wygladac w 9 mc :( w srode była z dzieckiem u lekarza to mi babka pogratulowala 5 mc i powiedziala ze jakos wczesniej nic nie zauwazyła :( no tak mi było głupio ze masakra a w dodatku lekarz bedzie dopiero za tydzien .

Gość ej no nie żarujcie
jak w 2-3 miesiacu ciaży moze być widoczny brzuszek?:o

ja do 3 mca ciazy mialam potwornie wzdety brzuch (pewnie mialo to jakis zwiazek ze strasznymi mdlosciami, czasem w ciazy wystepuja takie dolegliwosci).Teraz jestem w 5 mcu i mam brzuszek, wiadomo, ale nie jakis ogromny-nawet wydaje mi sie ze maly jak na ten etap ciazy.

ej no nie żartujcie - no wlasnie tez mnie to zastanawia? Tak jak pisałam w 1 ciąży był to dopiero 5 mc a teraz co 7 tydzien a brzuch o 16 cm wiekszy i do tego piersi o dwa rozmiary:(

mnie nic nie mdli ani teraz ani w pierwszej ciązy wymiotów nie było.

Gość ja jestem w 7 tyg.
i brzuch mam wydety od samego poczatku,choc jeszcze nie nabral tego charakterystycznego ksztaltu

Gość A ja na to jak na latooo
A badałaś sobie tarczycę?

nie , niebadałam tarczycy a co ona moze miec wspólnego z tym brzuchem? ja jestem w 7 tyg - mój brzuch jest twardy i okrąglutki wygląda jak normalny brzuch ciążowy z tym że w tak młodej ciąży nie powinno go byc w ogóle.

wiesz nie wiem jak jest u ciebie ale ja w pierwszej ciąży tak naprawdę dostałam brzucha dopiero ok 6-7 miesiąca, w drugiej praktycznie od razu było widać że jestem w ciąży bo od razu miałam brzuszek także widocznie może tak ma byc?? nie mialam w ciąży żadnych problemów- córka ma juz ponad roczek

ike no ja mam taką nadzieje ze to nic złego ale strasznie mnie to irytuje bo przeciez to 7 tydz a ja nie moge zapiąc spodni :(

miałam identycznie:D w zasadzie nawet nie byłam w stanie ukryć tego w tajemnicy, że jestem w ciąży;)

wiesz co mąż mi to tłumaczy tak że niby w pierwszej ciąży oprganizm długo musiał sie przystosowywac do dzidziusia i do powiekszania sie np macicy a ze teraz to juz druga ciąża to pewnie dlatego tak sie dzieje bo wszystko idzie znacznie szybciej. No nie wiem jak ci to wytłumaczyc w kaqzdym razie on mi mowi zebym sie nie martwiła itd ale mnie to wkurza bardzo i do tego martwie sie bo niechce miec metra obwisłej skóry na brzuchu a skoro w tak szybkim tempie on rosnie to mozliwe ze w 9 mc bede wyglądac jak słonica :( ajjj

oj to nie tak wylezie ci teraz i poprostu będzie to nie znaczy że teraz będziesz miał 10 razy większy brzuchol poza tym takie powolne rośnięcie brzucha od pierwszych miesięcy jest o wiele lepsze dla skóry niż w sytuacji kiedy brzuch wyrasta ci nagle- ta skóra ma szanse powoli się rozszerzać - więc o to się nie martw