Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wredny prowokator

Co to jest milość?

Polecane posty

Gość w czasie wojny
prowokator: Ograniczmy się do uczuć między kobietą i facetem i tylko do czasu pokoju. a może ograniczymy się tylko do uczuć między napalonymi jednostkami płci dowolnej i tylko do czasu spędzonego w pościeli? :P

a ten narkotyk - zwiększa światło żył i tętnic doprowadzajach krew i mamy efekt szybszego bicia:D z racje większego światła tętnic i żył krew w większej ilości dostaje sie do serca więc serce musi przyspieszyć aby nadążyć z krwią.. od co cała miłość serca:D

Gość nieprzejednana
nie zgodze sie ze milosc to dbanie o kogos i szacunek. Mam szacunek do ludzi, dbam o obce osoby rowniez, a nie czuje od nich milosci ;)

Gość w czasie wojny
prowokator: Serce... w podręcznikach medycyny napisano czarno na białym to pompa, jak wytłumaczysz wobec tego że sporo osób którym przeszczepiono cudze serce zaczyna wykazywać cechy dawcy organów ( przyzwyczajenia, upodobania kulinarne)?

aha, jasne to takie dyrdymały// większość ludzi lubi to samo.. zbieg okoliczności i tyle.. sercw to narząd zarządzany przez mózg.. i to by bylo na tyle

Gość w czasie wojny
prowokator: ...czas w pościeli to chyba jest właśnie to Taaak :P Horyzont sięga w bezkresne dale... Jeśli zawęzimy horyzont widzimy mniej. Niektórzy ludzie zawężają horyzont do punktu po czym z dumą mawiają: i to właśnie jest mój punkt widzenia :P W zawężaniu horyzontu doszedłeś do perfekcji... Masz jeszcze jakieś inne zdolności?

Otóż z tego, że umiem nienawidzieć, nie wynika, że umiem kochać. Spójrz na mojego ulubionego bohatera barona Dartha Vadera. Samo konsekwetne zło. Gdy poczujesz smak ciemnej strony, nie wrócisz.

podobno tylko człowiek jest zdolny do uczuć wyższych np: miłości.. czyli przywiązania, troski itd. a paptrzmy np: na wilki.. wktórych jest para alfa jedna na całe życie która ma potomstwo itd.. całe stado się nim zajmuje.. i czy to nie jest miłość.? przekaźniki są z mózgu sa spewnością te same.. wiązą się na lata.. to samo jest z bocianami czy tez łabędziami itd.

Gość w czasie wojny
przypomnij sobie jak zginął twój ulubiony bohater prowokatorze. Krok po kroku prześledź scenę jego śmierci i rób to tak długo aż zrozumiesz :)

Nie mam chęci się kłócić i wchodzić na etap potyczek personalnych, gdy brakuje argumentów, zaczynamy wytykać "zawężanie horyzontów". Nie aspiruję do miana guru uczuć i wszechwiedzy. Przedstawiam szczerze swój punkt widzenia i czekam na odpowiedź, czym jest miłość. Na razie sądzę, że to reakcja mózgu na widok drugiej osoby. Mózg truje organizm narkotykiem i powoduje obajawy przyśpieszenia tętna i pocenia się rąk. To stan podobny wg psychiatrów do choroby psychicznej :)

bardzo miły blondyn żeby sie zachować jak w twojej stopce wcale nie potrzebna jest miłość wystarczy wrażliwość na krzywde drugiego człowieka..

Powiem tak. Sądzę, ze oczekiwania kobiet i facetów są różne. Dziś kobiety dominują i starają się narzucać swój punkt widzenia, swoje zdanie. Często zdanie faceta nie liczy się. To jednak powoduje otrzeźwienie z narkotyków serwowanych przez mózg i stopniowe oddalanie. Jestem sceptykiem, że miłość może trwać długo. Piekło zaczyna się, gdy boimy się rozstać. Wolę nienawidzieć. Kochać to trudniejsza sztuka...

Miłość - uczucie, które przejawia się w relacji do drugiej osoby (lub obiektu) połączone z silnym pragnieniem stałego obcowania z nią, czemu może towarzyszyć pociąg fizyczny do osoby będącej obiektem uczucia. źródło wikipedia

wyznacznikiem powinno być szczęście wtedy nie powinniśmy bać sie rozstań :-)

Wredny, wiemy, wiemy ....już dawno nas wszystkich o tym poinformowałeś :-P a ja np. mam w głowie hamak na plaży :-D