Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskannna mamma

wysypka u niemowlaka

Polecane posty

Gość zatroskannna mamma

witam, mój synek ( 4 tygodnie) od kilku dni ma sporą wysypkę na główce,myślałam, że to potówki,bo mały bardzo się pocił podczas ostatnich upałów.Teraz jest już chłodniej a synek ma te krostki dalej i przybyło więcej,na czole takie drobniutkie,dziś rano trochę na policzkach, i na uszku(nie wiem czemu, ale wysypka nasilona jest z prawej strony). Karmię go Nan Ha 1,rzeczy pierzemy w loveli i kąpiemy go w oilatum.Co to może być? proszę o poradę

Gość zatroskannna mamma
nikt nie wie?

Gość No to i ja napiszę.........
To niestety może być skaza białkowa. U mojego synka też w tym okresie się to objawiło. Również, ze względu na bardzo małą ilość pokarmu karmiony był Nan HA 1, rzeczy prane i płukane w Loveli, a kąpany w oilatum. Mleko zmieniono najpierw na Bebilon Pepti 1, ze średnim rezultatem, później na Nutramigen 1. Teraz Malutki ma śiczną buzię, zniknęły krosteczki i przesuszone miejsca na buzi, czasem jakieś małe zaczerwienienie smaruję maścią Alantan i znika. Ogólnie rzecz biorąc u nas pomógł Nutramigen 1 i maść robiona z wit A i hydrocortizonem stosowana przez tydzień. Myję teraz Maleńkiego w Musteli, nie w Oilatum i chyba jest jeszcze lepiej. Szamponik tylko z Oilatum stosujemy. Synek ma teraz pół roczku i odpukać jak na razie nie ma złych reakcji na inne pokarmy niż mleko krowie, koper i rumianek. Nawet mogę podawać mu dania, gdzie jest odrobina masła, bo nie ma reakcji alergicznej. Pozdrawiam