Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ginorossi

wkurzają mnie katolicy

Polecane posty

są strasznie ograniczeni i zaściankowi moze teraz troche generalizuje, ale nic sie im nie da przetlumaczyc, a jedyny argument jaki potrafia przytoczyc, to to, ze cos jest niezgodne z KK chociazby aborcja - plod to dziecko, a zabicie dziecka to morderstwo i koniec. nie ma odcieni szarosci takie moje spostrzezenia ;)

Gość fadfrfasdfad -zsakoczka
badz zimny lub goracy , nigdy chłodny

Gość Zyd jedzący czosnek
mnie oni też wkurzają

z aborcja np nigdy sie nie zgodze inie dlatego ze kosciol tak karze, tylko dlatego ze to jednak jest poczecie nowego malenstwa, ktore kiedys mogloby godnie zyc na naszym swiecie i cieszyc sie nim. Pozatym katolik ktory narzuca komus swoja wiare to nie katolik, kazdy w cos wierzy taka jest prawda, kazda wiara jest inna i w kazdej jest troche prawdy

Gość a jeszcze są tacy w co nic nie
wierzą

Gość Hanna.T
No bo w niektórych kwestiach nie ma szarości. Nie dotyczy to tylko katolików. Czy mamy teraz czerwiec czy lipiec? A może coś pomiędzy? :-P

dobra potwór ;) ja nie wierze w nic, w zadnego boga czy jakies sily nadprzyrodzone, uwierz,ze mozna ;)

Gość Kajetan Odbycior
Z tym, że niezgoda na aborcję wcale nie musi wynikać z motywów religijnych, a humanistycznych (najogólniej mówiąc). To tak dla uściślenia. Jestem agnostykiem a zarazem stanowczym przeciwnikiem aborcji.

seks przed slubem malo kto tego przestrzega fakt, ale aborcja to juz cos innego bo tu wchodzi w gre 2gie zycie i przewaznie nieodpowiedzialnosc partnerow

Tak, ale zdecydowana wiekszac przeciwnikow aborcji to wlasnie katolicy. Zreszta nie ma co sie skupiac na tej kwestii, podalam ja dla przykladu, a tak btw to katolik bedzie przeciwny aborcji ze wzgl rel, a atista z innych, bardziej racjonalnych

Gość no faktycznie generalizujesz
:) jestem wierząca ale w Boga a nie w np w księdza. Moja babcia przekazała mi pewne życiowe mądrości i tego sie trzymam .Zawsze mówiła,ze miarą katolicyzmu jest nie to ile razy jesteś w kościele tylko to jakim jesteś człowiekiem ! Ja staram sie byc dobrym człowiekiem i dobrze na tym wychodzę z wieloma rzeczami w KK nie zgadzam sie i mam odmienne zdanie ... podczas kolędy kiedys zapytałam księdza :"kto to według niego jest katolik?" odpowiedział : To po prostu dobry człowiek ... tylko tyle ...i aż tyle.🖐️ ps. Nie słucham Radia Maryja-żeby nie było :D

katolik to też człowiek , ale teraz brak prawdziwych katolików, a co do aborcji to każdy owinien decydować o sobie, ja sama bym tego nie zrobiła, tak samo jak jestem przciwniczka kary smieri ale to jest mój wybór:D

Gość KATOLIK..
zazdrościcie nam Naszej wiary:) macie niepokój moralny, bo co jesli np taka aborcja jest złem a wy ja popieracie? bo co jeśli ten Bóg jednak istnieje? zazdrościcie że mamy organizacje która nas wspiera duchowo i moralnie zazdrościcie nam wspólnoty :) bidoczki biedne skąd w was tyle jadu? zgubiliscie się całkiem, tylko wam pełna micha w głowie, sprawy duchowe odrzucacie, to nie dziwota że później się rozwodzicie, zdradzacie wzajemnie, oszukujecie, czynicie mniejsze i większe świńsewka, w kosekwencjii wasza dusza jest chora i co robi wasza chora dusza? szuka winnego swego stanu... wtedy pojawia sie wróg - katolik......reszte dopiszcie sobie sami :D

taa.. bo seks jeszcze jakos przejdzie, ale za poczacie a nastepnie usuniecie dzieka grozi juz ekskomunika :O zakłamanie

nie mam niepokoju morlanego, bog nie istnieje, nie ma na to zadnych dowodow to czego mam sie bac?:D organizacja piszesz.. sekta KK tylko was okrada, kazda owieczka jest na wage zlote, byle statystyk nie zanirzac... ja czekam caly czas na odpowiedz kurii w sprawie apostazji i ociagaja sie ile wlezie - zastanow sie dlaczego:O

no tak...ale przez setki lat sporo sie zmieniło w prawie kanonicznym a kto je tak naprawde ustala ? ...no właśnie . Dlatego ja sie trzymam swoich zasad i tak wychowuje swoje dzieci :)

Gość denat apostata
Gino, dzwoń do kurii biskupiej i rób awanturę, jako i ja zrobiłam, to Cię szybko wykreślą :P 🖐️

za to sa dowody ze dusze istnieja :) moze kiedys zaloze o tym topik choc w sumie nie wiem po co bo kto by mi uwierzyl ze duchy istnieja :)

i tu musze zgodzic sie z autorem ...niestety . Wole dac bezdomnemu na ulicy niz do puszki na Caritas np ... mam swoje powody i dowody-nie chce mi sie pisac jakie !

oj istnieja istnieja ...ja tez jestem o tym przekonana . Każdy ma takie zdolnosci żeby to odczuwac ale jedni wieksze inni znikome ...

Gość Kościół jest przeszkodą
jest za silny, ma autorytet, trzeba opluć, ośmieszyć, zniszczyć......wiecie czego nie wolno opluwać, czego nie wolno osmieszać, wiecie co sie kryje wcieniu? :) ot duraki biedne, Nowy Testament weźcie do reki, poczytajcie, może sie odmienia wasze serca z kamienia i może zobaczycie cos więcej niż to czym was karnią (niektóre) media.... 🌻

Gość mysle ze to iż ludzie masowo
odwracają sie od koscioła to wina samych ksieży ... te ich kontrowersyjne wybryki ,molestowania,okradania wiernych różnego autoramentu CENNIKI na usługi zwane inaczej "CO ŁASKA" :O :O powie ktoś ksiadz to tez człowiek i wszedzie są takie rzeczy ale ...kapłan to ktos kto powinien świecic przykładem i jesli wybiera taką droge to powinien konsekwentnie realizowac przeznaczone mu zadania a nie rozbijac sie super autami ,mając w kieszeni kartę stałego klienta w pobliskim burdelu:O...no ale fajne ,łatwe i lekkie życie a frajerzy sypną sami na tace :O

Gość mysle ze to iż ludzie masowo
no sorry media nie muszą mnie niczym karmic :O mam swój rozum i jestem juz starą babą ,więc potrafie myślec ... A szlag mnie trafia jak słysze,ze ksiadz kreci nosem bo inni za pogrzeb dają 200 a jakas biedna wdowa uskubała 80 zł ...nie nie potrafie tego uszanowac i koniec kropka !

Gość no racja jak ostatnio na
kolędzie moja babcia dała w koperte 20 zł to bezczelnie zajrzał i powiedział : A NOWAKOWA TO DAŁA 50 !!!!!!!!!!! ludzie !! a moze by tak zapytał tej kobiety jak sobie radzi i czy czegos jej nie brakuje ( babcia akurat wyszła ze szpitala po długim pobycie) zrobiło jej sie strasznie przykro ...:O i za co mam szanować takiego ss ksiedza...