Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulka20

CO Było jak odstawiłyście Tabsy!? Dzielce sie przezyciami

Polecane posty

Gość taka sobie jaaaa
PAULKA 20 dobrze robisz! Cieszę się, może dzięki mnie nie będziesz brać dłużej tabletek i nie będziesz miała problemów ze zdrowiem :) Życzę Ci tego. Mając 20 lat i dziecko to chyba nie jest nic strasznego, a przecież wcale nie musisz od razu wpaść ?! Tragedia jest dopiero wtedy, gdzi się chce mieć a dzidziusia nie ma. Ja też kiedyś byłam taka mądra, teraz sobie pobiorę tabletki, a będę chciała to odstawię i będzie dzidziuś. A teraz widzę, że to nie jest takie łatwe. Namieszałam w organiźmie i tyle. Pomyśl, że przez lata brania organizm nie funkcjonuje sam i prawidłowo! Jest streowany tabletkami! Jestem już 1,5 roku po ślubie. Dziecko planowaliśmy za rok, jak skończę studia. Ale przestraszyłam się,że będzie coś nie tak i rzuciałam wcześniej no i jest coś nie tak. Teraz tyle się naczytałam,że zrobiłabym wszystko,żeby mieć to ziecko. A jeszcze na przekór ciągle słyszę,że ktos ma problem z zajściem, że ktos chce a nie może, do tego teściowie zaczęli wspominać,że chcą być dziadkami.... Wiesz jak jest ciężko? Do tej pory jak ktospytał kiedy planujemy dziecko - z żartem odpowiadałam,że mama zaplanowane po studiach i koniec. A traz jak ktos pyta to mi się płakać chce.... Nikt nie wiem,ze brałam tabetki i że odstawiałam i próbujemy i nic.... Nawet glupiego okresu nie mam. Kiedyś byłam szczęśliwa,jak nie bolało ( bo w trakcie brania tabletek nie bolało mnie bardzo) a teraz przeżyłabym każdy ból,gdyby ylko wszystko wróciło do normy.... Życzę Ci powodzenia i gratuluję mądrej decyzji.Tabletki nic Ci nie pomogą a mogą wiele zaszkodzić.... Może niektórym wogłóle nie zaszkodziły, ale znam też dużo osób, którym namieszały w organiźmie... Lepiej dmuchać na zimne :)

Gość qqqqq
dodam jeszcze ze teraz przed okresem mam tydzien plamien i to denerwuje okropnie

Gość Paulka20
Mam jeszcze pytanie przed rzuceniem tabletek mam isc do lekarza ?? Czy poiprostu sobie rzucicic a dopiero jak cos bedzie nie tak to isc do gina??

Gość taka sobie jaaaa
Ja po prostu przestałam brać i czekałam na mój naturalny okres - czyli miesiąc. No a że okresu nie było to poszłam do ginekologa. No i wtedy zaczęła się cała ta karuzela badań i wizyt....