Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cewka moczowaa

Czy zakladanie cewnika do porodu BOLI ?????????? Jak to wyglada?????????????????

Polecane posty

Gość cewka moczowaa

:O

nie boli, troche dziwne uczucie ale naprawde da sie przezyc, niestety u mnie zaraz po zalozeniu zaczely sie skurcze i to krzyzowe co trzy minuty przez cala noc, az do momentu kiedy zdjeli i zaczely siejeszcze gorsze skurcze i porod, ale nie kazda tak ma

Gość samisia
chodzi o cc? nie wiem czy zakladanie boli ale moja kolezanka po wyjaciu nie mogla sikac przez 2 dni, mowila ze bolala ja takze przy wyciaganiu

Zakładanie cewnika nie boli nic a nic,sama się tego bałam ,ale jest ok.

Gość danis
nie boli, jednak potem jest dyskomfort przy siusianiu

Ja również się bałam zakładania :D ale jak to dobrze że strach ma wielkie oczy :D! Przed zakładaniem zostaniesz posmarowania żelem znieczulającym,bólu nie czułam ,jedynie lekkie uczucie że ktoś mi coś tam grzebie :P a wyciąganie również nie bolało.Nawet nie wiedziałam kiedy został cewnik ściągnięty.

ja po załozeniu cewnika myślałam ze oszaleje :O ciagle wydawało mi sie ze chce mi sie siku,wiec parłam ile wlezie,po za tym piekło mnie i ogólnie mialam dyskomfort :(

miałam te same odczucia co maaagdaa, bolało piekło i ciągle odczuwałam parcie na pęcherz!, rodziłam naturalnie , zakładali mi cewnik bo m iałam znieczulenie zzo (do kregosłupa)

Cewnik do porodu? Jak to dobrze, że nie miałam. A w jakich sytuacjach się go zakłada?

Ja miałam po cc.Po naturalnym również zakładają kiedy są problemy.I na pewno przy każdej operacji :)

zakladanie cewnika boli jak sie zaklada na pelny pecherz.bo miałam badanie moczu przez cewnik w szpitalu i masacra.do cc jak mi zakladali nie bolalo,ale po operacji jak mialam zle mi zalozyli i mialam caly czas parcie i mocz wylewal sie zaczelam drzec sie ze poodparzam sie to mi go zdjeli to przez caly dzien mialam dziwne uczucie parcia na pecherz. a co do rochylania warg to jestes troche smieszna przy porodzie czy operacji nie jedno widza...i nikt tym sie nie przejmuje

mnie cewnikowali 3 razy: po przyjęciu do szpitala by sprawdzić czy nie ma białka w moczu, podczas porodu bo nie czułam że mi się chce (chyba z bólu i Dolarganu) i po porodzie bo nie umiałam się załatwić przez godzinę a mi się chciało. Masakra ale nie to wsadzanie cewnika tylko to że nie mogłam się wysikać. Jesssssu..... brrrrrrrr

Mnie też cewnikowali w trakcie porodu, bo nie umiałam się sama załatwić i nawet nie czułam kiedy wkładali tą rurkę ... ani jak ją wyciągnęli. Cewnik miałam włożony tylko na kilka minut, żebym mogła się załatwić.

Gość Maślane oczy i maślana bułka
czy do gastroskopii mozna to porównac? miałam gastroskopie czyli wsadzanie rurki do żołądka. To nie boli wcale ale jest takie dziwne uczucie ze ktos cos wsadza do brzucha- trzeba jakby połknąc taki makaron i ci potem dalej w głąb pchają. Pompują i wtedy jest efekt wymiotny, ale da sie żyć,natomiast jak jest z cewnikiem czy tam boli czy podobne są odczucia co do gastroskopii?ktos moze powiedziec?

Gość kretkaa
nie boli, jak sie rozluznisz (tak jak przy oddawaniu moczu), nie bolalo mnie tez po sciagnieciu

ja też miałam cewnik ale mi zakładali w biegu jak szykowli na cc i po 10 godzinach rodzenia to ja już nic nie czułam :P a przy wyjeciu dziene uczucie a nie miałam problemu z siusianiem

Gość antyyyyyyy
martwicie sie ze was cewnik zaboli a ze was rozerwie od srodka to nie?? paranoja

Gość lafiryndos
mnie ani zakładanie ani ściąganie cewnika nic nie bolało

Gość Jeden Pan
Ehhh kobitki nie stresujcie się tak. Co prawda nie jestem kobietą, ale miałem wypadek, przez który mam cewnik już 7-dmy tydzień. Jutro jadę ja zdjęcie cewnika. Wprowadzanie nie boli (miałem wprowadzany 3-krotnie), a jeżeli lekarz jest ostrożny to wyjmowanie tylko lekko piecze.

Gość fiziak150
W porównaniu ze skurczami porodowymi, to naprawdę nic takiego:O

Gość Masz problem
Nic nie boli zakladanie cewnika w porownaniu z tym jak wszystko boli po cc. Taki cewnik to pryszcz.

Gość zdenerwowanaaa
a czy przy zwykłych operacjach , nie porodzie tylko takich co jest znieczulenie ogólne (npneurochirurgia)zakładaja cewnik???

Gość ja po operacji
ja jak sie obudziłam po operacji to cewnik juz miałam i nic nie bolało jego wyciąganie i nie miałam trudności z siusianiem

Gość ja po operacji
to było ze znieczuleniem ogolnym a wyjęli na 3 dzien jak miałam zacząć wstawać

Gość vhtvgyyg
Bolało jak cholera... Bardziej od skurczy. Aż się popłakałam. Wyciągniecie go było jeszcze gorsze. Przez jakieś pół godziny próbowali go wyjąć, ból niewyobrażalny. Tak samo już po wyjęciu go. Przestałam sikać bo jak sikałam to prawie po ścianach łaziłam.

Gość konja17
Pragę uspokoić wszystkich. Zakładanie i zdejmowanie cewnika nie boli...u mnie nie wywołał żadnej reakcji organizmu ale podobno pomaga szybciej urodzić.

Gość _MMORELKA_
Nie boli ale jest to nieprzyjemne uczucie ale napewno nie bolesne natomiast wyciągniecie jak dla mnie jest duzo gorsze. Dobra polozna zalozy Ci w sekunde i nawet nie zauwazysz.

Gość boli boli
mnie tak bolało że ryczałam

Gość mamittta
mnie nie bolalo.Jak mi go zalozyli,cos tam czulam ale napewno nie bol.Wyciaganie nic nie bolalo a mialam cewnik 24 godziny po cc.Po wyciagnieciu balam sie problemow z susianiem ale naszczescie wszystko bylo ok.