kamis1982 0 Napisano Czerwiec 16, 2008 brałam tabletki non stop przez 7 lat, w tej chwili po 7 dniowej przerwie zaprzestałam... czego powinnam się spodziewać? Brałam różne tabletki, minulet, yasmin, logest - szczerze, poza tym że miałam regularny okres to nie odczuwałam żadnej różnicy. ciekawa jestem co to będzie, kiedy dostanę normalny okres - macie jakieś doświadczenia ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja brałam 4 lata Napisano Czerwiec 17, 2008 ja brałam 4 lata bez przerwy. Po odstawieniu nie mam już 5 miesięcy okresu. Jestem pod kontrola lekarza. Mam totalny rozpieprz organizmu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternal 0 Napisano Czerwiec 17, 2008 ja też brałam ok 7 lat z małymi przerwami i dostałam okres po 28 dniach i zawsze mam regularny. nie odczuwałam żadnej różnicy czy na tabletkach czy bez (samopoczucie, waga, libido). każdy organizm reaguje inaczej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamis1982 0 Napisano Czerwiec 17, 2008 macie jeszcze jakieś inne doświadczenia... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 2*2 Napisano Czerwiec 17, 2008 Ja przestałam brać po 8 latach to co rzucało się w oczy po odstawieniu to mocno przetłuszczające sie włosy i problemy z cerą. Więcej różnic nie zauważyłam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MałaMyszkaSmutna 0 Napisano Czerwiec 17, 2008 Ja brałam 9 lat z przerwami - łącznie około roku. Odstawiłam i pierwszy cykl trwał 33 dni. Przed rozpoczeciem brania pigul miałam cykle nieregularne,a zawsze jak odstawialam to bardzodlugie do 100 paru dni. Teraz mam krótszy,bo biore luteinę od 21 do 25 dc.Aktualnie jestem w 10tym dniu 2 cyklu po odstawieniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja odstawilam po 3 latach Napisano Czerwiec 17, 2008 nie biorę ich od 2 tyg., powiem tak, jest tragedia...mam wzmorzony apetyt, bolą mnie jajniki, także mam cale opuchnięte, wahania nastroju --teraz to tylko stala kontrola lekarze i czekanie, czekanie moze przejdzie.. jak nie to powracam do tabletek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamis1982 0 Napisano Czerwiec 17, 2008 2*2 a miałaś problemy z cerą przed braniem tabletek? bo ja nigdy nie miałam problemów - i boję się że teraz po odstawieniu pojawią się.. :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no kurde 0 Napisano Czerwiec 17, 2008 i jak sobie poradzilas z tymi przetluszczajacymi wlosami i cera??ja mam to samo i teraz po 2 miesiacach nie brania, biore je z powrotem,stwierdzilam ,ze nie dam rady w wakacje ich odstawic:( a probowalam cere poprawic ziolami, ale gdzie tam:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MałaMyszkaSmutna 0 Napisano Czerwiec 17, 2008 Aha a zplusów : mam wielką ochotę na seks,a wcześniej podejrzewałam siebie o ozięlbłość totalną;-) Trochę przytyłam-jakies 2 kilo,ale już wracam do normy. Cera mi się poprawiła,ale to zbieg okoliczności chyba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamis1982 0 Napisano Czerwiec 17, 2008 a myślicie że kontrola u lekarza jest konieczna..., co on może tak naprawdę stwierdzić...? w sumie i tak powinnam się niebawem wybrać..,ale nie przepadam :(( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja odstawilam po 3 latach Napisano Czerwiec 17, 2008 no i oczywiście świecaca się twarz, z wlosami nie mam problemów, poki co. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MałaMyszkaSmutna 0 Napisano Czerwiec 17, 2008 Na cerę polecam Normaderm-max 4 tygodnie. Jenoczesnie coś nawilżającego pod oczy,bo wysusza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja odstawilam po 3 latach Napisano Czerwiec 17, 2008 tabletki to byla moja kuracja na tradzik ano no i antykoncepcja przy okazji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość paula1983 Napisano Czerwiec 17, 2008 Ja bralam te przez pare lat. zaraz po tym jak odstawilam bardzo zatrzymala mi sie woda w organizmie. W szoku bylam bo myslalam ze todziala na odwrot. :) No wiec przestalam brac pigulki a tu waga mi podskoczyna o 3 kg w tydzien. Przestaraszylam sie strasznie no ale po ok 2 tyg jak sie hormony uregulowaly to przez caly dzien sikalam jak szalona i cale 3 kg ze mnie zeszlo. :) A pozatym nie czuje zadnej roznicy. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MałaMyszkaSmutna 0 Napisano Czerwiec 17, 2008 Kontrola jest potrzebna jeśli długo nie dostaniesz miesiaczki. Ja tak zwlekalam,zeskonczylo sie na zatrzykach zprogesteronu a byc moze wystarczylaby luteina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no kurde 0 Napisano Czerwiec 17, 2008 normaderm -masz na mysl to z vichy?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MałaMyszkaSmutna 0 Napisano Czerwiec 17, 2008 Tak. Ja stosowałam przed ślubem a pozniej odstawiłam odrazu-już jakies 2 miesiace temu i naprawde wszyscy mi mowia ze mam sliczną cerę, A wczesniej wlasnie zpowodu pryszczoli bralam pigulki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość no to macie te swoje Napisano Czerwiec 17, 2008 hormonki i rozpierdzielone organizmy :) ja mam 28 lat i nigdy w zyciu nie tknelam zadnej tabsy anty...mialam wielu partnerow, obecnie maz i jedno dziecko :) Za zadna cene nie wzielabym tabletek antykoncepcyjnych! Wszystko Wam wyjdzie ale dopiero kiedys kiedys ..... czego Wam NIE zycze!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no kurde 0 Napisano Czerwiec 17, 2008 no to moze wyjdzie, nie twoj interes ja tez bralam ze wzgledu na cere, moze powalcze ,ale po wakacjach, bo teraz znow zaczelam brac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szaro_oka 0 Napisano Czerwiec 17, 2008 Kobietki ja sobie nie wyobrazam, zebym mogla je od tak odstawić... Przeciągam w nieskonczoność, ale przeciez wieczność to trwać nie może :O !! podczas brania czuję się rewelacyjnie, libido na stalym poziomie, zadnych deprech...jak tylko robię przerwę po skonczonym listku jest koszmar, jem jak oszalala, grymaszę :O także nie wiem jak sobie poradzę po odstawieniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MałaMyszkaSmutna 0 Napisano Czerwiec 17, 2008 Dzięki za "miłe" słowa. Ja nie chciałam brać,ale tylko dlatego,żeby kiedykolwiek doczekać się dziecka zostałam zmuszona. Mam taka strukturę jajnika,ze na naturalnych hormonach nie uwalnia jajeczka i tworzy torbiele. Zeby zahamowac tworzenie nieprzepuszczalnej otoczki jajnika-zostałam skazana na tabsy. Dzieki tezmu tez nie mam problemow z cera,przez krazace w organizmie hormony meskie zpowodu nieuwolnionego jajeczka. Takze nie wymadrzaj sie-bo to nie zawsze z powodu rozwiazlosci sekualnej decydujemy sie na sztuczne hormony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość no to macie te swoje Napisano Czerwiec 17, 2008 no kurde - a co Ty sie odrazu tak oburzasz jak jakas smarkata flądra? :D Poprostu same dostrzegacie skutki wieloletniego brania tabsow tuz po ich odstawieniu a co bedzie dalej... Moja kuzynka od tabsow miala guza na piersi i kazdemu odradza...znam wiele takich przypadkow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość no to macie te swoje Napisano Czerwiec 17, 2008 no ok ok ale nie wierze, ze tylko horomonami mozna sie ratowac w takich przypadkach jak Twoj.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no kurde 0 Napisano Czerwiec 17, 2008 u mnie tez powodem byla cera, moze bym dalej walczyla,ale wakacje, to okropna katorga ta tlusta twarz, a nie zastanawiam sie na razie nad konsekwencjami, bo nie planuje jeszcze dziecka. zreszta pewnie gdzies w pazdzierniku je znowu odtsawie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość no to macie te swoje Napisano Czerwiec 17, 2008 powiem Wam jeszcze tylko tyle, ze zaden lekarz Wam nie powie, ze hormony sa ZLE!!! Moj gin kiedys spytal mnie czy decyduje sie na tabletki ...bez zastanowienia odpowiedzialam, ze nie bo nie ufam hormonom. Jego reakcja....nie namawiam bo to madra decyzja....koniec....o nic wiecej nie pytalam bo wiedzialam o co mu chodzi. Robcie co chcecie bo to Wy kiedys bedziecie cierpiec a nie ja ale tylko ostrzegam, ze to co teraz Wam sie wydaje idealne kiedys okaze sie pieklem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no kurde 0 Napisano Czerwiec 17, 2008 sorry ale to nie sa skutki brania tabletek!!! takie problemy z cera mialam zawsze , a jak biore tabletki to lepiej sie czuje i nie mam problemow z cera czy wlosami!!jezeli przestaje je brac, to moj problem ,ktory kiedys mialam pojawia sie od poczatku szczerze to liczylam na to ,ze po dluzszym braniu tabletek, jakos mnie to "podleczy", a jest takie " wkolo macieju" dobra masz swoje zdanie, tez mam taka kolezanke ,ktora nigdy nie brala tabletek,ale to wasz wybor,ja na razie tego nie zaluje, szczegonie w seksie tez pelen komfort, tylko ubolewam , ze jak przestaje brac tabletki to wszystko wraca z powortem do takiego samego stanu:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość No proszę proszę Napisano Czerwiec 17, 2008 I to lekarze podali Twojej kuzynce taka przyczyne powstania nowotworu piersi? Z tego co wiem, to długoletnie stosowanie antykoncepcji hormonalnej może być jedynie jednym z czynników podwyższonego ryzyka, ale nie zwiększają prawdopodobieństwa zachorowania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 2*2 Napisano Czerwiec 18, 2008 kamis1982 - nie cerę miałam prawie wzorową ;) owszem czasami przed @ zdarzały się jakieś niespodzianki ale nie było to jakieś dramatyczne przeżycia :P Teraz po 2 latach od odstawienia można powiedzieć, ze wszystko wróciło do normy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lusia-susia Napisano Czerwiec 18, 2008 idz zrob badania hormowno PRL, FSH, LH i progesteron do tego TSH, 17 OHP, DHEAS, Androstedion - bedziesz wtedy wiedziala jak wyglada twoja gospodarka hormonalna, bo moja po 2 latach stosowania szalala i mialam cykle bezowulacyjne, torbiel i sie lecze..te badania robi sie w okreslonych dniach cyklu jak poszukasz na necie to napewno znajdziesz...nie zartuje jesli o siebie dbasz to zacznij od tego i bierz sobie kwas foliowy:)pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach