Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 do kosmet.wizaz.

DORADZCIE MI!! problem z doborem

Polecane posty

Go艣膰 do kosmet.wizaz.

Jestem naturalna blondynka o jasnej karnacji ale ... ostatnio regularnie chodze do solarium, nie za czesto, 2,3 razy w m-cu, tak wiec jestem delikatnie opalona:) i teraz mam problem, bo nie wiem jaki powinnam kupic puder w kulkach: - brazujacy, czy - rozjasniajacy ???? Szczerze nie mam pojecia, wszyscy mi mowia ze z opalenizna mi do twarzy!! ale nie znam sie na doborze takich rzeczy, praktycznie wcale nie uzywam pudrow ale chcialabym czasem sie przypudrowac, zwlaszcza, ze mam cere mieszana/tlusta z tendecja do wypryskow. A i jeszcze taka uwaga, mam puder w plynie ale zawsze jak poloze to mi skora zlazi, a krem Nivea pod ten puder nie pomaga, tak wiec lezy nieuzyteczny, i sie marunje, poradzcie mi co z tym zrobic, jak wykorzystac.??

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 bez przesady ale
pudry ro艣wietlaj膮ce s膮 ok ale wygl膮daj膮 kiepsko w sztucznym 艣wietle, cera b艂yszczy si臋 jak bombka i wygl膮da na spocon膮 co do pudr贸w br膮zuj膮cych to s膮 dwa rodzaje: matowe typu ziemia egispska i te偶 z po艂yskiem czyli roz艣wietlaj膮cymi drobinkami, te drugie te偶 kiepsko wygl膮daj膮 w sztucznym 艣wietle wi臋c raczej bardzije nadaja sie na dzie艅 generalnie trzeba uwa偶ac na pudry br膮zuj膮ce bo ich nadmiar mo偶e postarzac, jak nak艂adasz taki puder na ju偶 opalpn膮 cer臋, lub twarz posmarowan膮 wcze艣niej samoopalaczem to mo偶e to wygladac nieciekawie, liczy si臋 umiar by nie wygl膮dac jak marchewka lub suszona 艣liwka, bronzerem nalezy muskac lekko policzki, skronie, brod臋, najlepiej du偶ym mi臋kkim p臋dzlem co do fluidu kt贸ry wysusza Ci sk贸r臋: we藕 odrobin臋 nawil偶ajacego kremu do twarzy i odrobin臋 fluidu, wymieszaj je na d艂oni i rozprowadzaj na twarzy, kolor fuidu jest wtedy subtelniejszy, 艂atwiej rozprowadza si臋 na twarzy i nie tworzy wyschni臋tej skorupy-maski obecnie u偶ywam krem tonuj膮cy Nivea Young, to po艂膮czenie kremu nawil偶aj膮cego i fluidu, jest dosc ciemny wi臋c nie nadaje si臋 do nieopalonej sk贸ry, ale latem jest ok, tuszuje drobne blizny i przebarwienia, matuje i nawil偶a r贸wnocze艣nie, nie u偶ywam go na ca艂膮 twarz ale jedynie na miejsca problematyczne: nos, 艣rodek twarzy, brod臋, na policzki jedynie odrobink臋 dla wyr贸wnania koloru

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach