Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze żyje......

ASPARGIN - kto stosuje ??? nierównomierne bicie serca itp

Polecane posty

Gość jeszcze żyje......

Witam mam takie pytanko....dotyczny zdrowia ale pisze tutaj bo tu wiecej osób;) w niedziele byłam na pogotowiu bo stwierdzono u mnie nierównomierne bicie serca...tzn tak mi powiedziała pani internistka w przychodni, nie chciała mnie puscic az nie przyjedzie karetka...no ale nie o tym:) na pogotowiu zrobiono mi znów ekg i pani kardiolg stwierdziła, ze nic strasznego sie nie dzieje tylko mam jakies dodatkowe skórcze komory serca wywołane nerwami i teraz moje pytanie....przepisano mi aspargin ( magnez i potas), wyczytałam , ze bierze sie to własnie przy nierównomiernym biciu serca itp ale nie wiem jak długo mam to brac :( moze ktos tez takie miał??? mam brac 3 razy po 2 tabletki przez 3 dni a potem 2 razy po jednej ale jak długo??? i jeszcze jedno.....czy są tu osoby, które mają takie problemy z sercem i mogłyby sie podzielić jakimiś radami czy obserwacjami?? byłabym wdzięczna bardzo

Gość jeśli te ci się skończą
bierz profilaktycznie magnefar b6

Gość jeszcze żyje......
to mam całe opakowanie brac ??? tam jest 50 tabletek wyczytałam w necie ze ze 2 tyg brac a ten magnefar b6 to mozna tak samemu brac ?? i po jakim mczasie ma przejsc to takie nieprzyjemne kołatanie ?? :( mi troszke lepiej ale mam sesje i boje sie bo ciągle jestem śpiaca i na niczym si enie moge skupic:(

Gość wyobraz sobie
magnefarb6 możesz brać samemu tak profilaktycznie 1 tableteczke dziennie.dobrze działa na organizm ,uspokaja.

Gość ja tez mam takie problemy
mi lekarz przepisal magnez z witamina B6 bralam i bralam, w sumie moze troszke pomoglo, ale nie bylo zadnych super efektow, w kazdym badz razie przebadali mnie na 100 sposobow ;) bylam u 6 lekarzy ;) nie zebym byla jakas nadwrazliwa na punkcie mojego zdrowia, ale jeden stwierdzil, ze jest to wypadanie zastawki, drugi kazal robic specjalistyczne badania bo byc moze jest to szmer, moja mama sie przestraszyla, a pracuje w szpitalu wiec tak wyszlo ;).... no i tak od lekarza do lekarza, trwalo to kilka latek, bo mialam na prawde jakby arytmie, w srodku nocy na przyklad... w kazdym badz razie przez caly ten czas lykalam ten magnez ;) mialam badania i wykazalo, ze mimo iz biore go tak dlugo, mam jego jakies dziwne braki ;) to tak po krotce, generalnie do dzis mam takie "ataki" czyli nagle bicie serca w tempie oszalamiajacym trwajace nawet 2 godziny, kiedy mam wrazenie, ze pekna mi tetnice ;) ale juz sie przyzwyczailam, podobno taka uroda mojego serca, jestem wysoka, szczupla, ponoc serce nie nadazylo rosnac razem ze mna i wypada mi zastawka - to opinia wiekszosci lekarzy ;) przestalam lykac magnez bo w koncu lekarz powiedzial, ze sie uczule ;) zwlaszcza na wiamine B6, potem lykalam sam magnez, a teraz od dluzszego czasu nie biore, czasem tylko na prawde rzadko ... no ale nie wiem jak to wyglada u Ciebie

Gość jeszcze żyje......
ale własnie z badan krwi wyszło ze wcale nie mam niedoboru potasu czy magnesu;) łykam po 6 tabletek dziennie przez 3 dni a potem po 2 dziennie

Gość jeszcze żyje......
na pogotowiu powiedziała mi kardiolog ze nie potrzeba przy tym jakis leków nasercowych brac ja biore tabletki antykoncepcyjne i nie wiem moze to one cos?? a jak bede brała te nasercowe to anty moge czy bedzie jakos osłabione ich działanie??

Gość ja tez mam takie problemy
mi mowili z kolei, ze takie zwykle badania krwi zawsze poakzuja jakis inny wynik, znaczy, ze w rzeczywistosci jest inaczej, ze krew krazy , a w organizmie jest zwykle mniej tego... nie wiem nie bede zmyslac bo nie pamietam, ale cos takiego mowili, cos o surowicy. Idz sie przebadaj nawet jak Ci przejdzie i bedziesz sie lepiej czula, bo to moze ale nie musi byc cos powazniejszego, takze zartow nie ma. Ja raz tylko mialam taki atak jak Ty - tzn. taki dlugi, trwal 72 godziny prawie :( polozyli mnie w szpitalu i dawali mi wszystko co im przyszlo do glowy, a moje serce w ogole nie reagowalo... wpadli na pomysl zeby zastosowac elektrowstrzasy :( w kazdym badz razie jak Ci kazali lykac to lykaj i sie nie zastanawiaj ile po co na co, tak jak na opakowaniu i juz, no i koniecznie sie przebadaj!!!

Gość kicia1981
też mialam ten problem zaczeło się od skoku ciśnienia i bardzo nie miarowej pracy serca i dostałam intensywnej trzęsiawki, zupełnie nie miałam siły i miałam megoa rozwolnienie,trafilam na pogotowie podali mi propranol i kroplówke i toszeczke te obiawy oslabły ...propranol barłam pare dni ale nadal czułam sie fatalnie bo miałam zaburzenia neurologiczne typu dretwienie połowy ciala... byłam jeszcze dwa razy na pogotowiu i stwierdzono że powinnam sie leczyć u psychiatry !!!....prywatnie poszłam do neurologa i ten od razu stwierdził że to tężyczka , zlecił odpowiednie badanie ok.120 zł które potwierdziło diagnoze, brałam magnez b6 i wapno 300. Pomogło.

Gość gość
może narkotyki tak na to wpływają koleżanko ?