Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zdzisia co ma futro z misia

Bylam,widzialam,wrocilam i jestem w szoku!!!

Polecane posty

Mam chlopaka Chorwata. Od roku. Wczoraj wrocilam z pierwszej wizyty w jego rodzinnym kraju. Pieknie tam, ale jak sa traktowane kobiety!! faceci siedza na dupach, gadaja o pilce noznej albo samochodach a ich zony nakrywaja do stolu, gotuja, podaja, donosza, same prawie nic nie jedza, w pelnej gotowosci, zeby przyniesc panu mezowi chlebek albo dolac sosiku. Potem facet zostawia brudne naczynia na stole, sie kladzie na kanapie, steka, jaki jest zmeczony, a kobieta sprzata, zmywa, robi pranie i zajmuje sie dziecmi. Siostra mojego faceta robila swojemu zmeczonemu, rozwalonemu na kanapie malzonkowi kawe, trzymajac na rekach ryczace wnieboglosy 6-miesieczne dziecko,on nawet tylka nie ruszyl, zeby je uspokoic. Jak tak ma byc to ja chyba zostawie mojego chlopaka...Dodam, ze oni wszyscy sa ze stolicy, nie z jakiejs wiochy...

Gość showinista
no i tak powinno byc!!

Gość wielkiej roznicy
z naszymi polskimi chlopami nie widze :D

...noto sama sobie już odpowiedziałaś... :(:(:(:(:(

Gość ditrevi
Nie chce ci nic mowic, ale Twoj facet bedzie taki sam, kiedy za niego wyjdziesz i urodzisz dziecko, nawet jesli teraz mowi, ze bedzie inaczej...

Gość nie wiem jak jest z Chorwatami
ale wydaja sie byc cywilizowani poza tym to nie jest kaj muzulmanski..moze trafilas na taka rodzine i w Polsce takie sie zdarzaja i to dosc czesto.

ale na jakiej podstawie twierdzicie, ze bedzie taki sam? znam przypadek Chorwata, ktory byl swietnym facetem. tak samo jak Jugoslowianie, ktorzy sa zupelnie normalni. chyba nie mozna generalizowac.

Gość u nas tez tak jest w niektoryc
domach!

Gość ditrevi
Bedzie taki sam, bo wychowal sie w takiej rodzinie i dla niego to normalne. Muzulmanki tez nie narzekaja na swoj los, bo dla nich to norma. Wlosi widza matke sprzatajca, gotujaca i tez tego oczekuja od przyszle zony. Niestety, ale w takich krajach jak Bulgaria, Rumunia, Chorwacja czy Serbia panuje takie model: maz to wielki pan, a zona sama zapieprza w chacie.

Gość dokladnie to samo widzilam
w chorwackiej rodzinie!!! Na imprezie przy jednym stole gadajacy faceci, przy drugim kobitki, gotowe na kazde haslo leciec i podawac jedzenie. Nie dla mnie. Rodzina tez niby cywilizowana. Do tego faceci jak sobie wypija to w samochod i jazda nad przepasciami.

bo w Chrowacji jest takie prawo, ze dopuszczalna norma alkoholiu we krwi jest wyzsza niz u nas

demonizujecie takie zjawiska i to bardzo. w wiekszosci polskich domow tez tak jest tylko dziewczyny sie nie przyznaja. w wielu domach widzialam to samo .

Gość w grecji jest podobnie
:) pozdrawiam i zycze powodzenia

jak ide w gosci u nas w PL to widze ze pan domu zabawia gosic rozmowa, polewa wodeczke itd a pani domu pyta czy niczego nie brakuje czy cos doniesc podac...co nie znaczy ze na codzien kiedy nie widzimy facet jej nie pomaga w pracach domowych

poza tym niedawno byly rozmowy w toku u drzyzgi i jedna babeczka mowila ze na dodatek codziennie mezowi robi masaz stop...wiec u nas tez duzej roznicy nie ma

aha i jeszcze tylko facet moze wychodzic na piwko itp a zona siedzi w domu i musi opiekowac sie dziecmi. tam nawet w pracy kobiety siedza ciagle z dziecmi

Gość ditrevi
W Polsce tak jest w rodzinach biedniejszych. Czesc kobieta lata za mezem, bo po prostu tak chce. W tamtych krajach kobieta raczej sprzeciwic sie nie moze.

sie rozpisalam ;) monologi tworze ale musze jeszcze dodac zetam jest inaczej nz w polsce. tu moge sobie wyjsc do sklepu bez zgody, moge miec focha i nie robic obiadu. facet odkurzy itp. tam facet to krol a kobieta to sluzaca, bez prawa glosu :(

Gość kolezanka moja ma meza
CHORWATA!!! przynajmniej raz w tygodniu da jej pare szturchancow

Gość znajoma wyszla za Chorwata
sam facet jest ok,bardziej europejski(poznali sie za granica) ale teraz miszkaja w Chorwacji i ona nie wyrabia w tych zwyczajach. Ma studia, a siedzi w domu, nie chca ja przyjac do pracy, bo sie boja,ze ma za dobre wyksztalcenie. Ten jej facet niby nia nie pomiata, ale ona widzi, co sie dzieje w jego rodzinie i otoczeniu - kobiety sie nie licza , nie moga jesc wspolnie n. Np na Wigilii byl osobny stol dla bab - jak dla sluzby, bo one obslugiwaly.Z kobietami tam sie nie rozmawia przy stole.

To sie nazywa 'różnice kulturowe' i to nie jest złe, ale często po prostu niezrozumiałe.

Gość ja nie wiem o jakie Chrwacji
wy mowiecie, bo ta w ktorej bylam niczym nie odbiega od Polski, moze tylko tym, ze obywatele maja wieksza kulture i szacunek zarowno do siebie jak i innych. nie zuwazylam zadnych zachowan o ktorych piszecie, a mieszkalam w chorwackim domu, na typowo chorwackim osiedlu i nie wiedzialam aby jakikolwiek maz przeszkadzal zonie w opalaniu przed domem, albo ogladaniu telewizji. nie wiem ile z was bylo w Chorwacji, ale niektorym sie wydaje, ze to kraj trzeciego swiata, a roznice kultorowe sa kolosalne. dla waszej wiadomosci nie ma ich praktycznie wcale, a na patologie mozna i natknac sie w Polsce. zapewniam was, ze Chorwacja to kraj jak kazdy inny. pod wieloma wzgledami bardziej cywilizowany niz nasz.