Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lemoniadka28

Lemoniadka dla dziecka

Polecane posty

Gość Lemoniadka28

Ohh....pamiętacie pyszne lemoniady?? Kiedy bylam malutka mama zawsze mi je dawala, teraz ja chcialabym dac je mojemu dziecku bo wiem jakie to bylo pyszne i zdrowe. Czy ktos wie czy jeszcze produkuja takie lemoniady albo jak je zrobic??

Gość tatianka na bardzo dziwna
zdrowe?

Gość Lemoniadka28
Mysle ze zdrowsze od tych wszystkich napojow ktore teraz sa produkowane :)

Gość hggdhshd
a lemoniada to nie dzisiejsza oranzada?

Gość fochinka
Amerykańska lemoniada czyli napój znany od wieków Przygotowanie: 1-2 minuty Trudność: porównywalna do wlewania wody Składniki na 1 porcję • szklanka NIEGAZOWANEJ zimnej wody źródlanej • plasterek cytryny • 2-3 łyżeczki cukru Etapy przygotowania 1. Wlać wody do pół szklanki. 2. Wrzucić cytrynę, wydusić ją. 3. Wsypać cukier i szybko mieszać aż do momentu gdu na łyżeczce nie będą zostawały ziarenka cukru. 4. Dolać wody do pełna i jeszcze chwilę pomieszać. Doskonałe na upały.

Gość a co ty gadaszz
lepsze bez cukru

lemoniada taką jaką ja lubie to nic innego jak woda gazowana zmieszna z odrobiną cyukru i duza iloscią soku wycisnietego z cytryny :) ja tam corci czasem daje tylko w wersji z wodą niegazowaną i jej smakuje :D:D wogóle mala lubi cytryne. Krzywi sie strasznie ale zajada :D:D:D Myśle ze taki napój jest napewno zdrowszy niż wszystkie kupne wody smakowe!

Mój to lubi lemoniadę.Robie ją na wodzie źródlanej ,z dużą ilością soku z cytryny (ale ręcznie nie z kartonu:)) ,a do dzbanka wrzucam jeszcze plasterki cytryny.Nie dodaje cukru :)

Gość PaniMalaSadeczanka
Ohh...tak kiedyś były pyszne lemoniady :))) Przypominają mi dzieciństwo na podwórku i upalne lato :)) Szkoda że przestali je już produkować :( Ale momżna je zrobić samemu :))

Gość Musowianka
Ja to pamietam te lemoniadki z torebeczek...mniam mniam...szkoda ze juz takich nie ma :)))

Gość Perełek
Woda z cytryną?? To przeciez nie lemoniada :P Lemoniada musi być przeciez gazowana nie?? Najlepsza taka kupowana :)

Gość pamietam jak moja babcia...
mi robila zawsze lemioniadke, z niegazowanej wody, cytrynki i modu uwielbiam to do dzis!!

Gość Moja mama...
Ohh ja też uwielbiam taką lemoniadkę....przypomina mi wakacje, lato i wiek młodzieńczy :P Teraz ja robię taką moim dzieciom, mam nadzieje ze im też kiedys będa sie tak kojarzyć :))

Gość echa co wy piszecie
lemoniada przeciez nie robi sie ja z banow to raz co za kretynskie pytanie a dwa jednak moja Siostra Kochana ma najłdniejsze dziecko na swiecie jest przesliczna

Gość gardera
A ja wolę dawać przecierowe soczki bobofrut

Gość Bobofucik
Bobofruty są sztuczne!! Jak można faszerować dziecko taką chemią :/ Lemoniadka jest przynajmniej naturalna, orzeźwiająca i dobra :)

Gość AlicjaZKołobrzegu
Najlepsza z wody, cytrynki i odrobiny cukru :)) Świetnie smakuje i jest bardzo zdrowa dla każdego. Pamiętam jednak te lemoniadki z woreczka z rureczką...dobre były, szkoda że juz ich nie ma :(

Gość Ulityna
To chyba chodzi o taką lemoniadę z proszku....dobre były, szczególnie jak się je wyjadało paluszkiem z torebeczki a nie wypijało :))