Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pozwany

co ta kobieta kombinuje, czy facet już powinien płacić ?

Polecane posty

Gość pozwany
Pozew o ustalenie ojcowstwa i alimenty z wnioskiem o zabezpieczenia powództwa Działając w imieniu własnym wnoszę o: 1. ustalenie, że pozwany Jan Nowak zameldowany: ul.xxxxx w XXXXX jest ojcem nienarodzonego dziecka Elżbiety Kowalskiej, przewidywany termin porodu 19 październik 2008 r. 2. nadanie dziecku po narodzeniu nazwiska ojca 'Nowak ' 3. orzeczenie, że pozwanemu nie będzie przysługiwała władza rodzicielska. 4. wydanie postanowienia zarządzającego od pozwanego Jana Nowak na rzecz Elżbiety Kowalskiej i na przyszłe dziecko tytułem alimentów po 1500 zł. miesięcznie, płatnych do rąk Elżbiety Kowalskiej do dnia 10 każdego miesiąca z góry, poczynając od dnia wniesienia pozwu z ustawowymi odsetkami w razie uchybienia terminu płatności którejkolwiek z rat. 5. zasądzenie od pozwanego na rzecz powódki kosztów procesu według norm procesowych 6. nadanie wyrokowi w części zasądzającej alimenty rygoru natychmiastowej wykonalności 7. zabezpieczenie powództwa przez zobowiązanie pozwanego Jana Nowak do uiszczenia na rzecz Elżbiety Kowalskiej przez czas trwania procesu kwot po 1500 zł. miesięcznie, płatnych do jej rąk do dnia 10 każdego miesiąca z góry

Gość odbyt i było dziwnie
musi już płacic odkąd proces sie zacznie

Gość 1500 buhahahahha
tyle to żaden sąd nie przyzna

Gość izzzzzzzka
Sąd moze tyle przyznac i znacznie wiecej,wszystko zależy od tego ilefacet zarabia legalnie lub nielegalnie:)

Gość izzzzzzzka
natomiast napewno facet będzie płacił,bo inaczej komornik żyć mu nie da:)

Gość jak masz mozliwosc wyjedz
do GB na 6 miechów, nie odbieraj poczty. I da sobie kurrrwa spokój lapucera jedna

Gość izzzzzzzka
troszke kobieta przegięła ze kazała mu opłacić w trakcie procesu jak dziecko się jeszcze nie urodziłoto sad może uchylić, (chyba ze kobieta jest w bardzo złej syt materialnej),,ale napewno będzie musił facet płacić jak dziecko sie urodzi.

Gość izka nie wmówisz mi
że koszt utrzymania dziecka w polsce miesięcznie to 3000 zł. Bo teoretycznie alimenty to połowa kosztów utrzymania dziecka. Za tyle to całe rodziny żyją

Gość izzzzzzzka
nie da spokoju,bo kobeta ma prawo zażdać alimentów od rodziców oraz zony pozwango;) a za niestawienie w sadzie nakładają kary duze pienieżne

Gość izzzzzzzka
wiem, ale jestem durną babą i się bardzo takimi rzeczami podniecam :)

Gość jak się zrobiło
dziecko,to trzeba płacić a nie uciekać.Tylko palanci tak robią. Jeśli uważasz,że dziecko nie jest twoje,nie masz czego się bać.Lepiej weż sobie adwokata,no chyba,że jesteś wyszczekany.

ja se tak z dupy wyskoczę, bo mnie nurtuje pytanie, a może ktoś mi odpowie: DLACZEGO kobieta jednocześnie występuje o alimenty (nawiasem mówiąc mocno wygórowana ta kwota :-o, chyba że koleś zarabia 5 tys miesięcznie netto) (4. wydanie postanowienia zarządzającego od pozwanego Jana Nowak na rzecz Elżbiety Kowalskiej i na przyszłe dziecko tytułem alimentów po 1500 zł. miesięcznie), nadanie dziecku nazwiska ojca (??) (2. nadanie dziecku po narodzeniu nazwiska ojca 'Nowak ') i NIEPRZYZNANIE WŁADZY RODZICIELSKIEJ (3. orzeczenie, że pozwanemu nie będzie przysługiwała władza rodzicielska.) To kim ten facet ma być? Bankomatem? To albo jest ojcem, albo nie? Jak jest, to płaci i zajmuje się dzieckiem, ma prawo do decydowania o jego wychowaniu, życiu. Jak nie jest ojcem, to po cholerę dziecko ma mieć jego nazwisko i z jakiej paki ma płacić na nie alimenty? Plizzz niech mi to ktoś wyjaśni!!

Gość izzzzzzzka
izka nie wmówisz mi :) wiesz ja tutaj nie widze kwoty 3 tys zł,a 1800 płaci mój znajomy,ma 34 lata i 5 letniego syna.Sędzia nakaze pojawienie sie w sądzie z zaswiadczeniem o zarobkach,jeśli czegos nei wykaze bo np pracuje na"lewo" wtedy jesli kobieta o tym wie to facet jest ugotowany.Sad się tym zajmnie.

Gość hahaha jaka idiotka
zajmnie... może jeszcze zajmnie siem coo?

Gość izzzzzzzka
jest kobieta nieco nieskladna,ale tak naprawde w pozwie można wpisac wszystko,a nuż sie dostanie.jak ona chce 1500 to sad przydzieli jej mniej,sad zawsze nieco zaniża.

Gość izzzzzzzka
do hahaha jaka idiotka :/ nie życze sobie aby jakiś palant mnie obrazał,poza tym chyba jest oczywiste żwe byla to literowka:/

Gość izka nie wmówisz mi
a ja tu widzę 3 tyś :O ". Sąd, orzekając alimenty na dzieci, z reguły nakłada obowiązek utrzymania dzieci na oboje rodziców, a tym samym zasądza rodzicowi, który płaci alimenty, połowę kosztów utrzymania dziecka. Drugą połową ponosi rodzic, u którego dziecko zamieszkuje" 1500 * 2 = 3000 zł :D

Gość takie sprawy załatwia się
prosto. Przed ślubem mówisz, ze ją kochasz, ze kochasz dziecko i chcesz sie z nia ozenic i utworzyc rodzine. :D

Gość izzzzzzzka
tutaj nie chodzi o równowage fiansowa między tym co łoży ojciec a co łoży matka na dziecko.Jeżeli ojciec nie będzie opiekował sie dzieckiem,pozsotaje mu teoretcznie czas wolny,podczas gdy matka dziecka pracowac nie może i zajmuje się dzieckiem.3000 jest tutaj kwotą teoretyczną.

Gość izzzzzzzka
poza tym zyjemy w kraju prorodzinnym,gdzie nadal funkcjonuje schemat ze kobieta zajmuje się dzieckiem,męzczyzna utrzymuje rodzinę,wiec facet będzie musiał płacić alimenty,a srednia alimentów obecnie to ok 1200 mies

Gość izzzzzzzka
Brane sa nie tylko pod uwagęmsame zarobki,ale potencjalne możliwe zarobki.Ma na to też wpływ wykształcenie,im yższe tym większe możliwości zarobkowania.Sąd wydajac wyrok może zobligować ojca dziecka do znalexienia lepiej płatnej pracy lub pracy dodatkowej.

Gość izzzzzzzka
w momencie kiedy matka dziecka powróci do pełnoetatowej ptracy nadajac dziecku opiekę członk a rodziny,opiekunki wtedy sąd moze obniżyć alimenty.

Gość najlepiej w tej sytuacji
wyrazić chęć ślubu, zamieszkać razem i prać szmatę ile wlezie. :)

izka, ja cię sory, ale 1200 to BARDZO wysokie alimenty średnie alimenty w tej chwili to 300-400 zł na jedno dziecko, chyba że facet zarabia naprawdę duuuuuże pieniądze. poza tym w tym pozwie jest WYRAŹNE życzenie tej pani, że ona nie chce aby facet wtrącał się w życie dziecko, ponieważ wystąpiła o nieprzyznanie mu władzy rodzicielskiej!! więc w tym momencie żądanie kasy jakiejkolwiek jest naciąganiem!

Gość izzzzzzzka
trzym pysk, chyba lepiej wiem. Wystarczająco dużo napisałam na ten temat już więc sobie daruj swoje denne widzimisię, bo te twoje pobożne życzenia nic wspólnego z rzeczywistością nie mają

ej, to Ty tu pisałeś parę godzin temu niby jako zatroskany o możliwość bitki między panem Iksińskim a Ygrekowskim? jak test wykaże ojcostwo, to sobie płać, wysokość elementów zalezna od wysokości zarobków, smutny palancie :) skoro elementy wycenione na 1500, to jeszcze Ci cos przeciez zostanie, nie pękaj