Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a tak zapytam

Zasatanawia mnie dlaczego na tym forum...

Polecane posty

Gość a tak zapytam

Zaglądam tu dość często, żadko się udzilam, bo zazwychaj korzystam z wyszukiwarki znajduje nurtujące mnie informacje. Ale jednej rzeczy nie potafię pojąc. Dalczego na tym forum, tak rzadko dopowiada się na pytanie?? Ktos zakłada topic, np jakie mleko lepsze nan czy bebiko a 80% odpowiedzi to teksty typu "najlepsze mleko matki " albo "dlaczego nie karmisz piersią".... Kurcze, ktos zadaje konkretne pytanie, albo kiedys był temet jak matka pytała jak oduczyc dziecka 3 letniego zeby nie była takim mamisynkiem, pytała o sposoby, zaznaczając ze kiedys zostawiła go chwile samego i sie wystaszył. Odpowiedzi ni ezyskała w ogóle, bo temat rozwinął się pod kątem "jak mogłas zostawić dziecko same".... To tylko 2 przykłady które utkwiły mi w pamięcie, ale tak naprawde to widac w prawie każdym topicu. Nie pytam o to złośliwie, naprawde, po prostu zastanawia mnie to, czy Wy wszystkie jesteści etakie idealne, by na każdym kroku pouczać innych czy tego chcą czy nie? I naprawde uwierzcie, mi, ze na innych forach bardzo rzadko sie to spotyka. Pisze to ogólnie i formie pytania, bo moze macie jakies przemyslenia na ten temat, a jesli nikt sie nie wypowie, to moze kazdy się chociaz przez chwile zastanowi. Pozdrawiam wszystkie mamy.

Gość kamczatkaa
Nietety taki mamy spoleczenstwo, starsze mlodsze niewazne, kazdy wie lepiej...i stara sie udowodnic ze ktos inny jest malo zyciowy itede itece To nasza cecha narodowa niestety:-O

Gość ddeeeeeeeeeerrrrr
najgorsze jest z tym mlekiem np.Zaraz jest:a dlaczego nie karmisz piersią????????? myślę,że jak ktos sie nudzi to szuka zaczepki a jak nie ma nic do powiedzenia w temacie to prowokuje dyskusję w inną stronę

widzisz... bo wiekszosc ludzi wlasnie mysli, ze sa idealni, wspaniali i wlasnie to oni moga wszystkim mowic jak nalezy zyc... kazdy chcialby po swojemu zbawiac swiat... niestety, tak sie nie da...

a może kytoś po prostu chce przekazac to co wie że jest najlepsze jak np mleko matki wlasnie...? bo jest najlepsze i tego nie zmienicie! dlaczego od razu szukać jakiejś zaczepki...

Gość a tak zapytam
No ok, ale test sprawdził się na medal:) Specjalnie porobiłam bardzo duzo błędów i literówek, by zobaczyć czy zaraz odezwie się ktoś kto napisze odbiegając zupełnie od tematu..." zajrzyj do słonika ortograficznego":) A jednak:) Czyli może nie wszyscy tu tacy....Pozdarwiam:)

Gość to jest forum dyskusyjne
wiec kazdy chce i moze podyskutowac. Po jednej konkretenej informacji nie byłoby dyskusji. Niektore uwagi w dyskusji sa cenniejsze niz sama informacja .Z pojedyńczymi zapytaniami nalezy isc gdzie indziej.

Ale co do blędów tak szczerze mialam ochote napisać żadko- bo to to juz przegięcie :)

Gość qwertyui
cóż niektórzy czują się dowartościowani jeśli mogą innym wytknąć błąd. :)

Bo niektóre myślą że wszystkie rozumy pozjadały iże ś najlepsze we wszystkim.ALE CO JEST DOBRE DLA CIEBIE NIE ZNACZY ŻE JEST DOBRE DLA MNIE.

Gość bo to jest dyskusja
każdy może wyrazić co myśli na dany temat, a pytanie które mleko lepsze jest pozbawione sensu, bo dla jednego będzie to bebiko, dla drugiego nestle, a dla trzeciego żadne :P

Gość ddeeeeeeeeeerrrrr
kenta toś tera zpokazała:o nie chodzi czy mleko zdrowsze.Masz podane 2 rodzaje mleka i pytanie które lepsze Odpowiedź: a dlaczego nie karmisz piersią:o widziałam to tutaj ze 100 razy i błędy wytykają notorycznie Sama je robie bo nie myslę nad tym kiedy piszę miedzy pieluchą a karmieniem.:)

a mnie wkurzają pytania - czy jestem w ciąży? jakie imie jest ładniejsze stas czy jaś? Czym karmicie 8 mc dzieci? Jak mam ubrac dziecko? Czy kaszka jest zdrowa? Czy moge dawac jablko 6 mc dziecku? ITDITD ITD ITD W cholere jest pytan bezsensowynych no np czy jestem w ciązy - a skąd my mamy wiedziec nielepiej isc do lekarza? A te imiona - a co to za roznica co sie komu podoba, jesli 50 osob napisze ze stas ładniejszy to dziecku dasz Stas bo na kafe piszą ze imie super? Czym karmic dziecko - no cholera dziecko ma 8 mc a ona nie wie czym karmic, wszedzie sa informacje, jest lekarz i obserwacja dziecka co je a czego nie. Jak ubrac dziecko a co my wiemy jaka i gdzie jest pogoda i czy dziecko choruje czy tez nie? No i czy kaszka zdrowa - nie no kaszka to po prostu śmiertelne zagrozenie i dlatego jest dopuszczona do obrotu dla najmniejszych dzieci....

Gość a mnie wkurzają uwagi pt.
"ktos sie dowartosciowuje". Niby jak? Co z tego ma? - jest anonimowy. Chyba lepiej miec uwage zrobiona na anoimowym forum, niz zeby znajomi smieli sie za plecami. Niektorzy bronią zlej ortografii z uporem godnym lepszej sprawy. Powinno sie byc wdziecznym tym, ktorzy poprawiaja bledy.Przyjmowac uwagi jako rzecz naturalna, wyciagc wnioski i bledow potem nie robic. Kazdy się moze pomylic wazne zeby sobie zdal z tego sprawe i staral sie wiecej tego nie robic. To tak w ramach dyskusji.

Gość a tak zapytam
no ja własnie nie do końca sie z tym zgodze, że każdy topic musi przerodzić się w dyskusję. Są tu tematy typowo dyskusyjne, typu " rodze w tym czy tym miesiącu" albo " młode mamy" itp, gdzie sobie różne osoby dyskutują na różne tematy. Temat " czy karmić piersią" jest rózwnież, gdzie jak najbardziej można wdać się w dyskusję na temat karmienia naturalnego bądź mieszanką. Ale jesli ktoś pyta "nan czy bebiko?".... Czy z tego również konieczna jest dyskusja na temat karmienia piersią tylko dlatego że to "forum dyskusyjne"?

Niestety autorko, wiele uczestniczek tego forum po prostu ma problemy ze ZROZUMIENIEM PYTANIA ;) Nie warto zastanawiać się dlaczego, takich nikt już nie uratuje :). Skupiaj się na tych uczestnikach dysusji, którzy potrafią obiektywnie odpowiedzieć na zadane pytania i omijaj odpowiedzi agresywnych bab.