Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsadsa

Szybka sonda , czy uwazacie ze Lech Walesa byl Bolkiem ?

Polecane posty

ciekawy jestem, czy znajdę Polaka , czy jakikolwiek Polak z dziada-pradziada się przyzna, że otrzymał forsę od SB albo od UB , w tamtych czasach otrzymywali raczej talony na zakupienie auta lub pralki albo lodówki , raczej SB nie wypłacało pieniędzy swoim konfidentom, więc raczej Wałęsa nie otrzymał kasy , może najwyżej dostał talon na pralkę

Gość vnvbn
różowa historia świata :) 🌼 🌼🌼 SB,UB,ZOMO, tortury, porwania, morderstwa, tłuczenie pałą ludzi do nieprzytomności, strzelanie do ludzi w Poznaniu to wszystko mistyfikacja złych ludzi świat jest naprawde piękny i takie złe rzeczy nigdy nie miały miejsca :) Bo przeciez nie ma złych ludzi ktorzy biliby kogos za to ze chce cos powiedziec 🌼 🌼🌼 🌼 🌼🌼 Po przybyciu konkwistadorow ludnosc Ameryki Lacinskiej pokojowo postanowila przeniesc sie do dzungli by dac pozytywny przyklad ekologicznego zycia :) 🌼 🌼🌼 🌼 🌼🌼 Inkwizycja i stosy w sredniowieczu to kolejne klamstwo zlych ludzi taki śtlaszne źeczy sie nie dzieja 🌼 🌼🌼 🌼 🌼🌼 Prezydent Kennedy poślizgnąłsię na mydle przypadkowo zostawionym w samochodzie, niefortunnie uderzył przy tym ochroniarza który z kolei przypadkowo wystrzelil ze sluzbowej broni zabijajac prezydenta :( Nie bylo zamachowca, tylko niegrzeczne dzieci wierza ze sa tacy zli ludzie jak zamachowcy 🌼 🌼🌼 🌼 🌼🌼 Nie bylo ataku na WTC, po prostu skonczyla sie data waznosci budynko i je wybuirzono, a wszyscy ludzie ktorzy tam pracowali dostali nwe biura na Hawajach i wlasnie popijaja drinki :) 🌼 🌼🌼 🌼 🌼🌼 1989 Wałęsa - wąsaty elektryk po zawodówce dla "specjalnych" samotnie obala najbardziej zbrodniczy system wszechczasow 🌼 🌼🌼 itd. itd. jakże pięknie żyć we własnym świecie :) 🌼 🌼🌼

Gość feministka krycha
a ja w stanie wojennym nie widziałam telerenka😭wiec mogę oceniać a ty Jarek_84 byleś wtedy tylko swędzeniem w kroczu ojca no to wypierdalaj:P

vnvbn , media - czyli dziennikarze kierują myśleniem ludzi i tak naprawdę to III władza światem rządzi , jak chcesz to możesz wierzyć w to co przekazują albo mozesz mieć własne zdanie i się buntować , co wybierasz ?

Gość feministka krycha
media mediom nierówne

Oceniając działalność Wałęsy z lat \'70 i \'80 i powszechnie znane fakty i dokumenty z tego okresu sądzę, że wiele wskazuje na to, iż Wałęsa Bolkiem był, współpracował z SB. Współpraca niekoniecznie musi dotyczyć całych tych dwóch dekad, być może tylko lat \'70 - nie wiem. Natomiast postępowanie Wałęsy z czasów okrągłego stołu oraz prezydentura tego pana i decyzje wówczas przez niego podjęte, wyraźnie i bez najmniejszego cienia wątpliwości świadczą moim zdaniem, że był współpracownikiem SB/agentem(jak zwał, tak zwał)/bądź pełnił jeszcze ważniejszą funkcję. Ukatrupienie przez Wałęsę w czerwcu 1992 r. ustawy lustracyjnej Korwina-Mikke to jawne, oczywiste działanie na rzecz agentury i na szkodę kraju. I nie potrzeba na to żadnych dokumentów, bo świadkami tego byliśmy wszyscy. Skutki tych działań, i to dotkliwe, odczuwamy do dzisiaj i będziemy odczuwać je jeszcze bardzo długo. Jeśli ktoś daje wiarę jakimkolwiek, czyimkolwiek wypowiedziom usprawiedliwiającym/tłumaczącym \"Wałęsę z lat 89-95\", to ja takiej osobie serdecznie współczuję 🖐️

Gość młodzi nie chcą lustracji
dlatego PO całkowicie się z tego tematu wycofała ... PO chce, planuje, zamierza, pozwala ! mieć nadzieję aby "żyło sie lepiej" ;)

wielbiciel 70B , nie daj się prowokować abym musiał Ciebie nazwać gościem bez jaj , mylisz się bardzo i wierzysz w bzdury napisane przez osoby podstawione aby w aktach namieszały celowo , ubecy mieli dużo czasu aby robić w papierach Wałęsy kipisz totalny i tym tematem zajmowała się Rakowiecka i pałac mostowskich , setki ludzi nad tym tematem myślało pod nazwą \'jak nasrać w papiery Wałęsy\'

Gość feministka krycha
jeżeli ktoś z góry współczuje osobom o odmiennych poglądach to ja mu serdecznie współczuję. i myślę że moje wspólczucie przyda się jemu bardziej niż jego współczucie mnie🖐️

pierwszy-lepszy ---> nie wierzę w żadne bzdury, tylko oceniam postępowanie Wałęsy - zauważ, że główny mój zarzut odnosi się do jego prezydentury, a nie do kwitów SB, których tak całkiem pewnym być nie możemy. feministka krycha ---> nie odmawiam nikomu posiadania własnych poglądów, ale proszę w zamian nie odmawiać mi prawa do współczucia z ich powodu(tych poglądów) ;)

Gość feministka krycha
->wielbiciel70B i vice versa;)

Gość feministka krycha
nie zrozumiałeś ? nie odmawiam Tobie prawa do posiadania własnych poglądów, ale proszę w zamian nie odmawiaj mi prawa do współczucia z ich powodu(tych poglądów) ?

Gość NBVNV
sedno sprawy ... Wałęsa - wąsaty elektryk po zawodówce dla "specjalnych" samotnie obala najbardziej zbrodniczy system wszechczasow" Takie CUDA to tylko w POlsce ...

wielbiciel 70B , odnosisz się do prezydentury Wałęsy , więc dobrze , Wałęsa wtedy obniżył Polsce zadłużenie w komercyjnych bankach , czyli procenty zadłużenia , namawiał ludzi buisness-u do inwestowania w Polsce , chciał zawsze dla Polski jak najlepiej , prawdziwy Polak i przywódca narodu , dzięki Wałęsie nie wstydzę się nigdzie przyznać, że jestem Polakiem :)

pierwszy-lepszy ---> człowieku, ale o czym Ty piszesz? Zdajesz sobie sprawę jakiej rangi to było wydarzenie?? Kogo obchodzi jakieś zadłużenie w bankach, kiedy rzecz szła o całkowite uwolnienie się od agentury i całego tego postkomunistycznego gówna??? Czy prawdziwy Polak, chcący dla Polski jak najlepiej, tak zaciekle walczący z komuną, w momencie kiedy nadarzyła się jedna jedyna w swoim rodzaju okazja ukręcenia praktycznie wszystkich łbów tej hydrze, mógł postąpić inaczej, niż wszystkimi siłami doprowadzić do ujawnienia agentów i współpracowników SB?? To, rzecz jasna, pytanie retoryczne. Jak wyjątkowa, niepowtarzalna to była okazja świadczy (z perspektywy czasu) choćby fakt, że lustracji nie przeprowadzono do dziś! Ba, wcale się na to nie zanosi! A minęło już 16 lat! I ci ludzie nadal funkcjonują w życiu publicznym, politycznym... i myślisz, że co oni teraz robią? Co robią teraz i co robili przez ostatnie kilkanaście lat? Może budują lepszą Polskę? By żyło się lepiej, co? :o

Gość był agientem

Gość ja myślę że pora zająć się
ważniejszymi sprawami:O Rozumiem, że Jarosław musi jeszcze odreagować, bo liczy na to, że zostanie wodzem świata, ale w naszym kraju są o wiele poważniejsze problemy niż to, kto był Lolkiem a kto Bolkiem. A Wałęsa jest stary i ma chore serce. Najlepsza reklamę i renomę zyskamy, jak wykończymy człowieka, który jest na zachodzi instytucją, symbolem polskości czcigodnym noblistą:O

Gość NIE BYŁ
Czymże jest historia jeśli nie uzgodnioną bajką? - Napoleon Od dawien dawna władcy i rządzący zajmowali się zakłamywaniem historii i naginaniem jej do własnych potrzeb. Do tego też w dzisiejszych czasach powołano IPN. Posłuchajcie audycji: http://www.wrzuta.pl/audio/8dBNig3enB/polski_wywiad_w_afryce Tam dowiecie się, że dzisiejsi amerykańscy historycy wychwalają pod niebiosa jaki wspaniały wywiad w Afryce miały USA - piszą to wszystko w dobrej wierze, wg dostępnych archiwalnych dokumentów. A prawda jest taka, że Amerykanie wcale nie mieli swojego wywiadu w Afryce lecz korzystali z polskiej siatki. Polak, gen. Rygor napisał książkę jak było naprawdę, ale o tym to już nie ma wzmianki w amerykańskich badaniach "historycznych":-O Jak było naprawdę wiedzą tylko ci co to przeżyli. O historii wiemy tylko to co chcieli nam przekazać przodkowie - czy to prawda czy manipulacja wiedzą tylko oni. Dotyczy to także epoki Jagiellonów ;-)

Gość całkowicie czarny kot
a czy to takie ważne? był czy nie był? jeśli nie donosił - obrzucenie g***em ma to do siebie, ze zawsze zapaszek zostaje jesli donosił - jakie to ma znaczenie? i tak system padł i tak dla mnie ważniejsze jest to, ze chce znaleźć prace, a nie to czy Walesa kablował kolegę czy nie

Gość misi bisi
klopoty ze znalezieniem pracy masz posrednio dzieki Walesie ,zrozum

Gość fac
tak, był i cały czas kręcił z Lolkiem

Gość yeb
ja myśle ze jednak był Lolkiem, przeciez on jest niski i grooby :P

moje problemy nie mają nic wspólnego z tym czy Wałęsa donosił na kolegów czy nie mój brak pracy jest spowodowany tym, że brakuje wizji i pomysłu na doprowadzenie tego kraju do ładu

Gość do idiotki
W Polsce było mnustwo agentów KGB. W Polsce stacjonowąły wojska Rosyjskie LOL co sie juz dziś ludziom w głowie nie mieści Każdy kto współpracował, jest podatny na szantaż, jak mamy agenture w rządzie i Sejmie to jak w tej Polsce ma byc dobrze :) Polska nierzadem stoi i Bolki rżadzom tu do dziś

mnóstwo rządzą popatrz na Czechy czy Węgry - można iść do przodu? można.