Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monia243

Tyłozgięcie macicy - operacja

Polecane posty

Gość Monia243

Witam. Chciałam się dowiedzieć czy może któraś z obecnych tu dziewczyn/kobiet miała wykonywaną operację/zabieg eliminujący bardzo mocne tyłozgięcie macicy ? Może najpierw opowiem Wam na czym polega mój problem ... Jestem młoda - mam 23 lata. 1,5 roku temu urodziłam dziecko. Przed ciążą wiedziałam, że mam tyłozgięcie macicy, ale wszystko było ok. Po porodzie tyłozgięcie się bardzo nasiliło co uniemożliwia mi normalne współżycie :( Przy każdym stosunku odczuwam duży ból ... czasem to aż zakręci mi się w głowie czy zrobi niedobrze na skutek bólu :( Już tak dalej nie mogę ... nie potrafię czerpać przyjemności z seksu ... jest to wręcz dla mnie koszmar :( Byłam już z ty, problemem u ginekologa i niestety on stwierdził, że nie może mi pomóc :( że jedynym wyjściem byłby zabieg ... ale ... powiedział też że nie polecałby tego robić :( ... Ja też się boję, że jeżeli zdecyduję się na ten zabieg to w przyszłości będę miała problemy np. z zajściem w ciążę czy urodzeniem dziecka :( Nie wiem co mam robić :(

Gość myshalek
ja tez mam ten problem i tez chcialabym to zoperowac., boli przy kazdym wspolzyciu,maz chce sie kochac a ja ciagle odmawiam bo wiem z czym to sie wiaze,z ogromnym bolem,dla niego to dziwne ze moze bolec.ale po wielu bolesnych probach udalo nam sie znalesc odpowiednia pozycje,jest to pozycja na boku,kiedy lezymy do siebie przodem...nie boli i jest przyjemnie.sprobuj moze sie uda i tobie.wiem ze nie mozna ciagle w jednej pozycji,ale na poczatek warto to sprawdzic.

Gość myshalek
zapomnialam dodac ze mozna bez problemu zajsc w ciaze i bez problemu urodzic,mam zdrowego synka...