Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 18-latka

Czy warto studiować dietetykę?

Polecane posty

Gość 18-latka

Coż... za rok będę musiałą zdecydować co chcę studiować. Pomysłów mam wiele, i ogarnia mnie panika na samą myśl. nie chce studiować czegoś bez poczucia satysfakcji, bądź czegoś nie przyszłościowego. Poważnie zastanawiam się nad dziennikarstwem, politologią i dietetką. Tylko czy warto?

Gość owfkwofkwofkwofkw
Mysle ze nie warto, bo na tym kierunku zadnnych facetow nie ma, a gdzie znajdziesz meza ? :D no chyba nie na Kafe :O

Gość Złaaaaaaałałaaa
Wiesz najbardziej przyszlosciowym, ale i tak wydaje mi sie nie ciekawy, ale to moje zdanie, jest dziennikarstwo. Tylko musisz byc naprawde dobra zeby sie potem przebic. Tak mnie zastanawia, czemu ludzie wybieraja kierunki typu politologia, socjologia...? Nie moge zrozumiec, mozesz mi chociaz opisac co w kazdym z tych kierunkow Cie fascynuje?

Gość 18-latka
jeśli chodzi o politologię, to chciałam nią uzupełnić dietetykę. w zasadzie moim marzeniem jest utrzymywać się z pisania. Ale fascynuje mnie też dietetyka. Sama się kiedyś odchudziłam i zawsze bardzo mnie to interesowało. Cżesto czytam różne nowinki żywieniowe itp. Lubię to;) ale gdybym poszła na tą dieteteykę i gdybym dałą radę pociągnąć drugi kierunek, to była by to zaocznie politologia. Na 3roku wybrałąbym specjalizację dziennikarstwo i byłabym spełniona;) tylko kurcze nie wiem czy dam radę i nie wiem czy warto...

Gość Złaaaaaaałałaaa
A jak w szkole z ocenami?

Gość mangaaaa
Musialabys byc raczej wszechstronna i dobra z takich przedmiotow, jak polski, historia, WOS, biologia, chemia....

Gość 18-latka
do tej pory nastawiona byłam na zdawanie -ang podst -polski rozszerz -wos rozszerz -biola podst No i tych przedmiotów głównie się uczę. Z ocenami najgorzej nie jest (mogło być lepiej), ale lekko ponad 4,30 średnią miałam. Jedyna 2 na świadectwie z matmy;) Nie wiem naprawdę. Trudno jest wybrać coś co będzie jednocześnie przynosiło satysfakcje i godziwe zarobki...

Gość Złaaaaaaałałaaa
medycyna jest interesujaca i w wiekszosci wiaze sie z duzymi zarobkami, ale jesli ktos nie ma do tego smykalki i powolania to nie radze

Gość 18-latka
na medycynę się nie dostanę;( zresztą to nie dla mnie....

ludzie nie widzą sensu w studiowaniu socjologii, bo po tym kierunku nie masz w reku, żadnego konkretnego zawodu ale wystarczy zrobić odpowiednią podyplomówkę i możesz zaczepić się wszędzie to jest bardzo wszechstronny kierunek, wymaga ciągłego dokształcania się, więc same studia z tego zakresu nie wystarczą moja mama studiowała socjo, teraz pracuje w pewnej firmie na kierowniczym stanowisku, ale nadal się dokształca, teraz sama prowadzi firmowe szkolenia dla pracowników mama mojego chłopaka jest kierowniczką w urzędzie opieki socjalnej wszystko zależy od specjalizacji i predyspozycji możesz nawet robić karierę akademicką czy pracować jako ankieter (układasz i przeprowadzasz ankiety, dobrze płatne zajęcie, ale niektórym wydawac sie może bardzo żmudne)

Gość 18-latka
Ale ja nie chcę studiować socjologi;) heh... takie są czasy, że trzeba się cąły czas kształcić, zrsztą dla mnie to oczywiste, że na magisterce nie ma co spoczywać. Rozważam akademię medyczną w warszawie, kierunek dietetyka.... Tylko kurcze.... Boję się... Po1: mieszkam w lublinie, będę musiała się przeprowadzić, bo u nas jest tylko zdrowie publiczne i w trakcie specjalizacja dietetyka. Po2: nie wiem czy sobie poradzę Po3: nie wiem czy to jest to.... I to będzie największy problem. Myślałam też o dziennikarstwie, bo kocham pisać i jakieś tam sukcesy malutkie w tej dziedzinie mam. Ale jak już ktoś tu powiedział: trzeba umieć się przebić. A jakbym była dietetykiem to bym mogła współpracować z gazetą;)

Gość Złaaaaaaałałaaa
Jak kto lubi, chociaz dalej nie mam pojecia skad sie bierze tyle ludzi na kierunkach socjologia i politologia, chyba z braku innych mozliwosci... Bo i bez studiow mogliby zarabiac tyle samo

to wybacz 18-latko, zasugerowałam się czyimś wpisem o "bezsensie" studiowania socjologii jedni sie lubią rozwijać całe życie, drudzy wolą zasiąść w ciepłym fotelu i przepracować tak do emerytury:) ja bym na twoim miejscu pomyślała nad dziennikarstwem, a jako drugi kierunek wybrała dietetykę ale to ja:)

Gość 18-latka
dzięki candy;) można i tak;)

Gość anakol
Zdecydowanie najbardziej opłaca się inwestowanie w te kierunki, które są perspektywiczne. Tutaj tego nie widzę. Przy wielu kierunkach chyba jednak lepiej zająć się szkoleniami niż studiami - dużo więcej można w ten sposób ugrać.

Gość amboziak
Moim zdaniem to nie jest kierunek dający fajne perspektywy. Po to robiłam szkolenia w Beauty Lux bo widziałam w tym potencjał i faktycznie wiele się nauczyłam, mogłam też pracować na własną rękę, a jednak większość kierunków studiów nic nie daje.

Gość gość
A mógłby ktoś mi powiedzieć czy warto studiować dietetykę na wszuie w poznaniu?

Gość gość
Jeżeli to jest to czym się pasjonujesz to czemu nie?

Gość gość
moim zdaniem dietetyka, to bardzo wdzięczny kierunek :) sama go studiowałam w szkole American Business Academy

Gość gość
ja też się zastanawiam nad dietetyką i myślę nad wszuie i um, ale nie wiem czy na um dam sobie rade to pewnie pojde na wszuie

Gość gość
na um pewnie dużo ciężej

Chyba warto, bo coraz więcej osób jest na jakiejś diecie i chce, żeby właśnie dietetyk ułożył jadłospis itd. Wydaje mi się, że jest to bardzo perspektywiczny kierunek. W Wyższej Szkole Zarządzania od tego roku akademickiego rusza właśnie kierunek dietetyka (studia licencjackie) http://www.wsz.pl/oferta-ksztalcenia/studia-licencjackie/dietetyka Jest połowa września, ale jeszcze można się zdecydować i składać tam papiery, bo miejsca jeszcze są. Także nie ma chwili do stracenia, jeżeli ktoś się zastanawia nad studiowaniem dietetyki, ma dosłownie ostatnią szansę, żeby zacząć spełniać marzenia jeszcze w tym roku!!!

Gość gość
Ja niedawno czytałam artykuł właśnie o dietetyce i o tym, że coraz więcej osób decyduje się na korzystanie z usług dietetyków, że to bardzo przyszłościowy kierunek, a dietetyk z własnym gabinetem może zarabiać nawet do 8 tys. zł miesięcznie. No i też nie należy zapomnieć o tym, że w kadrach sportowych tez zatrudnia się dietetyków. A nie tylko w kadrach, a czasami nawet w jakichś małych klubach - trzeba dbać o to, by sportowcy się dobrze odżywiali i kto to miałby robić? Jeżeli chodzi o to pytanie ,czy sobie poradzisz na WSZUiE i na UAM jednocześnie to odpowiedź jest prosta - samozaparcie. Dietetyka sama w sobie nie jest łatwym kierunkiem, ale jeżeli masz w sobie dużo siły i chcesz się nauczyć czegoś praktycznego to jest idealna.

Gość gość
Idź na dietetyke,teraz coraz więcej frajerów co nawet jadłospisu nie potrafią sobie ułożyć

Gość gość
XD warto, własnie dlatego ze coraz wiecej nie potafi sobie poradzic z otyloscia na przyklad i szukaja osob, ktore moga im pomoc - po dietetyce mozesz sie przekwalifikowac na trenera personalnego, duzo osob tez sie na to decyduje w tej chwili, bo ludzie szukaja trenerow personalnych

Gość gość
To bardzo perspektywiczny kierunek, ale zależy od tego, jaka uczelnia, patrzcie tutaj - http://www.wsp.szkolymydlowskiej.pl/ U nich macie dietetykę prowadzoną na bardzo wysokim poziomie i tym rzeczywiście warto się zainteresować. Chodzi o kadrę czy program. Jest ścieżka rozwoju, ale tak naprawdę tutaj wszystko w praktyce zależy od waszego podejścia.

Gość gość
Zostań specjalistą już w 1 rok ! Polecamy NOVA Policealna Szkoła Promocji Kadr!! TOP kierunki: grafik komputerowy, wizaż, kosmetyka, instruktor fitness, asystent nauczyciela przedszkola, specjalista d.s. dietetyki, psycholog organizacji, instruktor terapii uzależnień, filologia angielska i wiele innych! Rekrutacja trwa cały rok ! Przyjdź do naszego sekretariatu a dowiesz się więcej : NOVA Centrum Edukacyjne ul. Dworcowa 39/1, Zielona Góra, tel 883070678, 683070678 mail: zielonagora@nova.edu.pl lub zapisz się ON-LINE: www.nova.edu.pl Czekamy na Ciebie!