Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie daje juz rady

Moj mąz opowiada wszystkim, ze jestem alkoholiczka!!!

Polecane posty

Gość nie daje juz rady

niby nie wprost, ale.....

Gość a jesteś
?

Gość wwwwjestem...
za pozno

Gość nie martw sie
poradze sobie glowa do gory:)

Widac tak sie dowartosciowuje - nieszczesciem bliskiej osoby. Pewnie czuje sie lepszy i widzi na sobie wzrok godny podziwu u tych ktorym to opowiada... Jaki on biedny, nieszczesliwy ze sobie taka partnerke wzial (takie numery glownie u kobiet przechodza ktore uwielbiaja byc lepsze od czyjejs kobiety "a ja taka nie jestem, wez mnie, bedziesz mial jak w raju") - mnie osobiscie taka postawa "zasluguje na wspolczucie" mierzi. Podobnie jak "fajdanie we wlasne gniazdo". A tak naprawde jakby byl dobrym partnerem i gdybys faktycznie byla chora - to powinien POMOC, dac wsparcie - a nie dobijac takim postepowaniem.

Gość Atomówek
Moim zdaniem Ty JESTES alkoholiczką, a on chce podziałac na Ciebie terapią szokową, zeby Cie zmotywować do leczenia. Tak się robi. Nie ma sie co burzyc, tylko zwiesic pokornie glowe i na odwyk!

Dziekuje za taka terapie szokowa. Alkoholizm to choroba ale wtorna - powoduje go jakis problem psychologiczny niemal ZAWSZE! I czlowiekowi najmniej potrzebne wtedy kopanie lezacego. I wiele wiecej zdzialalaby pomocna dlon i zrozumienie. Jak juz pisalam - wsparcie. Nie kazdy umie podniesc sie sam albo pod wplywem terapii szokowej - czasem jest wrecz przeciwnie.

Mój tak zaczął opowiadac ,kiedy sobie znalazł młodszy model :)Takie wytłumaczenie siebie samego .Nie mogłem z nią juz wytrzymać .Nie dość ,że sam się do tego przyczynił ,to jeszcze wymówkę sobie z tego zrobił .Dziś nie .nie musze :)I wszyscy mówia jaki on toksyczny był .(A sam chlał jak cholera )

Gość Kapitan Kook
mąż ma zawsze rację !

maz ma racje...nie powinnien sie litowac chlopak bo dodtanie po gepie, bedzie wykorzystany psychicznie,... moze po butelczyny ma jeszcze do osiedlowego ganiac? choroba wtorna...no tak... ale pani jest juz duza... wie co robi, co ma co moze stracic...ja mialam podobny problem... pomocna dlon bliskiej emocjonalnie zwiazanej osoby jest kolejnym atutem... osoby pijace i cpajace swietnie sobia radza z bliskimi.... robia co chca kiedy chca...a poczucie winy przychodzi rzadko...zazwyczaj pokonuje je nalog....tak wiec droga pani...bierz kite i na gr wsparcia zasowaj..... a maz..? mozesz z nim usiasc i porozmawiac jak zaczniesz cos ze soba robic...biedny chlop...mial dom zone a teraz ma alkoholiczke w domu...wez sie babka za siebie... i sama musisz zrobic pierwszy krok... i nie pozostawaj w sferze deklaratywnej...dzialaj...

leta wypiłas czy co ?Jeżeli nie to napisz zwiężle i zrozumiale :)Psychodeliczne wynurzenia to może na blogu?

Gość sisters of mercy
Glaskanie po główce i tzw. wsparcie rozumiane w ten sposób , że pomgasz mu odkrecic to co on/ona nabroił to sie nazywa WSPÓŁUZALEŻNIENIE , a nie pomoc.

Gość sisters of mercy
i to jest bzdura, że jest to choroba wtorna. To może byc choroba wtorna, ale nie musi

sisters of mercy...ubrala ladnie w slowa to co ja chcialam wyrazic...dziekuje

Ale rozpowiadac na prawo i lewo nie powinien. Chyba zle sie zrozumielismy - nie mam na mysli holubienia osoby uzaleznionej ale wsparcie w postaci naklonienia do leczenia. Bo osoba jesli jest uzalezniona i wymaga terapii musi SAMA CHCIEC! Nie sadze zeby rozpowiadanie naokolo bylo forma terapii - a juz na pewno nie dla osoby uzaleznionej (jesli oczywiscie jest). Alkoholizm najczesciej BYWA efektem wtornym. Raczej powinnam napisac - staje sie nim. Bo potem jest jak w \"Malym ksieciu\" w scenie z pijakiem. - Dlaczego pijesz? - Bo sie wstydze. - Czego sie wstydzisz? - Wstydze sie ze pije... A chyba od partnera mozna wymagac zrozumienia problemu. Uzaleznienie to straszna choroba ktora ubezwlasnowolnia - ale mozna z niej wyjsc.

Gość a może on kogoś ma
i robi ci koło dupy żeby potem mógł się rozstać z toba z twojej winy?

W temacie - tym co najwiecej tu pyskuja i krytykuja polecam obejrzenie filmu "Kiedy mezczyzna kocha kobiete"...

Gość takie tam duperele...
Facet ma kogoś na 1000%. Za chwilę się dowiesz, że jesteś puszczalską dziweczką, która jego ciężko zarobione pieniądze przewala z kochasiami po knajpach. Witaj w klubie zdradzonych żon :D

A niedawno slyszalam gdzies takie zdanie: kochaj grzesznika - walcz z grzechem ... ilu z nas to potrafi?

Gość on wie ze tu jestes
podszywa sie i zaklada rozne topiki