Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona...82

jako przyszla mama mam pytanie do mam

Polecane posty

Ja w drugiej ciazy ciagle jadlam slodycze,a ie ogorki kiszone i urodzilam chlopca.Zbrzydlam w drugiej ciazy i nie mam coreczki.Nie wierz w to

a mialyscie zmienne nastroje? jakas depresje? ja wczoraj bez powodu zaczynalam plakac ! moze dlatego ze tatus daleko :(

Gość agula007
na usg połówkowym już z dosyć sporą pewnością można ustalić płeć:) właściwie wszystko zależy od sprzętu jakim dysponuje lekarz; ja dowiedziałam sięw 22 tyg. na usg 3D, że na 100% będę mieć synka:)

co ile chodzilyscie do lekarza? jestem w 4-7 tyg jeszcze nie jestem zapisana.zapisze sie po weekendzie. na poczatku ciazy w trymestrze jak czesto powinno sie chodzic? jezeli nic Wam nie dolegalo?

Gość niektorych patrze
google gryzie:o

cos mi sie obilo o uszy o jakim dopochwowym usg .mialyscie cos takiego robione czy jest to bolesne?

Gość nivka
nie wiesz co to jest usg dopochowowe????? kobieto ty wogole u gina bylas kiedys?

od kilku dni siedze tylko przed google.jednak Tu dowiaduje sie na bierzaco i od kilku mam.

bylam i to mnustwo razy. czy normalne badanie ginekologiczne (zakladanie wziernika i obserwacje) mozna nazwac usg dopochwowym ? nie mam pojecia dlatego pytam. czy to sie cos wprowadza do pochwy ? poprawcie mnie prosze jesli sie myle

Gość nivka
mnostwo:o

Gość agula007
wizytę u gina będziesz miała zapewne co miesiąc jeśli oczywiście nic niepokojącego nie będzie się działo, dopiero pod koniec ciąży nieco częściej usg przezpochwowe lekarz będzie robił na początku ciąży, a później już przez brzuch usg połówkowe wykonuje się jak nazwa wskazuje właśnie mniej więcej w połowie ciąży czyli około 20 tygodnia;)

Ja nie pilam coli ani kawy ani alkoholu przez cala ciaze,acha lyczek coli od meza kiedys:) Bolala glowa na poczatku czesto ale niebralam tabletek,po prostu staralam sie lezec spokojnie w luzku.Serow plesniowych ani wielu innych rzeczy tez niejadlam,np pasztetow.Jasne ze od tego dziecko z trzema nogami sie nie urodzi,ale albo sie chce w 100%dla dziecka najlepiej albo w 99% ,ja chcialam wszystkiego dobrego w 100%:)

czy na poczatku ciazy mialyscie delikatne bule jak przed zblizajacym sie okresem ? czy to normalne czy powinnam biegiem do lekarza?

Gość KOBIETO WIEC
WEZ SLOWNIK ORTOGRAFICZNY ZNAJDZ SLOWO MNOSTWO I BOLE I PIERDOLNIJ SIE NIM 12345678901234567890 W TEN ZAKUTY CZABAN

Gość chlopczyca
a co to sa BULE:D?

Gość agula007
jak sama nazwa wskazuje usg przezpochwowe wykonuje się przez pochwę:)

Gość lulinia
ona ;) 1-2-3 miesiac to Pierwszy trymestr 4-5-6 miesiac to Drugi trymestr 7-8-9 miesiąc to trzeci trymestr

Gość ten topic to jakas
marna prowokacja przeciez baba nie moglaby byc taka idiotka:D

Gość agula007
na początku ciąży ból podbrzusza jak na @ jest normalny oczywiście jeśli nie jest to ból naprawdę mocny czy niepokojący jeśli będziesz czuła, że boli Cię naprawdę jakoś mocno i niepokojąco, to koniecznie udaj się do gina mnie ten ból jak na @ minął dokładnie w 21 dniu od owulacji i od tamtego czasu już więcej takiego bólu w ciąży nie doświadczyłam natomiast potem możesz czuć różne kłucie czy rozciąganie, ale to są normalne odczucia związane z rozciąganiem się macicy; pamiętaj jednak, że każdy ból, który Cię niepokoi należy skonsultować z lekarzem dla Twojego dobra i dobra dziecka:)

Ona 82. Ja w pierwszym trymestrze piłam colę, oczywiscie niewiele ale piłam bo mi cudowie na mdłości działala. Kilka dziewczyn to tu potwierdziło że działa. Co do płaczliwości...potrafię ryczeć nawet na Modzie na sukces....

domyslam sie,ze usg przezpochwowe wykonuje się przez pochwę ale na czym to dokladnie polega ?

Gość a co kobiety w ciazy
to zasady ortografii nie obowiazuja? swieta krowa jestes?

Gość agula007
lekarz wkłada Ci głowicę do pochwy no i w ten sposób odbywa się badanie:) nic strasznego;)

Gość KOBIETO WIEC
TY TEZ MNIE NIE DENERWUJ BO NIE TYLKO TY BECWALICOW CIAZY CHODZISZ:o

bo jesli zdenerwowalas sie moimi 2 bledami ortograficznymi to proponuje odejsc od komputera i robic cos innego bo mozesz natknac sie na inne bledy .....a z tego co zauwazylam szybko sie denerwujesz jakimis pierdolami....nerwicy sie nabawisz !