Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda21

moja corcia jest niejadkiem

Polecane posty

Gość mloda21

drogie mamay prosze was o pomoc mam 14 miesieczna corcie ktora jest niejadkiem jesli chodzi o cyca to jadla by go caly czas ale gdy przychodzi do normalnego posilku czesto palcze bo nie chce go jest zlosci sie wypluwa nie wiem co robic gdy sie urodzial wazyla 4 kg i miala 61 cm teraz wazy okolo9 moze 10 kg i mierzy jakies 78cm

najlepiej isc do pediatry i zapytac sie o porade on najlepiej doradzi i sprawdzi czy mala ma niedowage

Gość mloda21
mialam ostatnio wizyte pielegnqiarki srodowiskowej mowilam jej o moich klopotach z corka ale ta powiedziala zeby sie nie martwic ze wyglada zdrowo troszke mnie to uspokoilo niestety co do jej niejedzenia nie dostalam zadnych pomyslow nie wiem co robic zeby zaczela lubic jesc cos innego niz moje mleko zwlaszcza ze powoli a systematycznie ograniczam jeje piers gdyz chce zakonczyc karmienie

nie wiem naprawde co Ci doradzic, ja kiedys mialam odwrotny problem, maly nie chcial wogole pic mleka za to mojej kolezanki corcia jak miala 9 mies tez tylko na cycku by wisiala i nic innego, zrobila sie mala niedowaga, chociaz na buzi itp dobrze wygladala, ale wagowo miala malo i pediatra kazal odstawic piers i wprowadzic stale pokarmy wg mnie Twoja corcia tez za duzo nie wazy, warto pojsc o porade do innego lekarza ja chodze tylko prywatnie, bo wiem ze tylko tam mnie nie oleja

Gość mój synek ma 2 lata
i waży 10.700, więc jeśli chodzi o wagę, to nie musisz się martwić

Gość mloda21
a moze znacie jakies danie ktore przypana do gostu nawt niejadkom

Gość zenia_k
Mój synek uwielbia lasanię gerbera i jeszcze schab z suszonymi śliwkami też gerbera. To może twojej córci też posmakuje.

Gość tez maamusiiaaa
Moja córka po ukonczeniu roku tez się stała starsznym niejadkiem. Nic nie chciała jeść, tylko butle z mlekiem. Teraz ma 1,5 roku i jest troche lepiej. Zaczyna jesc coraz więcej nowych rzeczy, ale wszystko idzie bardzo powoli i stopniowe. Je z nami przy stole, na talerzu ma to samo co my, zdarza się ze kilka razy nie je czegoś, albo tylko spróbuje, ale za 5 czy 6 razem w koncu zje pomidorową czy watróbke. Był czas, nie ze niektóre rzeczy musałam podstepem wkąłdać do buzi, zeby w ogóle spróbowała , tak było np z bananami i truskawkami, teraz je wcina ze smakiem. No i czywiście trzeba było wykluczyc wszystkie słodkośc i przekąski typu chrupki itp, a nawet słodkie soczki. To znacznie poprawiło jej apetyt. No i jeszcze jedna sprawa, nie latam za nią cały dzien z łyżeczką i talerzykie, robie "dłuższe" przerwy i wtedyy znacznie chętniej je.

Gość tez maamusiiaaa
sorki za literówki, niunia mi pomaga

Gość iglasta
u nas też żywienie odbywa się głównie przy pomocy słoiczków gerbera, bo Kacper w zasadzie mojego gotowania nie uznaje (poza pomidorówką).

Gość kulchen
moja córcia moje dania warzywne uznaje - gorzej z owockami. więc ostatnio podaję jej te deserki słoiczkowe - odkryłyśmy koktajle owocowo-jogurtowe z gerbera i na razie są na topie, więc staram sie jej taki koktajl raz dziennie podać.z warzyw, które sama przygotowuję najbardziej lubi ziemniaczki z marchewką i jakimś mięskiem słoiczkowym.

Gość andrena
a od którego miesiąca można podawać te koktajle gerbera?

Gość babki
moze pozwol malej samej jesc. niech spruboje zjesc sama zupke czy jakies miesko. moze to ja przekona. albo kup jej talerzyk i miseczke z jakimis bohaterami z bajki np kubusiem puchatkiem.

Witam. Moj synek ma 2 latka a wazy 11,5, wedlug lekarki ma 1,5 kg niedowagi. Podam Wam przepis mojej koleżanki z inego forum, ktory sprawdza sie na wszystkich niejadkach Moj synek poprostu to uwielbia, z:)ajada sie tym Błyskawiczne pierogi leniwe/; Składniki: - opakowanie serka homogenizowanego - jajko albo dwa - 4 kopiate łyżki mąki Sposób przyrządzania: Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Kładź kluski łyżką na lekko osolony wrzątek. Po wypłynięciu odczekaj chwilę i wyjmuj łyżką cedzakową. Podawaj z roztopionym masłem, śmietaną i cukrem.

Gość adios scaudios
ja podaję te koktajle gerbera od 6 m-ca i zresztą one chyba tak mają zalecone na opakowaniu o ile pamiętam.

Gość mloda21
jesli chodzi o produkty ze sloiczkow to niestety nie mam do nich dostepu za bardzo poniewaz mieszkam za granica w angli ale jesli chodzi o te pieroszki to musze je sprobowac powinny posmakowac i mojeje malej ropusi

Gość mloda21
tez mamusiaaa z kad ja to znam moja mala tez mi pomaga w pisaniu hihihiwidze ze jest wiecej malych informatykow

Gość bajlamoska
andrena, ja podałam koktajl gerbera, jak mój mały skończył 6 miesięcy.do tej pory mu się te koktajle nie znudziły:)

Gość migrenka_ja
Moja córcia też jest niejadkiem. Najchętniej to by jadła tylko galaretkę albo kisiel z jabłkiem na bobofrucie

Gość hmmmMMmmM.....................
to żarcie dla maluszkow jest obrzydliwe!!:o nie dziwie sie twojemu dziecku a poza tym słyszłam że od dobrego jedzenia dla maluchow dzieci dostaja uczulenie :o