Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Peggy Bundy

Czego nie lubią włosy PRZETŁUSZCZAJĄCE SIĘ?

Polecane posty

Gość czegos tu nie rozumiem
gdzies słyszałam ze jesli włosy sie przetłuszczaja to nalezy je myc w letniej wodzie i płukac w chłodnej wodzie.............a teraz pzreczytałam w necie ze , cyt''Zimno nasila produkcję łoju, ekspozycja na słońce - zmniejsza ją''- o co tu chodzi w tym wszytstkim???? to w koncu jak to jest???????

Gość bad bundy
lubia jak sie je pieści i ślini jak chcesz moge zrobic ci taka kuracje :)

Gość Peggy Bundy
allojzetta- ogromniaste dzięki :)

Gość Marcy Darcy
bierz przyklad ze mnie i zetnij na krótko. :p

Gość Peggy Bundy
ściąć- nie zetnę, na męża propozycje też się nie skuszę :)

Gość pyczys
wiesz co ja kiedys tez mialam taki problem jak ty teraz i wiesz co mi polecono??:))) teciowa moja powiedzila zebym nie myla glowy przez kilka dni:))) ( powaga) zrobilam to w wekeend i teraz mam spokuj :))) naprawde polecam ci!!!

Gość Peggy Bundy
ależ ja zrobiłam to samo! Raz nie myłam włosów przez 4 dni, a teraz mogę myć co drugi dzień spokojnie... ale chcę wiedzieć czego moje włosy nie lubią... czy w zimę lepiej chodzić z gołą głową? 1.Lepiej włosy puścić na mróz czy założyć czapkę? 2.Dlaczego zwijanie włosów po myciu w ręcznik(turban) szkodzi?

Gość pyczys
otóż uwazam ze mamspora wiedza na ten temat bo tez mialam ten problem:(( niestety:(( tak po 1-sze włosów nie mozna zawijac w turban po umyciu gdyz recznik nie pozwala im oddychac, po 2-gie gdy masz problem z przetłuszczajacymi sie wlosami nie powinnas ich słuchyc suszarką gdyz gorace powietrze wysłusza skore głowy co powoduje ze skora jeszcze wiecej wydziela loju, z wlasnego doswiadczenia wiem ze chodzenie w zimie w czapce powoduje ze wlosy sie przetluszczaja,sa oklapniete... ale niewiemm czy to jest dla nich zdrowe( narazanie ich na niska temp) mam nadzieje ze te kilka moich rad pomoze ci choc trochke:)) Pozdrawiam:))

Gość pyczys
a jeszcze powiedz mi ile masz lat??? bo to wazne.

Gość Peggy Bundy
17 :) bardzo się przydały :)

Gość sibi
włosy nie lubią szamponów z chemią,lubią zioła :)

Gość Peggy Bundy
Zioła, mówisz... A mogę liczyć, że polecisz kilka dobrych ziołowych szamponów? Cena nie gra roli

Gość Peggy Bundy
Mam złe doświadczenia z szamponami do włosów przeetłuszczających się...

Gość Gwiazdkowa
Kilka miesięcy temu próbowałam rozjaśnić włosy "na własną rękę ' i od tamtej pory mocno mi się przetłuszczały...przez pewien czas używałam jakiejś odżywki,ale machnęłam ręką.. Włoski się uspokoiły i doszły do siebie..Już były prawie takie,jak kiedyś,i co? Skusiłam się w zeszłym tygodniu na szampon do przetłuszczających się :| W efekcie znowu kilka godzin po umyciu robią się niefajne :/ Tak więc coś jest z tymi szamponami do przetłuszczających się. Dziś wróce chyba do zwykłego szamponu...

Gość madame madame
myj włosy w szamponach ziołowych

Gość zdrowe jest przetrzymywanie
włosów brudnych jak długo się da?

Gość aaa-nka
ważna jest też dieta Rok temu przeprowadziłam dietę oczyszczającą warzywno-owocową (2 tygodnie) - już po tygodniu włosy przestały mi się przetłuszczać. Później byłam 2 miesiące na diecie wegetariańskiej i ciągle włosy były suche , myłam je 1x w tygodniu. Wróciłam do normalnego odżywiania i problem tłustych włosów powrócił. Po myciu dobrze jest spłukiwać włosy wodą z sokiem z 1/2 cytryny na szkl. wody.

Gość a czy lepiej
podczas zimna(mrozu) założyć czapkę czy lepiej nie?

nie lubia gorącej wody... myj je w zimnej/chłodnej lub uzyj takiej do ostatniego plukania... nie lubia także zbyt czestego czesania