Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aksaray

Straciłam pracę, ile mam czasu na zgłoszenie się na BEZROBOCIE??????????????????

Polecane posty

Gość Aksaray

Jakie dokumenty powinnam ze sobą zabrać zgłaszając się do mojego urzędu pracy???? jeśli pracowałam ponad rok czy należy mi się jakaś kasiora z bezrobocia?? jeśli tak to ile? jestem w tym zielona...nigdy nie byłam bezrobotna...:(

Gość dejcie se juz spokoj
ja pracowalam niecayly rok i sie nie zglaszalam na bezrobocie teraz siedze juz 6ty miesiąc w domu

Gość a tak Ci napisze .............
tak...po przepracowaniu pełnych 12 miesięcy nalezy ale to też chyba zależy czy był to pełny etat i jaka była wysokość wynagrodzenia . jakie dokumenty ? najlepiej wejdz na strone Twojego urzędu pracy tam masz zapewne wszystko wyszczególnione;) Pamietaj o zrobieniu kopi potrzebnych dokumentów. ps. Nie masz obowiązku rejestrowania się w urzędzie jednak czym prędzej tym lepiej czas to pieniądz w tym wypadku ;)

No ja mam zamiar się zarejestrować, ale to tylko ze względu na ubezpieczenie... Ale właśnie, jakie dokumenty ze sobą zabrać??

Gość Aksaray
pracowałam ponad rok, na pełny etat, kwota na umowie była niska, ale w kolejnych aneksach rosła... czyli dadzą mi jakąś kase?? cv już wysłałam , od rana to robię, jestem juz na jt. umówiona na rozmowę...trzymajcie proszę kciuki bo jak pomyślę, że mam siedzieć w domu....gdzie wszyscy w pracy, sama w 4 ścianach garnia mnie rozpacz;-))

W ciągu ostatnich 18 miesięcy musicie mieć przepracowane 12 na pełen etat. Więc macie 6 miesięcy na zgłoszenie sie po utracie pracy. A potrzebujecie dowodu osobistego, świadectwo pracy, zaświadczenie o ubezpieczeniu jeśli jesteście na czyimś, zaświadczenia o studiach jeśli jeszcze studiujecie, czasami umów o pracę ale to zależy tylko od nadgorliwości urzędnika

Gość Aksaray
no tak tylko jak mam wziac jutro ze soba swiadectwo pracy jak dopiero mi je przesla.....:/ tzn nie zarejestruje sie na bezrobocie dopoki nie bede miala tego swiadectwa pracy?

Gość Aksaray
no niestety tego nie zrobil. dostalam dzisiaj wypowiedzenie z data 5 czerwca...a na swiadectwo mam czekac jak przyjdzie poczta:[