Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

ile mleka wypija 15 miesieczne dziecko?

Polecane posty

Moja mala ostatnio ma faze na mleko... wypija okolo 7 butelek na dobe... Pórcz mleka i wody nic wiecej nie chce pic. Moze to moja wina bo jej kupilam mleko bebiko bananowe i ona to traktuje jako pyszny napój. Czy moge jej tyle podawac? Na noc daje jej geste z kaszką ale w ciagu dnia wypija samo mleko. staram sie oszukiwac i zmaiiast 5 miarek sypie tylko 3 ale mimo wszystko ywchodzi wiecej niz 3 porcje dziennie... Są jakies przeciwskazania do podawania takiej ilosci mleka?

No coś ty, chyba nie :D Ja w dzieciństwie chlałam mleko jak szalona, wszystko popijałam mlekiem,a dzięki temu nigdy nic nie złamałam ;) kostki supermocne :D i ząbki ;)

moj w tym wieku pil mleko z rana po obudzeniu do sniadania obowiazkowo, przed spaniem w poludnie czasami mleko a na wieczor kaszka za to nasza pediatra byla zdania ze wiecej niz pol litra nie powinien maly wypijac w tym wieku tak nam powiedzieli wlasnie w szpitalu przed testami z krwi ale maly pil i tak jak chcial, nie mial alergii wiec mu pozwalalam zreszta zawsze myslalam ze to dobrze tyle pic :)

dziekuje za odpowiedź :) Chyba musze jutro to skonsultowac z lekarka bo dzis zapomnialam jej zapytać. Kurcze niby mleko to nic takiego ale z 2 strony to sie marwie czy to nie zabardzo obciaza jej zol;adek... pozatym to mleko modyfikowane wiec jest wzbogacane w rozne rzeczy... niezbyt dobrze byloby je przedawkowac... a z 2 strony to dzieci piją napoje mleczne kiedy jest gorąco- jakies mleka smakowe itd... no i nie wiem...

a je normalne posilki oprocz tego mleka? chodzi mi o to czy mala mlekiem zastepuje wazne posilki czy taktuje mleko jako dodatek? np do sniadania, do obiadu troche mleka? jezeli jako dodatek do dan to wg mnie nie ma sie czym martwic :) niech pije co bedziesz jej zabraniac :)

je normlanie sniadanie obiad kolacje owoce... a mleko traktuje jako picie... zamiast sokow herbaty i wody chce pić mleko... Popija nim wszystko :(

Gość ja też martwiłabym sie tym

i nie ma rewolucji w pampersie pozniej?? heh wg mnie nie masz co jej zabraniac, skoro woli mleko od soku to co zrobic moj kazdego roku ma odwrotnie, rezygnuje prawie calkowicie z mleka na rzecz sokow

Procz strasznie odparzonej pupy z ktorą walczymy juz prawie 3 tygodnie to nic jej nie dolega. zadnych biegunek ani nic... humor ma świetny apetyt dopisuje... spac tylko nie chce bo szkoda czasu na spanie :D:D:D A czy mleko moze wpływac na mocz? tzn jakos tak go zmieniac ze powoduje odparzenia? wiem ze nop kwasne potrawy bardzoi zmieniają sklad moczu i wtedy moze podrazniac skóre. a jak jest z mlekiem?

Gość za duzo mleka w dzieciństwie
to alergie w wieku dorosłym ...tylko ze nigdy nie wiemy o tym jako dorośli ludzie ... mój maly NA SZCZĘSCIE nie trawi mleka -ma juz 5 lat i jakos nie rozpaczam z tego powodu ... MaMani ! lepiej zapytaj dobrego lekarza ,

ech wlasnie tez wiem ze mleko zbyt zdrowe nie jest... Nie wiem co ją tak na mleko wzielo. wczesniej pila normlanie- 2 butelki na dobe i bylo ok... teraz odkąd sie zrobilo tak cieplo to zaczela sie domagac wiekszej ilości...

Bzdura, ja też mlekiem wszystko popijałam gdzieś tak do 13 roku życia i nigdy żadna alergia mnie nie dopadła i nic mi nie było. Jesli mala woli mleko, to nie zabraniaj. Swoją drogą odparzenie na pupie może byc jednym z objawow alergii....

no ale chyba nie jest to mleko krowie? MaMani zapytaj lekarza bo na forum Tobie nikt dobrej rady nie da tak naprawde... co u jednego sie przyjmie u drugiego juz niekoniecznie a mleko krowie podobno najlepiej po 3 roku zycia wprowadzic

nie to nie mleko krowie- mleko modyfikowane bebiko 3 o smaku bananowym.

ja tez bylam w dziecinstwie bardzo mleczna :-P do 3 roku zycia w sumie na bebiko lecialam i na nic alergii nie mam najlepiej pogadac o tym z lekarzem, niech on sie wypowie.

Gość ale mleko kiedys baardzo różni
sie od mleka teraz !:O ... krowy nie jadzą juz jak kiedys NORMALNEJ karmy .... i nie dostawały kiedys np szczepionek ,które nie są obojetna dla naszego zdrowia! Kiedyś można było sie napic wody z rzeki i nic sie nie stało :O spróbuj zrobić to teraz.... ktoś mówi np...ŻE ja kiedys to i tamto ale to było KIEDYŚ!

Gość a mleko modyfikowane to jednak
też troche mleko krowie !Z plaskiku przecież nie powstaje !

Oj moja Lidia ma uczulenie na Bebiko, tylko beblion podchodzi a onie nie mają bananowego :( ;) Duśka pije 270 ml rano i jakieś 300 ml wieczorkiem :)