Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiaczek000000000000

Zaproszenie na slub

Polecane posty

Hej. Wytłumaczcie mi coś bo ja sie zupelnie nie orientuje w tych sprawach. Dostałam zaproszenie na slub. Na zaproszeniu jest umieszczona tylko adres miejsca zaslubin ( czyli który kosciół) a nie ma adresu miejsca wesela. To oznacza ze dostałam tylko zaproszenie na slub a na wesele juz nie? mam w takim razie kupic prezent?

Gość bella addormentata
Jesli nie ma adresu miejsca wesela to jestes zaproszona tylko na sama ceremonie zaslubin.

Najczęściej jest dopisane na zaproszeniu, że zapraszają też na wesele, które odbędzie się tu i tu, więc jeśli nie ma, to tylko na ślub zapraszają. Ja bym kupiła kwiaty i tyle.

dziewne to wlasnie. Zapraszac na slub a na wesele już nie. Zwlaszcza ze jest to drugi koniec Polski. Czyli mam tylko kupić kwiatki i złozyc zyczenia mlodej parze?

Niektórzy robią tylko małe wesele, dla najbliższych i nie zapraszają wszystkich... Ale jakoś ludzie nie rozumieją, że to ślub jest najważniejszy, a wesele tylko dodatek...

Gość wiosenna mgla
Dla mnie szczerze mowiac glupota jest zapraszanie na slub w kosciele a na wesele nie. Albo sie zaprasza na cala uroczystosc (slub z weselem) albo tylko zawiadomienie ze sie dwojka ludzi zeni. Kosciol i tak jest otwarty wiec nawet jesli bys nie dostala zaproszenia na slub w kosciele to i tak moglabys tam wejsc. ksiadz cie chyba nie wywali.

Gość isisss
to znaczy ,że dostałaś tzw. zawiadomienie moim zdaniem wystarczą tylko kwiaty, jeżeli w ogóle się wybierasz , bo jak wiąże sie to z wyjazdem , gdzieś dalej to takie zawiadomienie nie zobowiązuje Cię do uczestniczenia w uroczystości

Gość isisss
zgadzam się z " wiosenną mglą" , też nie podobją mi się zawiadomienia

Dlaczego nie?? Ja się nie obrażam, jeśli dostanę coś takiego (czy to nazwać zawiadomieniem, czy zaproszeniem na slub). Ostatnio zaprosiła mnie koleżanka, nie jakaś bardzo bliska, ale też nie bardzo daleka. Wiem, że nie mają za dużo kasy, żeby urządzić ogromne wesele, a mają naprawdę sporo znajomych. I ja się cieszę, że w ogóle o mnie pamiętają i chcą, żebym była z nimi w tym dniu.

Gość wyslij kartke
jesli jest to drugi koniec pl i po krzyku :P

Gość aaaaagggggkkkk
mój chłopak też dostał coś takiego z 1,5 roku temu, zaproszenie tylko na ślub, nie mam dobrego zdania o czymś takim, albo się prosi na całość, albo wcale...tak uważam

wesele podobno wcale takie małe nie bedzie więc nie wiem czy sie wybiore na ten slub bo bede sie czyć troche nieswojo. Wszyscy po ceremonii udadza się na wesele a ja nie. Dla mnie jest to troche dziwne, zwłaszcza ze to dośc bliska kolezanka

Gość isisss
Nie twierdzę,że osoba która w ten sposób zaprasza chce sprawić przykrość zapraszanemu i nie mówię, że to powód do obrażania się, ale też nie uważm tego za szczyt dobrego smaku. Nie ciągnie się kogoś na drugi koniec Polski tylko po to żeby dać mu możliwość popatrzenia na ceremonię. Podzielam zdanie kogoś kto wyżej napisał - wystarczy kartka z życzeniami.

Wiecie co ? Wezmę ze sobą faceta, kilka kumpeli z facetami się wprosimy na to wesele. A co tam, raz sie żyje