Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AnsMarkus

Czy potrafimy sie różnić?

Polecane posty

Z doświadczenia wiem,że ten topick długo nie pociągnie.Zagajenie było marne i banalne ,a i ja nie jestem typem gospodyni. Pewnie też gram tu jakąś rolę....

no tak nie bedziemy sobie wrzucac a ni dokuczać, nie upadnie jak sie nieco podraznimy ;)

Gość całkowicie czarny kot
czasem chęć, żeby mieć rację, jest tak silna, że przyjmujemy postawę 'agresora intelektualnego' każdy chce być zwycięzcą:-) zrobiło mi się szkoda kotka, więc dałam mu to, co było pod ręką - miałam później spokojne sumienie, wiesz... 'głodnych nakarmić' ;-)

czasem upadek też nie jest zły a jak się kręci samoistnie i bez przymusu-to jeszcze lepiej

"polaola - tego ,co zauważyłam jesteś pokojowo nastawiona do świata" "Pola to dobra dusza cafe" o matko, nie zawstydzajcie mnie! ;-) nie zastanawiam sie nad sobą jakos szczególnie, ale zawsze mówię co myślę, o ile uznam, ze warto, i ze mam na to ochotę ewentualnie kiedy ktoś mi coś zarzuca, a ja uważam że się myli, wówczas grzecznie odpowiadam, również jeżeli mam na to ochotę i widzę w tym sens :-) tak mi się przynajmniej wydaje, ale jak wspomniałam wyżej, nie zastanawiałam sie nad tym dogłębnie, wiec niekoniecznie jest tak jak mi sie wydaje, co i tak niezbyt mnie absorbuje :-D

AnsMarkus właściwie to czemu założyłaś topik na 'życiu uczuciowym'?

\"Z doświadczenia wiem,że ten topick długo nie pociągnie.Zagajenie było marne i banalne, a i ja nie jestem typem gospodyni.\" coś sie stało? jakoś strasznie melancholijnie i bez wiary piszesz

czasem chęć, żeby mieć rację, jest tak silna, że przyjmujemy postawę 'agresora intelektualnego' każdy chce być zwycięzcą -masz rację,czasem ta agresja udziela się niejako na zasadzie podłapania wirusa

stwierdzam, że brakuje na forum funkcji >cytuj<

chodzi o to, że większość rozmów to nie wymiana argumetów, dochodzenie do jakiegoś konkretnego wniosku poprzez dyskusję tylko taka ślepa walka na słowa "ja i tak mam rację":) Pod tym względem dziwne to forum czasami:) ale na razie tego tu nie ma;) nie smutaj się więc gospodyni:)

no normalne, ze zaraza nas ton rozmówcy, normalna reakcja jest tez obrona w momencie, gdy ktos nas atakuje, trzeba nauczyc sie panowac nad rozmowa i emocjami rozmowcy....to jest niezwykle ciekawe ;)

nie wiem, czy chodzi tylko o to, że jesteśmy na forum internetowym tzn. na pewno jest specyfika tego, ze nie patrzymy sobie w oczy, poczucie anonimowości itd ale ogólnie to chyba jak w życiu, różni ludzie, rożne postawy ...

jenga tylko te rozmowy często do niczego nie prowadzą:) następnego dnia znowu jest pozycja START i padają te same argumenty. Gdzie tu wyczuwanie, panowanie nad rozmową i emocjami rozmówcy:)?

może źle mnie odczytaliście..odnośnie tego smutku ja ,po prostu,nie mam w sobie cech gospodyni i czasem lubię siedzieć w kącie i przyglądać się,obserwować.. mam silną osobowość,ale nie objawia sie ona w chęci udawadniania czegokolwiek czy polemizowania choć na kafe miałam parę ostrych wejść-to chyba jednak tylko po to,aby poczuć ,że to mi nie leży

Dawno temu, gdy byłam w pierwszej klasie liceum, polonista zorganizował nam lekcję-dyskusję dotyczącą postawy Antygony i Kreona. Podzieliliśmy się na dwie grupy. Jedna grupa miała przekonać drugą do swojej racji. Oczywiście, polonista był podstępny, wiadomo, że w przypadku tragedii antycznej problem postaw jest nierozwiązywalny:-) Generalnie nie potrafimy mówić, dyskutować, argumentować...:-)

Generalnie nie potrafimy mówić, dyskutować, argumentować... -spotkanie z drugim człowiekiem to jest także ,słuchanie a nie nadawanie ,non stop. W realu może łatwiej o to,bo obraz osoby jest pełniejszy.... Nie wiem jak u Was,ale u mnie ,zdarza się,że spotkanie z drugim człowiekiem,może dostarczyć niesamowitych,nowych olśnień.Czasem może to być ,pozornie,na pierwszy rzut oka ktoś nieciekawy.

Gość kamerinierro
różnie się fun\damentalnie od zboczeńców i jestem z tego dumny !!!

fundamentalnie

Wiecie,że mam dzisiaj imprezę?Ale sprytnie siedzę przy kompie,pod pozorami dokończenia ważnej sprawy.Można rzec,że się migam.Dlaczego?Bo ,właśnie,pojawi się pewna pani co to wszystko wie i wbija przeciwników w glebę.Gwiazda musi pobrylować. Wypiję za Wasze zdrowie i za tą piękne różnice pomiędzy ludźmi.

"pojawi się pewna pani co to wszystko wie i wbija przeciwników w glebę.Gwiazda musi pobrylować." ja takie panie ignoruję :-)

Polaola.nawet nie wiesz,jak ta baba na mnie działa!!! To typ rozpychającej się łokciami gwiazdy,do tego bardzo głośnej. Problem w tym,że ona bardzo mnie lubi. Co za przewrotność losu......

Nie wiem ,jak jest u Ciebie,ale ja mam nieraz problemy z takim faktem-że ,ktoś mnie zbytnio lubi ... Objawia się to w różny sposób.Najgorsze jest dogadzanie lub nachodzenie lub wieczne oczekiwanie na mój odzew.

ja bywam czasem jakby nieobecna, nic nie gram, i myślę, ze wiele osób tego pokroju czuje się wtedy niepewnie, bo ja patrzę, uśmiecham się znacząco ale niewiele mówię, albo odpowiadam dwuznacznie i półsłówkami zwykle daja mi spokój, nie dbam o to co o mnie myślą i one chyba to wyczuwaja, stosunki są zawsze poprawnne :-)

czasem krzykiem w sobie coś zagłuszamy jakis ból i małość może jej czegos bardzo brakuje? uwagi, zainteresowania?

Ostatnio ludzie krzykliwi,paplający non stop o cechach dominujących są dla mnie ciężcy do strawienia.

Gość fluid mechanics
Mój kot zaginął 2 tygodnie temu :-(