Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna i zapłakana

NIE DBAM O SIEBIE- też tak masz?

Polecane posty

Gość Smutna i zapłakana

Są wakacje... nie wychodzę z domu, bo po co? trzeba by było się umyć, uczesac, umalować... szkoda mi kostemytków, wmawiam sobie, że będę uzywać kremów, toników itp jak będe gdzieś wychodzić...

Gość tiikii
tez tak mialam

Gość Smutna i zapłakana
szkoda wody na mycie... ja chyba zaczybnam fiksować... nie wyjdę nieumalowana z mieszkania, więc po się malować? po co mam dbać o siebie dla samej siebie, skoro nikt tego nie widzi? szkoda mi na wszystko... i jeszcze piszę te głupoty na kafeterii :(( ale jestem załamana sobą

Gość tiikii
ja tez to mialam nie chcialam sie myc bo szkoda wody ... i tak siedzialam w domu ... ja nie mialam gdzie wyjsc i do kogo bo przyjaciol tez nie mialam...

Gość tiikii
sama musisz sobie odp na pytanie dlaczego tak jest..moge ci powiedziec,ze tym siedzeniem nic nie zdzialasz.wychodz z domu ot tak bez przyczyny bo to ciagle siedze w domu skonczy sie jedynie szybkim Twoim starzeniem...

Gość Smutna i zapłakana
ale to chyba silniejsze ode mnie... nie potrafię się przemóc... wydaje mi się, że wydaje fortunę, gdy dbam o siebie, że keidy siedzę w domu nei muszę o siebie dbać itp...

Gość SILNA DEPRESJA

Gość Smutna i zapłakana
nie mam depresji :( po prostu chyba taka jestem :/

Gość +/-.............
też nie wychodzę z domu nieumalowana i jest to pewien dyskomfort zabierającu dduuużżżoooo czasu. Też nie czesze się codziennie choć włosy myje zawsze czasem i 2* na dzień. Dziś również nigdzie nie wychodziłam no może wieczorkiem pójdę pobiegać ale nie uważam że jest to nienormalne są wakacje to take dla mnie pierwsze wakacyjne zbieranie energi. Poza tym pamiętaj że dbasz o siebie dla siebie nie dla innych !!! By czuć się dobrze w swoim ciele, dla własnej satysfakcji, dla relaxu, dla zabicia czasu, dla sprawdzenia ja działa dany kosmetyk, dla zadowolenia z siebie itp. :)

Gość Smutna i zapłakana
naprawdę Ty dbasz o siebie dla samej siebie?

Gość Smutna i zapłakana
ja przyznaję, że dla innych... dla samej siebie mi się nie chce po prostu, :/ jak zmienić ten tok myślenia?

Gość +/-.............
Bardzo prosto, zauważ że gdy jesteś umalowana ładnie, wyglądasz po prostu chce Ci się żyć, masz ochotę wychodzić, spotykać się ze znajomymi, świat jest piękny :) a nawet jak nigdzie nie wychodzisz a ładnie wyglądasz, schudłaś/przytyłaś jeśli chcesz, czy też masz ładną cerę czujesz swojego rodzaju euforię, prawdę ? Ładny wygląd nie zawdzięczamy jednak chwilowemu makijażowi na to składa się szereg innych czynników, które osiągamy długotrwałą pracą. Bo czym jest dbanie o siebie ? Poza tym nie należy wierzyć zanadto ludziom, niekiedy osoby, które znamy są po prostu złośliwe, mówią rzeczy nie prawdziwe, w które nie należy wierzyć. Ważne byś dobrze czuła się gdy patrzysz w lustro TY a nie przyjaciele ja patrzą na ciebie. Oni mogą stwierdzić iż wyglądasz fatalnie bo np. za dużo schudłaś czy też przytyłaś. Ale to przecież nie ważne, jeśli czujesz się zdrowo, ładnie i atrakcyjne jesteś szczęśliwa. I przyjemnie jest spoglądać w lustro gdy wstajemy rano i widzieć siebie taką jaką chcemy, piękną i zadbaną :) Pozdrawiam.

Gość Smutna i zapłakana
dziękuję... ale od razu pojawiaja sie mysli "po co używasz tego tuszu, skoro i tak nikt cię nie ogląda? po co myjesz włos skoro nie wychodzisz nigdzie? po co ci ta maseczka? zostaw na później" :(

Gość tiikii
ja mam pytanie czemu nie wychodzisz nigdzie?

Gość onaaaa...
wiesz co ?jak na moje oko ,to Tobie jest potrzebny dziecko psychiatraP)

Gość Peggy Bundy
przemóż się! masz jedno życie! dbaj o siebie!

Gość Łabędzica
wiem, co czujesz... może zaprasaj często znajomych so siebie?

Gość ja też się nie maluję
gdy się z nikim nie spotykam - to chyba normalne natomiast robię sobie czasem dzień "spa" - tzn myje włosy specjalnym szamponem, jakaś maseczka na twarz i na włosy, peeling całego ciała, kąpiel z olejkami, balsamy - każdy na inną część ciała, jakieś kremy rozluźniające, relaksujące na twarz, takie tam pierdółki, a przed tym wszystkim dwie godzinki ćwiczeń I moze to troche nawine, ale od razu czuje sie lepiej, ładniejsza i bardziej zadbana. Bo makijaż to coś, co się zmywa i go nie ma, natomiast codzienne dbanie o gładką, jędrną skórę i zadbane ciało zdecydowanie się opłaca i nie trzeba tego robić "dla kogoś", tylko od wielkiego dzwonu, bo liczy się systematyczność. A nawet jak mam dzień taki, że z nikim się nie spotykam, to wstaję o siódmej rano, wskakuje w dres pobiegać, potem robię sobie 2-3 godziny totalnego raju kosmetycznego, i od razu czuje sie lepiej :)

Gość Niezapomnijniezapominajki
Ja też mam z tym problem. Panicznie nie lubię myć włosów:p naserio panicnie:p potrafię kilka dni nie myć w ogóle

Gość rozumiem cię
ja po domu chodze jak straszydło, a że mam okropnacerę to juzw ogóle, no ale ona kiedys musi odpocząć od makijażu... Tłuste włosy, nieogolone nogi, norma. Tylko że ja mieszkam jescze z rodzicami, nikogo sie nie spodziewam tak bez zapowiedzi więc moge chodzić nawet w łachmanach. Zastanawiam siejak to bedzie jak zamieszkam z facetem... Jak będzie praca, dom, dziecko może to ja chyba bede nie bede sie kładła spaćw ogóle zeby zdążyć wyszykować siebie i innych. Masakra.

Gość Niezapomnijniezapominajki
WITAJ W KLUBIE, Kochana!

Gość życie życie

Gość Smutna i zapłakana
o dziękuję że piszecie na tym temacie :/ a jet tu ktoś kto to przezwyciężył?

Gość pomorzankaaa
Ja przezwyciezylam, doszlo do tego, ze czulam sie juz strasznie zle sama ze soba, jak tylko widzialam zadbana dziewczyne to wpadalam w jakis dol, ale w koncu pomyslalam, ze przeciez ja tez moge, tylko jestem leniwa! I teraz jest juz dobrze

Gość Smutna i zapłakana
jak to przezwycieżyłaś?

Gość chce to przezwyciezyc

Gość ja mam dokładnie tak samo
ostatnio doszłam do wniosku że jestem straszliwym leniem :O

Gość ech ja mam to samo
nawet gdy wychodzę nie bardzo się szykkuję i wyglądam jak szara myszka. Wczoraj się przemogłam, zrobilam pilling, maseczke na włosy, ogoliłam się. Ale dziś już mi się nic nie chce, a powinnam się umyć i posmarować stopy i nogi kremem

Gość ja tez siedze w domu nie
mam pracy od pol roku i tez myje sie tylko jak wychodze z domu. ale glowe myje obowiazkowo co 2 dzien bo lubie miec swieze wlosy bbo nigdy nie wiadomo kiedy bede musiala wyjsc np po cos do sklepu. tez wczoraj zauwazylam ze sie strasznie zapuscilam jesli chodzi o cialo (twarz jest ok nie mam porblemow) straszny celulitis skora obwisla. w sumie celulits mialam zawsze ale teraz na udach i posladkach to doslownie masakra. nie wiem od czego zaczac walke z tym dziadostwem?