Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna i zapłakana

NIE DBAM O SIEBIE- też tak masz?

Polecane posty

Gość ech ja mam to samo
co do cellulitu polecam coś do masażu. W rossmanie kupiłam za 12 zł na rączce taki wałeczek z wypustakimi i masuje po około 10 minut nogi gdy ogladam telewizje, widać efekty. Do tego jakiś żel anty i pilingi z kawy

Gość przeczytajcie bo wrarto
kiedyś, kilka lat temu myślałam podobnie - miałam nadwagę, byłam niezadbana - blada, niopalona cera, włosy które bez układania są tragiczne, brzydkie dłonie i stopy. Ale sama to nakręcałam! chodziłam tylko w szaro-burych ciuchach żeby nie zwracać na siebie uwagi. Uważałam, że skoro jestem gruba i brzydka, to nie zasługuję na kolorowe ubrania, ładne dodatki, wisiorki, kolczyki, torebki. Sama nakręcałam to piekło. Uważałam się za mega nieatrakcyjną i myślałam, że jak ubiorę się w coś ślicznego, to będę wyglądfać żałośnie. Widziałam na ulicy ładną dziewczynę i myślałam "ale ma śliczną sukienkę. no ale ja w niej już bym ładnie nie wyglądała". Ale w końcu zaczełam powoli zauważać, że wkoło jest wiele dziewczyn, które też mają nadwagę, a nawet większą niż ja wtedy, ale są zadbane, opalone, mają ładne ciuchy, włosy... I są szczęśliwe! Wpadłam w jeszcze większy dół, bo jeszcze byłam na tyle młoda, że nie zarabiałam, rodzice byli biedni i nie miałam szans na dbanie o siebie za 20zł kieszonkowego. Ale wtedy zaczęłam chodzić do szmatexów, szybk0o zdobyłam dużo fajnych ciuchów. Wyjechałam od rodziców, jakimś cudem znalazłam prace i wynajełam mieszkanie w stolicy, zmienilam prace na lepszą i miałam już wystarczająco kasy aby dbać o siebie, powoli kupowałam coraz więcej potrzebnych kosmetyków i ładnych ubrań, te szare i czarne starałam sie omijać. I zmianę zauważyłam nie w sobie, ale w luydziach! Faceci mnie podrywali, koleżanki zazdrościły... Dziś czuję się dobrze ze sobą, nadalmam te 5 kg za dużo ale czuję się dobrze, mam małe piersi ale nie rozpaczam :-) Jestem zupełnie inną osobą niz 2 lata temu. A fizycznie zmieniło sie tylko to, że zaczęłam o siebie dbać. I właśnie to nakręciło resztę. Pozdrawiam i ziewczyny, warto dbac o siebie, nie dla innych, ale dla samej siebie! i nie chodzi tu o makijaż, którego - normalne- też nie robie, kiedy siedze w domu. Dbanie o siebie to przede wszystkim pielęgnacja ciała - balsamy, kremy, dbanie o włosy, opalona skóra, sport... a nie tapeta!

Gratulacje :) Ja za to uwielbiam dbać o siebie,kiedy zamykam sie w łazience to czuję się zrelaksowana i wyciszona.Z resztą uwielbiam kosmetyki,mogłabym się paprać w balsamach godzinami :) Autorko,jeśli nie chce Ci się dbać o siebie-to nikt Cię nie zmusi,Twoja decyzja,ale moim zdaniem warto.

Gość Mam pytanko troszke dziwne
a myjecie się codziennie????????????????//

Gość tak myjemy się
higiena to podstawa!

Gość grrrrrrrrrr..........
glupie pytanie ... a jak mozna sie nie myc codziennie ? U mnie prysznic 2 razy dziennie ...

Gość Mam pytanko troszke dziwne
mycie 2razy dzienni e niszczy skore!

Gość talula
tez nie wychodze z domu, nie spotykam się z nikim ale nie zacznę dnia bez kąpieli ( prysznica) umycia włosów ( codziennie!!1) i makijażu. Jak już tak się wyszykuję czuję się od razu lepiej. I nie robię tego dla nikogo tylko dla siebie. MAm nadwage ale co z tego. Moje dziecko musi się uczyć od mamy jak dbać o siebie, jak dobierać kolory, ciuchy. Muszę jej dawać dobry przykład. Brak higieny jest odrażający i mam nadzieję że nie ma tu takich osób, ale powiem Wam szczerze że wściekam się jak widzę ile młodych dziewczyn nie dba o siebie. I co zrobić?? Nic....muszą same do tego dojść.

Gość talula
A co do niszczenia skóry to zalezy jak się myjesz. Lekki prysznic nie niszczy skóry. Niszczy ją kąpanie się godzinami w wannie w dużych ilościach płynów, żeli i mydeł. Wystarczy rano lekki prysznic, żel do hig intymn a wieczorem jakaś kąpiel z niewielką ilością jakiegoś łagodnego środka myjącego. Obowiązkowo rano i wieczorem dobry balsam do ciała!! Nawilży i pozwoli utrzymać wodę w skórze, dodatkowo zabezpieczy.

Gość nieciekawa mary
ja słyszałam, że myś się powinno raz dziennie, bo niszczy się skóra i przyspiesza starzenie sie skóry.. co o tym sądzicie?

Gość sądzimy że mądra to ty nie jes

Gość pomeriggio
Rozsmieszylas mnie:d 5kgnadwagi to zadna nadwaga, w ubraniach praktycznie jej nie widac...

Gość pomeriggio
Obowiązkowo rano i wieczorem dobry balsam do ciała!! Nawilży i pozwoli utrzymać wodę w skórze, dodatkowo zabezpieczy. To akurat jest bzdura. Balsam dwa razy dziennie paradoksalnie wysusza skore i jak sie go odstawi, to skora robi sie sucha jak wior, bo nie potrafi juz sama dbac o odpowiednia dawke nawilzenia. Mloda skora w ogole nie potrzebuje balsamu, wystarczy dobrze sie odzywiac, dostarczac organizmowi zdrowych tluszczow.

Gość uwierz że widać
5 kg nadwagi