Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sękata

Sprawdzone kosmetyki poprawkowe na weselu?

Polecane posty

Dziewczyny, może któras mężatka, swiatkowa, uczestniczka wesela...może poradzić jakis sprawdzony kosmetyk w rozsądnej cenie (wiadomo, ze ma sie duzo wydatkow na inne sprawy), który mógłby pomóc pannie młodej podczas wesela nie rozpłynąć się i zachować fason? Wiadomo, że kosmetyczka zrobi swoje, ale nie da nam swoich kosmetykow do ew. poprawki podczas wesela. Możecie polecić już sprawdzone bibułki matujące? dezodoranty? pudry? błyszczyki? coś, co pozwoli nam utrzymac dobry fason az do późna? wiem, że jesli kosmetyczka zrobi dobry makijaz to powinien on siedziec na twarzy do pozna i ze w sumie w ferworze zabawy nikt juz nie pamieta o swoich gratach w torebce...Ale moze jednak warto miec zawsze przy sobie cos sprawdzonego...zeby potem na zdjeciu, mimo makijazu, nie oslepiac blaskiem czola czy policzkow?

tez jestem ciekawa. ale w sumie jak cos wezme tylko swoja sprawdzona kulke i puder sypki, aby ewentualnie poleciec po twarzy ;)

jesli ktoś nie chce podawac nazw firm to nieh chociaż napisze, co sie lepiej sprawdza na weselu - bibulki matjace czy puder? jaki puder? w kamieniu, w kulkach? brac moze róż do policzkow? a dzodorant jaki najlepszy? w kulce, w sztyfcie, w sprayu? moze to indywidualna sprawa kazdego, ale im wiecej sie wypowie tym wiecej bedzie mozna wywnioskowac ;)

ja ma w kulce Nivea Energy Fresh. puder w kulkach, ale nie pamietam nazwy. i w sumie, jeszcze te chusteczki matujace, ale nie wiem jakie.

Moja sis używała bibułek matujących firmy Johnson& Johnson i była zadowolona. Ja będę je tez miała, a że sama się będę malowała to już testuję kosmetyki. Mogę polecić fixator Atrdeco.

pewnie sie powtarzam,ale bardzo polecam kosmetyki MAC,sa z wyzszej polki chyba,ale sa te uzywane przez profesjonallistow.szczegolnie policilabym puder w kamieniu,ktory matuje,ale nie tworzy maski,o ten wlasnie:http://www.maccosmetics.co.uk/templates/products/sp.tmpl?CATEGORY_ID=CAT4724&PRODUCT_ID=PROD66086 albo ten,transparentny: http://www.maccosmetics.co.uk/templates/products/sp.tmpl?CATEGORY_ID=CAT4724&PRODUCT_ID=PROD66154

mialam na mysli cos takiego..tanszego i dostepnego bez zbednego latania po sklepach ;) , bo jak wiemy panna mloda i tka tyle na siebie wydaje, ze na kosmetyki na jeden wieczor w takiej cenie to nie kazda juz moze sobie pozwolic...

Dziewczyny kosmetyki polskiego inglota sa naprawde doskonalej jakosci. Sa doceniane na calym swiecie i wilu profesjonalnych wizazystow ich uzywa.

a co do twojego pytania odnosnie bibulek i pudru,to ZAWSZE przed nalozeniem kolejnej wartw pudru musisz zmatowic twarz bibulka,chyba nie chcesz mieszac pudru nadmiarem tluszczu.

a wkładki higieniczne? używacie? zakładacie na ta okazję tez? jesli tak to jakie mozecie zdecydowanie polecic? ktore sie nie odklejaja, nie przesuwaja, sa w miare chlonne ale nie za grube?

no to ja nie wiem..mam nadzieje,ze znajdziesz cos,co cie zadowoli:-) aha,z antyperspirantow polecam NIVEA 24

czy macie jakiś sprawdzony podręczny środek piorący? na weselach różne dania lubią wylądować nie tylko na sukni, ale i na kreacjach gości :P może ktoś zna jakiś środek, nie wiem, w sprayu? co nim mozna szybko psiknąć na plamę i usunąć to, co kapnęło na strój? :P

wkladki ALLDAYS,sa nawet takie indywidualnie pakowane jakby cos;-) a wiesz co,rimmel ma w miare dobre kosmetyki,ale nie polecalabym ich blyszczykow,bo sie kleja,ale puder matujacy moja kolezanka uzywa i zadowolona jest.

Bibułki matujące to ja ci polecam z Dermiki, kosztują co prawda 22 albo 42 zł (nie pamiętam), ale są świetne. Kupiłam 3 lata temu, używam na wszystkich wielkich wyjściach, i nadal jej mam, są bardzo wydajne.

a co się robi tymi bibułkami? przykłada do twarzy zeby zebrac nadmiar tłuszczu i tyle wystarczy czy trzeba potem jeszcze pudres przejechac?

kup sobie antidral, stosuje sie go co kilka dni, nic sie po nim nei pocisz, po kapieli snmarujesz sobie pod pachami idziesz spac a rano jak chcesz inny antyperspirant, antidral nie pachnie czasem lekko szczypie, a co do pudrow to jak sie błyszczysz to albo jakies bibułki, chustezki higieniczne a dopiero potem puder, bo inaczej to nad ranem bedziesz ludzi straszyla warsrtwa pudru

Bibułki zbierają nadmiar tłuszczu, ale po zastosowaniu ich wypadałoby jeszcze machnąć pudrem w kamieniu/proszku.

Bibułki nie usuwają ci z twarzy pudru, jedynie tłuszcz. Przykładasz bibułkę do twarzy, lekko dociskasz (nie trzyj!) i gotowe. Zobaczysz jaki ładny tłuszczyk na niej zostaje:) Ewentualnie możesz jeszcze przypudrować to oczyszczone miejsce twarzy, ale nie ma potrzeby.

słyszalam o tym antidralu ale wydaje mi sie, ze to nie jest tak do konca zloty srodek...ci z wrazliwa skora moga sie nbawic pwoaznego swedzenia i pieczenia, a miec czerwona skore tuz przed weselem to niebardzo...poza tym ten antidral ztrzymuje wydzielanie potu na tydzien czy na dosc dlugi czas, co chyba nie jest zbyt zdrowe dla organizmu (biorac pod uwage, ze po to sie pocimy, zeby to z siebie wydalac), slyszlam, ze kiedy ktos rpzestanie teog uzywac to poci sie wtedy jeszcze bardziej (nadprodukcja potu na skutet wczesniejszego zatamowania). dlatego ja nie zaryzykuję chyba..poza tym w sukni slubnej raczej kółek od potu pod pachami nie bedzie widac...

Hm, tak sobie myślę, że jeżeli po tym środku skóra się nie poci, to zanieczyszczenia muszą wyjść z organizmu inną drogą, więc może np więcej syfów się na twarzy robi??? Wiadomo, jak organizm się oczyszcza, to wszelkie paskudztwa wyłażą na wierzch:)

a chusteczki matujace jakie polecacie? moze takie Beauty Formulas - Bibułki matujące 60 szt.

Gość ta dieta jest niezdrowa
Uzywam bibulek matujacych ArtDeco i sa OK.

ja stosuje antidral od 3 lat, czasem neiuzywam go dluzej i nie poce sie wtedy wiecej, ostatnio uzywam go raz na tydzien i naprawde malo sie poce a skora wcale nei jest czerwona

Gość =========fvf====
ja kupialm sobie pare dni temu baze pod makijaz MAC. jestem za granica i skorzystalam z okazji i kupilam bo wiele dobrego o nim czytalam, a w polsce ciezko go dostac. powiem wam ze jakos szczegolnie zadowolona to nie jestem. chodzilo mi glownie o zmatowienie twarzy. moze i przedluza trwalosc makijazu a twarz jest dluzej swieza ale uzylam go dopiero 2 razy. pozatym jestemn w anglii a tu raczej zimno teraz i nie sadze aby w upal w polsce to dzialalo. chyba ze nie umie tego stosowac. mam tez baze kryolanu to to juz calkiem porazka. mam tez fiksator artdeco i tez nic w sumie nie daje, tzn nie matuje. jedynie baza pod cienie artdeco jest swietna. moze na mnie to nie dziala bo mam dosc tlusta cere, jak jest upal to zaraz po umyciu twarzy mam kropelki potu na nosie. mysle jeszcze o kupieniu bazy gosh. moze to cos pomoze. bibulki mam takie z allegro za 17 zl, nie wiem co to za firma ale nie sa zbyt rewelacyjne. kiedys mialam z avonu i byly ok. dezodorany uzywam z avonu w sztywcie, takie biale opakowanie z szarym, jak sie posmaruje rano to chocby nie wiem co to sie nie spoce. :D

a moze powinnas uzywac antyperspirantu w sprayu,mi tez zadne kulki,kremy,sztyfty nie pomagaja,jedynie spray