Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sękata

Sprawdzone kosmetyki poprawkowe na weselu?

Polecane posty

ja ten Nivea mam i w spray i w kulce, oba sa dobre, ale wydaje mi sie ze w kulce jest bardziej trwaly:) moze i sie troche spoce, ale za to nic nie czuc:)

a ja uzywam nivea ale w sztyfcie, bo jakoś po tmy w kulce mam mokrą pachę po zaaplikowaniu i musze czekac, aż wysnie i mnie to drażni, a w sprawy za zimne i jak dla mnie jakies slabo trwale, wiec wybralam sztyft choć dziad bruzi ubrania jak wszytskie :o

Ja mam dezodorant Nivea Dry czy jakoś tak, niebieskie opakowanie z czerwonym napisem Dry, nie brudzi ciuchów i działa rewelacyjnie. Używałam kiedyś sztyftów, jak był taki szał na te wszystkie Lady Speed Stick i inne Secrety, i były jak dla mnie do dupy:)

A ja polecam z antyperspirantów Etiaxil albo Antidral, oba do nabycia w aptece, Etiaxil ok. 40 zł, Antidral ok. 12-15 (mam ten tańszy, w lekko obleśnym opakowaniu). To nie są typowe antyperspiranty, tylko coś w rodzaju leku, używa się na noc kilka razy w tygodniu, a rano zmywa. Ja używam 2-3 razy w tygodniu i problem plam potu pod pachami praktycznie mnie nie dotyczy. Antyperspirantów w sztyfcie używam sporadycznie, bo co za dużo to niezdrowo i może dojść do podrażnień, zwłaszcza, jak się zastosuje bezpośrednio po nocy z lekiem. Generalnie wystarczy, jak po zmyciu antidralu osuszy się pachy i psiknie jakimś zwykłym dezodorantem w sprayu. Bardzo polecam. Oczywiście, należy zacząć odpowiednio wcześniej, żeby sprawdzić, czy produkt nam pasuje, tzn działa i nie podrażnia skóry. Etiaxil lepiej mieć w wersji dla wrażliwców. Najlepiej nie golić pach co najmniej kilkanaście godzin przed użyciem, a najlepiej dobę. Wieczorem umyć dokładnie pachy, można przetrzeć na końcu zimną wodą i BARDZO dokładnie osuszyć, nie trąc skóry. Nałożyć lek, to wygląda dokładnie jak każdy dezodorant w kulce, poczekać aż przeschnie i pójść spać w koszulce, której nam nie szkoda, najlepiej białej - antidral odbarwia ciuchy. Rano myjemy pachy, można już normalnie ogolić, trochę zwykłego perfumowanego dezodorantu i voila - praktycznie się nie pocimy. I tak co drugi-trzeci dzień. Mnie lekko szczypało przez trzy pierwsze użycia. Teraz nie. Jeśli ktoś obawia się zdrowotnych skutków zahamowania potliwości, niech użyje ze dwa razy przed ważną okazją, a potem przestanie. Od dwóch aplikacji nikomu się nic nie stanie, a komfort suchych pach w takiej sytuacji jest cenny :) Są osoby, na które to nie działa, pech. Spróbować warto, 15 zł nie majątek, a antidralu można używać np. na stopy.

no wlasnie sekata spray jak dla mnie mniej trwaly. ja lubie w kulce, ale tak jak piszesz musze czekac na wyschniecie ;) zawsze dlugo czekalam, ale ten nivea fresh wysycha szybiutko :)

ja nei uzywalam juz antidralu ok 12 dni i nic sie nei poce ostatnio, nie wiem moze dlatego ze uzywam teraz na dzien w kulce aa takiego zielonego, malo pachnie ale nei jest zły, a antidral nigdy mi niczego nei odbarwil

A mi odbarwił. Koszulkę do spania, bawełnianą. Zmądrzałam i śpię w białych albo bez niczego. Rano się go na szczęście zmywa, bardzo dobry wynalazek.

Gość arlekinka
ja uzywam fenial, pachnie bardzo delikatnie i tez sie nie poce, choc przyznam sie, ze nigdy nie mialam problemu z nadmiernym poceniem sie..niestety nigdy nie uzywalam podkladu, bo nie musze, wiec nie moge polecic..ostatnio kupilam bibulki matujace shisheido i bardzo je lubie