Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mecchaniczna Pomarańcza

na co zwrócic uwagę przy wynajmie mieszkania?

Polecane posty

perła....a za ile wynajmujesz ? czy masz rozeznanie może czy za 1300 zł to juz jest dobry standard? czy nie ma reguły? ile się tak około szuka mieszkania w wawie (kawalerki), ktoś wyżej pisał, ze okolo 1 miesiaca? tak to jest faktycznie ?

wiesz u mnie to jest troche inaczej, bo ja mieszkam w pokoju w mieszkaniu(nie wynajmuje calego mieszkania) i to bylo pierwsze mieszkanie do ktorego weszlam:) po prostu dobrze trafilam, bo okolica jest swietna, a mieszkanie w b.dobrym standardzie. a co do ceny to warto spojrzec na te tansze,byc moze to cos wartego uwagi. mam znajomych ktorzy wanjmuja super mieszkania za smieszna cene,bo...akurat tak im sie trafilo;) powodzenia zycze w poszukiwaniach:)

zwróc uwage czy mieszkanie nie jest zadłużone!!!!!!!!!!!!!! ja wynajmowałam kawalerkę i okazało sie że jest zadłużona, a dowiedziałam sie jak komornik zapukał do drzwi i chciał mi wynieść komputer, zajął go i musiałam wnosić sprawę do sądu porażka na całej linii. Chciał imienny dowód zakupu, że to nie jest komputer dłużnika, a kto wozi ze sobą do innego miasta faktury i dowody zakupu??? poza tym należy ustalic kto wykonuje naprawy, bo np u mnie były źle zrobione podłączenia i wszystkie żarówki sie przepalały, no i ja musiałam je sobie wymieniać...

Gość kadmella
zwróć uwagę na sąsiadów... czy nie zatrują Ci d**y

nie szukalam dlugo, ok. tygodnia moze, jak mialam czas przegladalam oferty w internecie,zapisywalam numery i umawiallam sie na ogladanie mieszkania. ale umowilam sie tak szczesliwie,ze wzielam pierwsze mieszkanie do ktorego weszlam;)

wiesz co dwoch kumpli wynajmowalo kawalerke za 1000zl plus oplaty i to mieszkanko pozostawialo wiele do zyczenia,a przede wszytskim bylo malenkie. a kolezanka ma dwa pokoiki (jeden salon polaczony z kuchnia, drugi to niewielka sypialnia) i placi 750zl plus oplaty. wiec tu naprawde nie ma reguly. ja place za pokoj 500zl z oplatami a mam standard zblizony do takiego: http://warszawa.gumtree.pl/c-ViewAdLargeImage?AdId=58959571&img=http://kijiji.ebayimg.com/i4/01/k/000/7a/ea/b705_18.JPG?set_id=1C4000&back=-7 aha i jak szukasz mieszkania na ochocie to juz nie musisz sie martwic o sasiadow;) tutaj wiekszosc mieszkancow jest po 60tce i sa raczej spokojni:P

nie napislalam ci o lokalizacji,ale w tym wypadku to tez wypada na korzysc tego mieszkania za 750zl-ochota:) tamto za 1000zl na woli. nie korzystalam z gazet,ale moi znajomi korzystali i podobniez warto:) jeszcze moge ci polecic strone domiporta.pl - tam mieszkania wydaja sie niedrogie:)

jest nadzieja jest;) tylko trzeba dobrze poszukac i nie odrzucac tych tanich ogloszen z mysla ze to pewie jakas nora:) pozdrawiam🌻