Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka 18

Ile dać córce na 18 urodziny?

Polecane posty

Gość matka 18

Moja córka w przyszłym tygodniu kończy 18lat. Chciałabym by dostała coś extra. Wiem, że marzy o laptopie, ale wydaje mi się, że lepiej byłoby, żebyśmy dali jej te powiedzmy 2tysiące złotych i żeby sobie go sama kupiła (od dziadków i chrzestnych dostanie w sumie 2,5ytys zł) Czy lepiej założyć jej konto w banku i tam wpłacić te pieniądze? A może macie inne pomysły na prezent? Z góry dziękuję;)

Gość matka 18
:)

Gość plisssssss
mi rodzice na 18 urodziny wyprawili przyjecie w domu idla rodziny i dali mi kase bym z kolezankami wykupila sobie dyskoteke w klubie....

Gość grebolinka
A organizujecie jej jakas imprezke ?

Gość hiszpańska krowa
a mi rodzice nic nie dali 😭 konto jest najlepszym rozwiązaniem.

Gość plisssssss
a to ok 200 zł mnie wyszło...

Mi rodzice zrobili 18nastke dla rodziny i dali kase zebym poszedl sobie ze znajomymi do baru ... to dla mnie byl wystarczajaco duzy prezent :)

Gość nati_a
ja dostałam samochód, telewizor , laptopa i wieżę stereo .... a 100 zł to ja dostaję od mamy bez okazji :o

Gość najlepiej
kup jej wibrator

Gość matka 18
Co do imprezy robimy rodzinnego grilla (będzie sporo osób), a i córka chce też wynająć z koleżanką klub i zrobić imprzę dla znajomych. Taka impreza to koszt na osobe 1000zł. No i znowu nie wiem. Mam ochotę zrobic jej tą imprezę, ale jak już dostanie tak dużo pieniędzy, to może niech ją sama zrobi jak tak bardzo chce;) Pieniądze na konto... Tylko z drugiej strony jak ona upiera się że zbiera na laptota (upatrzyła sobie jakiegoś z limitowanej serii z prawie 5tys), choć na razie jest jej on nie potrzeby. Sama nie wiem.... Ale dziękuję za wszelkie porady;)

ja miałam kilogram cukierków, dostałam pasem po dupie od klasy, znajomi zorganizowali osiemnastkowe ognisko, na którym mnie nie było i tak wyglądały moje urodziny, było skromnie i fajnie. a jak patrzę na te sumy, to mnie głowa boli, więc nie mam rad w zanadrzu :D

Gość jeżeli laptop jej niepotrzebny
to weźcie pod uwagę, że tego typu sprzęt baardzo szybko się starzeje :-O Monstrualne kwoty zamierzasz uczącemu się jeszcze dziecku dac :-( W jakim celu? Żeby kiedyś nie wiedziało jak na siebie i swoje potrzeby zarobić?

a ja dostałam w składkach od wszystkich około 800 złotych i kupiłam sobie komórke. Wcale tego nie żałuję, bo to taki smartphone:) Fakt, trzeba jeszcze było trochę pozbierać, ale moim zdaniem lepiej już zainwestować w sprzęt niż np. w ciuchy. A jakieś konto to też niezły pomysł, poza tym jak ma dostac 2,5tys to niech poszuka jakis promocji, za te pieniądze tez moze miec fajnego laptopa, a reszta niech się mnoży :classic_cool:

Gość fanka anka
1000 od osoby. jestes pewna ze nie pomyliłas zer?

Gość jak dla mnie to za duzo

Gość jak dla mnie to za duzo
pomysl 18 urodziny 2000zl dla dziecka wiec jak bedzie brala slub dasz jej 100000tys? a moze dom zaraz kupisz

ja na 18 od rodziców dostałam srebrny zegarek z grawerem. najpierw byłam zła, że wszyscy dostają pieniądze a ja nic. Ale po tych kilku (heh...) latach stwierdzam , że się cieszę. Wiekszość znajomych rozpuściła kasę nie wiedząc na co, a ja zegarek mam :)

Gość a ja mysle ze to
prowokacja.od tych sum zakręciło mi sie w głowie,kto w dzisiejszych czasach tak szasta kasą? :O

ja na swoje urodziny dostałam od rodziców kasę na prawo jazdy i jeszcze rodzice zorganizowali mi imprezę dla znajomych. nigdy by mi nawet do głowy nie przyszło, żeby 2 tys.dać dziecku na urodziny.. tak jak ktoś wcześniej napisał że aż strach myśleć ile Twoja coreczka z racji ślubu dostanie...

Gość Co tak żalujecie
tej kasy? to że wy dostaliście niewiele nie znaczy, że wszyscy mają dostać tyle co "kieszonkowe". Jeju co za zazdrośnicy! Moim zdaniem najlepsze bedzie konto. a potem z tą kasą niech ona robi co chce - czy to bedzie na lapotop czy możena cos innego.

Gość olllaaaa
ja dostałam od rodziców samochód, bo tydzien przed 18stka zdalam prawo jazdy:)

Gość to jakaś osiemnastka
próbuje testować czy da się z rodziców wyciągnąć taką kasę ... :-O

Gość to jakaś osiemnastka
próbuje testować czy da się z rodziców wyciągnąć taką kasę ... :-O

Gość prowokacja czy nie
ale zazdrosć i zawisć z was wychodzi! :o

Gość dziecku samochód
A potem się dziwią, że dzieci się w tych samochodach zabijają, a co gorsza zabijają innych :-O 18-26 to są kierowcy o najwyższej wypadkowości Brawura i brak wyobraźni :-(