Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lilia nad stawem

kuzyni bez osob towarzyszacych

Polecane posty

co sadzicie na temat zapraszania kuzynow do 18 lat bez osoby towarzyszacej? i w ogole kiedy powinno sie zapraszac z osoba towarzyszaca, jak ma 15 lat i kogos ma to powinna z ta osoba przyjsc?

Gość fafarafaa
Wiesz, ja uważam, że tu nie ma co prowadzać limitu wieku, bo niby czemu 17latka ma nie przyjść ze swoim chłopakiem, jeśli jest to "coś poważnego", a 20latek już może przyjść z prawie obcą koleżanką? Dla mnie najbardziej logiczne, to zapraszanie z osobą towarzyszącą, jeśli ktoś ma chłopaka/dziewczynę i wtedy imiennie na zaproszeniu kto z kim. Przy usadzaniu do stołu też przecież musisz wiedzieć kto przyjdzie. Ja jestem za właśnie takim różnicowaniem.

ja bym się tych kuzynów zapytała czy chcą zabrać ze soba jakąś koleżankę i dała im czas. np ze 2 tygodnie, wtedy bym zadzwoniła i zapytała czy przyjdą sami czy z kimś i tyle..

ja uważam, ze 15-16 latek z osoba towaryzsząca to już przesada. toć to dzieci. Ja bym zaprosiła kazdego pelnoletniego z osoba, a ewentualnie 17- latka, jeśli wiem, ze ma jakąś dziewczynę, względnie długo- nie tydzień:)

ja będę zapraszać od 18 roku życia z osobą. młodszych tylko wtedy kiedy będę wiedzieć że są z kimś dłużej :)

My zapraszamy tych co wiemy ze maja kogos...ja jak mialam 16 lat mialam chlopaka z ktorym bylam rok hehe tak tak mozliwe:P....i dostawalam zaproszenia z os tow. wiem np ze moj kuzyn ma 16 lat i ma dziewczyne wiec glupio nam go zaprosic osobno..a z reszta jak na swoj wiek jest bardzo powazna osoba...po prosty gdy wiemy ze ktos w takim wieku kogos ma to wtedy z os tow...ale powyzej 18 roku zycia juz kazdego z os tow prosimy

Gość dejzi69
mnie raz zaproszono i to byl ich najwiekszy blad,za kare zrobilam im zadyme na weselu,tylko,ze ja mam 25 lat i narzeczonego,a bylismy od str.pana mlodego,pelnoletnie napewno z os.tow.,chyba,ze nie maja lub nie chca,warto wczesniej zadzwonic i zapytac.

Gość Oiuytrea
To pokazałaś klasę:/ Jak można zrobic zadymę na cudzym weselu?!!! Mogłaś wcale nie iśc zamiast "za karę" zadymy urządzac. Żałosne.

wiecie jak to jest z takimi młodymi 13-16, więcej mają buntu w sobie niż czegokolwiek innego, sami pewnie beda sie czuli debilnie, z kims moze bedzie im razniej, z drugiej strony jak kogos nie maja to zalamka i nie ida albo siedza naburmuszeni caly wieczor gdziestam a chlopaki jak sie napija t robia glupoty... :P

Gość dejzi69
wkur..mnie,o sie okazalo ,ze od lochy mlodej byl kazdy z os.tow.,a od pana mlodo-starego nie,to sie okazalo jak zepsol czytal dedykacje no i mieli co chcieli.nalezalo im sie,bo chcielismy przed weselem zabulic za mojego narzeczonego zeby nie byli stratni a i do koperty by im sie wiecej dalo,a wiadomo,ze w ost.chwili ktos na wsele nie dojezdza z roznych powodow i i tak sie miejsce marnuje.oni nie pokazali klasy,wiec mieli na co zasluzyli.taka im dedykacje zlozylam,ze ich skrecilo przez zespol,wzielam mikrofon ,podeszlam i powiedzialam co o tym mysle i powiedzialam kamerzyscie zeby to nagral i im puscil na pamiatke ku przestrodze.

Gość o dżizas
jaka ty jeste głupia :O

Gość dejzi69
oni byli,ze nie zaprosili mnie z narzezonym,a locha pana starego niewiele starsza od emnei,to co ini w ch..leca,my na wkreta nie chcielismy,tylko normalnie zabulic za niego,wiec laski nie robili,jak ich nie bylo stac,to mogli powiedziec,kase by i tak dostali,a jak z gowna zrobili problem,to sie doigrali na wlasne zyczenie.cala rodzina siedziala naburmuszona i duzo mlodych ludzi nie przyjechala,bo bez os.tow.zaprosili od strony pana starego.

uwazam, ze jesli wiecie, ze np 17 letni kuzyn/kuzynka maja kogos, to zaprosic z os. tow. Pamietam jak 4 lata temu (mialam 21 lat i chlopaka od ponad dwoch lat wtedy) dostalismy zaproszenie na slub kuzyna, tzn. zaproszenie bylo napisane dla moich rodzicow i dodane z dziecmi:O:O:O Poczulam sie niemilo troche, no ale coz, bywa... Dlatego w zeszlym roku, kiedy zapraszalam na swoj slub, zrobilam dokladny wywiad w rodzinie kto z kim jest i wszystko bylo ok:)

Gość dejzi69
ewelina sama jestes bezklasowa,maslo maslane i dobrze zrobilas,bo nikt nie mial zalu i pretensji,jakby ci moi tak zrobii,to by unikneli draki ,a tak mieli ja na wlasna prosbe:)dodrze im tak,naucza sie na przyszlosc.czytaj dokladnie i nie bron patafianow bez potrzeby,bo jan ie mam 16 lat zbey mnie sama zapraszc,reszta rodziny tez zla byla i ich obgadala,bo ich dzieci w moim wieku nie przyjechaly,bo tez same zostaly zaproszone,a ja nie bede z jakims starym dziadkiem wywijac.

Gość dejzi69
chcielismy zaplacic za miejsce narzeczonego i do koperty by ims ie dalo wiecej.ja i mama dzwonilysmy do pana starego,ale oni ,ze nie,a juz bylo za pozno ,bo kupilam kiecke,a ja w takich sukniach na co dzien nie chodze,to co bym z nia pozniej zrobila, z gowna problem zrobili.

Gość do dejzi
powiedz, jestes naprawdę tak głupia, czy udajesz? a zresztą sądząc po poziomie Twojego języka, to juz znam odpowiedź...:O

szczerze? to było ich wesele, ich dzień i chcieli go spędzić w takim gronie a nie w innym.. nie chcieli twojego faceta to trzeba było albo wcale nie iść a kieckę sprzedać np na allegro albo włożyć do szafy żeby poczekała na następne wesele...a jakbyś mi wywinęła taki numer na weselu to bym Ci pokazała gdzie są drzwi tej restauracji... a i cytując Ciebie... nie oni \"z gówna problem zrobili\" tylko Ty.. to tyle 🖐️

dejzi jezeli moglabys to nie czytaj tego tematu, to pomysl moich rodzicow zapraszac 16 latkow z osoba towarzyszaca bo usłyszeli ze moj kuzyn dziewczyne do domu odprowadzal i trzeba go zaprosic z os towarzyszaca, takich mlodych do 18 bedzie ok 8 osob wiec mieliby sie z kim bawic, tez myslalam zeby prosic kazdego ktos skonczy 18 lat z os towarzyszaca a mlodszych chyba ze maja kogos, a jak kwestia z sasaidami? bo moi rodzice uwazaja ze trzeba prosic sasiadow bo glupio robic wesele i ich nei uwzglednic, dodam ze jak zarposze wszystkich sasiadow to wyjdzie mi 24 osoby, ja chce zaprosic tylko z jednego domu bo z nimi dobrze zyje, jak podliczylam to wyszlo z mojej strony 105 osob, ale widze ze rodzice powoli zmieniaja zdanie, ccha jakos okroic liczbe gosci

Gość dejzi69
jakby mi pokazali,to by wpier..dostali,a tak to ja im pokazalam i cala rodziny mnie poparla,a nie bede ciuchow na allegro sprzedawac i czekac na inne wesele,bo u nas w rodzinie nie ma wesel.2 takich poyebusow jak oni to nie ma i nie bedzie.gowno mnie to z kim chcieli spedzac czas,jak jest sie para i sie nie ma 16 lat,to maja OBOWIAZEK zaprosic,a jak nie to niech spier..;)zasluzyli sobie na to,bo reszta rodziny tez byla niezadowolona i mnie poparla.

Gość dejzi69
my chcielismy zaplacic im do reki za jego talerzyk doslownie zeby nie byli stratni,a lochy rodzice niby tacy zamorzni:)buahaha.dobre,nawet moja mama byla zdziwiona i jego rodzice.panstwo mlodzi to nie sw.krowy,ze sie im ustepuje.nie moglam juz nie jechac,ale moglam jechac z nim,to sam by im jeszcze wpier...

Gość dejzi69
ja nie mam tam tam tempoto profilka.a moze ja mam twoj adres podac:)

dejzi a miaals byc lepsza, Ty nei masz zadnej kultury, Twoj facet pewnie jest taki sam jak i Ty, nie potrafisz uzłoyzc zdnia bez brzydkiego wyrazu

dejzi.. sorry ale po co w ogóle wchodzisz na forum o ślubach i weselach skoro dosłownie spierdoliłaś komuś taki wyjątkowy dzień?jakbym miała taką kuzynkę w rodzinie jak Ty to, jak Boga kocham, nawet byś nie wiedziała którego dnia i w którym kościele biorę ślub :o po co tu przesiadujesz skoro sama ani wesela nie planujesz a tylko się specjalizujesz we wkurwianiu wszystkich wokół?

Dejzi chyba ma jakies kompleksy i tak naprawde to ona marzy o pieknym slubie i weselu,ale wie,ze takowego nie bedzie miala i jest po prostu zazdrosna. Jakby sie tak zachowala na moim weselu, to juz by mnie popamietala. Jak w ogole mozna miec taki tupet i byc az tak glupim i nieeleganckim.

tak to co powiecie na to..to jest nic co dejzi opisuje...z reszta nie wazne...ale mojej bylej kolezanki siostra jak sie chajtala zapraszala kolezanki swoje ktore maja mezow same..bo powiedziala ze za obce osoby nie bedzie placila i co jak ci mezowie sie mieli czuc?????????....zaprosila je po proste same..a biedni to oni nie sa...to jest dopiero porazka