Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sweet Dreams II

Czy ktoś z was ma pokój z aneksem kuchennym? Czy to praktyczne ?

Polecane posty

Gość niepraktyczne
bo zapachy kuchenne ciagle ''siedza'' w pokoju, a czasem to drazni

Kumpel ma kawalerkę z aneksem i nawet dobry okap nie pomaga a do tego musisz w sobie wyrobic nawyk natychmiastowego mysia garów-niestety jak nie umyjesz w całym domu je widac :-) pozdrawiam

no tak, ale jesli nie ma innej mozliwości tak zaprojektowane jest mieszkanie moze ktos ma tak urzadzoy pokoj i wygląda to dość korzystnie? a z tymi zapachami to słyszalam :(

ja mam, i nie narzekam :) co do zapachów - zależy co gotujesz, jak nie chcesz mieć zapachów w domu, to się przestaw na jedzenie na mieście :D jak gotujesz bigos, to i zamknięte drzwi kuchni nie pomogą przecież jak masz gości - Ty wszystkich widzisz, oni Ciebie widzą, jest fajnie :D

laurka a jakiej wielkosci masz mieszkanie? tzn. ile metrow? bo ja mam na mysli niestety niezbyt dużych rozmiarów ten pokoj :( i aneks tez musialby byc malutki

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaa
jak masz gości to siedzisz przy garach?? a nawet jesli to takie fajne, to goscie widza tez wszystkie gary i bałagan w kuchni, bo przecież nie zawsze masz super czysciutko i poukladane. dla mnie to jest okropne, siedziec non stop w kuchniopokoju, to w XV wieku tak bylo na wsiach ze była jedna izna w ktorej sie gotowalo i spalo. autorko jesli masz mozliwość, a pewnie mozna to zrobic wstaw sobie sciane

pokój z tym aneksem razem ma około 25 m2, żeby sobie powiększyć blat kuchenny, oddzieliliśmy aneks takim niewysokim murkiem więc niby ta kuchnia jest otwarta, ale nie za bardzo, aneks więc ma blat w kwadrat, zmieściło mi się wszystko oprócz niestety zmywarki myślę, że takie rozwiązania będą miały taką samą liczbę zwolenników, jak i przeciwników, mnie to rozwiązanie bardzo odpowiada, nie jestem odizolowana w kuchni w czasie przygotowywania posiłków, mogłam swobodnie kontrolować zachowanie mojego małego dziecka bo je widziałam, a nawyk sprzątania na bieżąco wchodzi sam w krew, bo faktycznie jak masz zostawione brudne gary, to wtedy tylko te gary widać i nic więcej, wszystko więc zależy od Twoich oczekiwań

Gość a to jego dziewucha
teraz modne są te aneksy...planuję kupić domek i trochę przeglądam różnych stronek to praktycznie wszędzie jest pokój z aneksem...

tak calkiem serio juz;) to moim zdaniem to fajnie wyglada,ale rzeczywsicie srednio funkcjonale jest. w duzy mieszkaniu ,czy domu to jeszcze ma sens, bo mozesz zrobic sobie w pokoju jadalnie i wtedy faktycznie jest wygodnie. ale salon z kuchnia to chyba niebardzo....

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaa
dziewczyno przemysl to, chcesz wybudowac dom i miec salon w kuchni??? fakt, to moze ladnie wygladac jak jest aranzacja od architekta, ale w rzeczywistosci to juz nie wyglada tak super. wiele osob sie na to decyduje ktore wczesniej nie mialy takiego aneksu i teraz zaluja. pamietaj ze takie wnetrze wypada juz konskwentnie urządzić od ściereczki po firaneczke i dywanik

nie chce budowac domu, tylko ewentualnie kupic mieszkanie ;) i wiem, ze to moze byc trochę niepraktyczne ale z drugiej strony to ładnie mieszkanie troche szkoda ze ten pokoj jest niewielki :O

a ile pokoi ma ogolnie? moze moglabys sobie urzadzic salon w innym pokoju a w tym pokoju z kuchnia zrobic jadanie,czy cos w tym stylu? skoro to niewileki pokoj...

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaa
ta odp była do kogoś innego, kto mowil ze dom chce wybudowac czy kupic. ja na twoim miejscu bym poszukala innego mieszkania,naprawde nie warto z aneksem

Gość całkowicie czarny kot
mam salon połączony z kuchnią kuchnia jest na podeście - 10 cm - w kształcie nerki w tym też kształcie jest bar - oddziela salon od kuchni :-)

Gość dziwkoland
Dla mnie to totalnie niepraktyczne. Poł biedy jakas zupa, makaron, pizza - ale jak smażysz rybę, frytki, naleśniki, to jebie w całej chałupie obrzydliwym smrodem olejowym. Nalesniki maja prawo miec zapach oleju i naleśników, ale głupio, jak tym pieknym zapaszkiem jedzie ubranie, sofa, zasłony i wszystko. Okap nie pomoze na zapachy smazeniowe

Gość ja mam aneks i to prawda
ze ubrania po jakims czasie przesiąkają zapachem, głownie smazonych potraw. a zainwestowalam w jeden z najdrozszych wyciagow plus caly czas wietrze mieszkanie. z calego serca nie polecam, jakby to ładnie nie wygladalo