Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pysienka88

BLAGAM O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość pysienka88

hej mam problem i nie wiem co o tym myslec...wspolzylam z chlopakiem bez zabezpieczenia...2 dni po miesiaczce..nie doszlo do wytrysku ale boje sie ciazy:((mam w mare regularne cykle...31dniowe..ostatnio robilam to z chlopakiem 16.06 a 14.06 skonczyl mi sie okres...jakie sa szanse ze jestem w ciazy???????prosze o konkretna i jasna odpowiedz....blagam!!!!!!!!!!!!!!!!

1. Nie ważne ile dni po miesiączce bo nie piszesz ile trwa miesiączka (!). A to ma głównie znaczenie w odpowiedzi. Napisz lepiej który to dzień cyklu (1 dc to 1 dzień krwawienia) bo u jednej okres trwa 3 dni, u innej 8 dni2. NIE da ię wyliczyć, dni płodne określa się na podstawie obserwacji, tutaj możesz dostać tylko orientacyjną odpowiedź bo każdy organizm jest inny i nikt ci nie odpowie jak sobie byś życzyła "jasni i konkretnie" bo bez obserwacji zwyczajnie się nie da a z wyliczanek kupa ludzi po świecie chodzi (w założeniu miało ich nie być)3. Jeśli cykle masz 31 dniowe to należy założyć, że owulacja występuje na 12-16 dni przed miesiączką, czyli u Ciebie między 15 a 19 dc. Szkopuł w tym, że na podstawie obliczeń to można stwierdzać TYLKO w cyklach zakończonych, bo każdej kobiecie może zdarzyć się jeden krótszy (to owulacja się wtedy przyspiesza a wraz z nią - miesiączka) i ciąża gotowa.Dlatego przedział między 15-19 dc ma odzwierciedlenie tylko jako duże prawdopodobieństwo (jeśli i ten cykl ma trwać 31 dni) ale nie jako pewnik. Ciąża jest możliwa z każdego stosunku bez zabezpieczenia, jeśli się nie obserwujesz.4. Stosunek przerywany nie jest zabezpieczeniem przed ciążą ale też nie u każdego przed wytryskiem wydostaje się nasienie.Jak więc widzisz, jest za dużo spraw o których nie możemy wiedzieć, bo nie ma fizycznej możliwości - by dać jasną i pewną odpowiedź.Zrób test za 2 tygodnie.