Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dynia2000

zakładanie pieluszki

Polecane posty

witam mam pytanie (choc dla niektórych moze wyda się śmieszne).. jak załozyc papmersa chłopcu , zeby się nie osiusiał ??? myslałam, że to może wina pampersów, ale zmieniłam na oryginalne i jest to samo .. całe plecki i bok ma mokre !!!

Gość grrrrrrrrrrrrrrr1
częsciej zmieniac:p

Gość co do pieluch
może za mały rozmiar? pieluszki powinny być ciutek \"luźniejsze\", nic na styk; u nas to był strzał w 10 :) no i radzę uważać, zeby siusiak był skierowany w dół, nie na boki ;)

Z tego co zauważyłam to najbardziej nie udane z pieluszek pampers były numer 3. Mój syn je przesikiwał tak jak twój, rozmiar był w sam raz ale przesikiwał przeważnie w nocy. Od rozmiaru 4 nie mam tego problemu

Gość tyrea
moj tez tak robił masakra ale sprawdz moze naprawde sa za małe i kupic trzeba nr wieksze :-) na szczescie przestal juz i suchutki do rana:-))

Gość raz to rozmiar
raz to rozmiar pieluszek. Dwa - często (mnie też) się zdarza, że sisiak przy zakładaniu pieluszki wędruje w górę:), zauważyłam, że to właśnie u mnie powodowało, że Mały się przesikiwał:) Tak więc - SIUSIAK W DÓŁ:) U mnie od czasu gdy tego pilnuję Mały ani raz się nie przesikał:)

Jeżeli to Pampersy 3, to się nie dziwię, one nawet dziewczynce przemakały przy zmianie pieluch co 30-40 minut.

Ja zaczynałam od marki Pampers i była to porażka - nie dość, że uczulenie to jeszcze zasikiwał się dokładnie tak jak mówisz. Ze względu na to uczulenie, ale i cenę zmieniłam na Huggies\'y i to był strzał w 10. Są bardziej chłonne, tańsze i mniej uczulające. Ale... niestety po krótkim czasie zasikiwanie powróciło. I to było to co pisali Ci już wcześniej - za mały rozmiar:) Nie patrz tak bardzo na kilogramy napisane na paczkach. Jeśli dziecko waży Ci np. 8kg to kupuj już te między 9 a 14kg.

No ja też zmieniłam na Huggies. Pampersy też moją małą uczulały. To znaczy nie miała wysypki ani nic, ale beczała przeraźliwie całymi dniami oprócz chwil gdy leżała na przewijaku z gołym tyłkiem. Nietrudno się było domyślić co było powodem. A w Huggiesach SuperFlex wszystko gites, nie przecieka nie uczula, nie obciera brzucha... Z tym, że Huggiesy mają jakąś małą rozmiarówkę i jak teraz moja Lusia waży może z 8kg, to rozmiar 4 (8-15kg chyba) jest taki na styk. Nie wiem, może jak zacznie chodzić to wysmukleje i jednak pieluszki dociągną do górnej zadeklarowanej wagi :)