Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janinka***

Kedy najlepiej isc na USG POLOWKOWE????

Polecane posty

Gość janinka***

dziendobry amm takie pytanie,jestem obecnie w 17 tc czy na usg polowkowe mozna isc np w 19 tc? bardzo prosze o porade

naljepiej między 20 a 22 tygodniem ciąży. mnie lekarz zapisał na 21 tydzien :)

Gość usg połówkowe
wykonuje się między 19 a 22 tygodniem na usg 3D najlepiej iść w 22 tygodniu, bo podobno najwięcej i najlepiej wtedy widać:)

Gość janinka****
ja samam nie wiem czy chce isc na te 3d chyab na nie wolalabym pojsc jak juz dzidzia bedzie wieksza,kurcze a 19 tydzien nie moze byc:-(?

zadzwon do lekarza i sam ci powie :) pewnie może być. ja mówię jak u mnie umawiają. 21 tydzien. ja zrobię połówkowe 2D i dodatkowo dla własnej przyjemności 4D :D

Gość usg połówkowe
moja gin zrobiła mi połówkowe dokładnie w 19 tygodniu natomiast, gdy miałam iść na usg 3D uprzednio zadzwoniłam do tej pracowni by spytać kiedy to badanie się wykonuje i powiedziano mi, że w 22 tygodniu dlatego na ten termin się zapisałam:)

Jak sama nazwa w skazuje w połowie ciazy... Ciaza trwa 40 tygodni wiec połowa to 20tc. Pozdrawiam

Gość gość
ja na usg połówkowym byłam w Łodzi, tam są najlepsi specjalisci w tej dziedzinie i byłam poinformowana, że takie usg robi sie miedzy 18 a 22 tygodniem, przed 18-tym nie poniewaz dziecko nie ma jeszcze wykształconych wszystkich organów w takim stopniu by móc je porządnie zbadać, po 22-gim nie poniewaz zaczyna sie formować tkanka tłuszczowa i obraz nie jest juz tak wyraźny, ponadto dziecko jest juz wieksze i nie da sie go tak dokładnie obejrzec (to tak po krótce)

no popatrz a ja słyszałam, że najlepsi specjaliści są w Rudzie Śląskiej :P

Gość janinka****
a ile kosztuje usg 3d i 4d?

zależy od kliniki. w Rudzie kosztuje połówkowe 200 zł + 20 nagranie na płytkę, jeśli ktoś się decyduje dodatkowo na 3D lub 4D to dopłaca 100 zł + 20 zł za nagranie

Gość janinka****
uuuuuuu to rtoszke drogo bo u mnie to usg prenatalne miedzy 20-26 tc kosztuje 160 zl plus 20 zl nagranie na plytke dvd

Gość gość
ja płaciłam 250zł, w tym było usg 3d, 4d i echo serca no i oczywiscie całość opisana na kartkach i nagrana na płytce + zdjęcia

ja idę dokładnie w 19 tyg i 5 dniu (od miesiączki tygodnie licząc) tak mnie zapisął lekarz, dodam dobry specjalista. płacę 200 zł, w cenie mam już płytkę :)

mozna od 19-22 tygodnia. zapisują najczesciej na 21-22 tydzien bo wtedy mozna wszystko doklądnie pomierzyc. Ja bylam z Manią w 19 tyg i lekarz odeslal mnie i powiedzial zeby przyjsc w 22 bo dziecko za malutkie i nie moze wykonac az tak doklądnych pomiarów.