Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gabriella_

dieta 800 kcal

Polecane posty

gabriella ten licznik jest bardzo czuly na godziny, 3200 to spora dawka, aczkolwiek jesli uprawiasz baaaardzo duzo sportu to moze tyle byc. Ile godzin dziennie cwiczysz? Na poczatek sprobuj przez tydzien jesc okreslona dawke kcal i obserwuj jak organizm reaguje na taka dawke. Jesli bedzie brakowalo sil, bedziesz odczuwala duzy glod to znaczy, ze jesz za malo. Kilka tygodni takich badan i z dokladnoscia do 1 kcal okreslisz swoje dzienne zapotrzebowanie :)

no dobra ... wiesz kiedy przestac, bo jestes najedzona, czy liczysz kalorie i wiesz kiedy "dobijasz" do dziennego limitu? Zaburzenia odzywiania to inna sprawa, ale nawet przy nich liczenie kcal jest dobre, bo czlowiek sobie chociaz zdaje sprawe ile je. Jak nie liczysz kcal i masz ED to ... strach pomyslec ;)

z ta moja aktywnoscia jest roznie, wszystko zalezy jak pracuje, wiec troche zmienilam ustawienia w kalkulatorze i usrednilam, wiec mocno przesadzone 3200 jest teraz 2200 kcal..wiec teraz chyba jest ok..

Gość
sratatata ja schudłam TRWALE prawie 5 kg. startowałam z prawie 61, waga minimalna była 54 kg ale to na wakacjach po wyczerpującym festiwalu. od roku waga utrzymuje się na poziomie 55-56kg, wcześniej przez 9 lat ważyłam ok 59 kg (+/- 2kg w lecie i w zimie) i nie mogłam przez te 9 lat schudnąć. zmieniłam nawyki żywieniowe, aczkolwiek nie do końca, bo nadal jadam słodycze i pizzę od czasu do czasu. nie katowałam się ćwiczeniami, a mimo to waga spadła i nie rośnie. no ale wg tej teorii to powinnam zacząć się opychać i już od listopada zeszłego roku ważyć znowu 59-60 kg :/

Kura ;) ... teoria dotyczy diet cud. Po dobrze przeprowadzonej diecie, na ktorej nie obcina sie radykalnie kalorii, nie ma problemow z utrzymaniem wagi :)

Gość no dobra uzgodnilismy już
Sadzisz,ze ludzie piszący tu "na dietach" nie potrafia liczyc kalorii ? Moim zdaniem większość zna sie na tym bardzo dobrze. Ilu z nich ma ED ? Wszyscy którzy jedzą powyzej zapotrzebowania kalorycznego ? Bez przesady. Uważam po prostu,ze twoja teza pt: licz kalorie i wszystko będzie idealnie jest tycio naiwna :-) Zresztą sam pisałeś,ze silna wola z reguły nie działa

Gość
nie jem białego pieczywa (baaaaaaaardzo sporadycznie), więcej warzyw i owoców, na obiad jedno danie, a jak dwa to malutkie porcje. nie więcej niż 3 kromki chleba dziennie. jak ziemniaki to jeden ziemniak tylko. wędlina - drobiowa zamiast batoników - batoniki musli woda mineralna itd w zeszłym roku naprawdę jadłam zdrowo, praktycznie nie jadłam słodyczy. teraz niestety już tak, ale nie tyję

Gość
aha jeszcze co do liczenia kalorii - z tym można dostać świra.... ale są takie programy internetowe np "dietetyk" gdzie można policzyć kalorie spożyte w ciągu dnia wpisując produkty i gramaturę. po kilku dniach takiego obliczania już orientacyjnie się wie ile co ma kalorii ja np nie miałam pojęcia, że chleb jest tak kaloryczny :/

Gość
aaaaa i jeszcze jedna ważna zasada - spożywanie odpowiedniej ilości węglowodanów, białek i tłuszczów (tłuszczy?) jeśli zjemy 1000 kcal, ale z tego 80% to węglowodany, to zdrowo na pewno nie będzie :P

widzisz na mnie to nie dziala, nie jem chleba, miesa, jesli juz to tylko kurczak, nie jem makaronu, ziemniakow, nie pije gazowanych slodkich napojow, sokow, nie pije alkoholu, nie jem wedlin, serow, jem warzywka w roznych proporcjach,, mleko, jajka, owoce, i jakos nie moge schudnac

Kuraiko liczenie kcal z calego dnia zajmuje mi obecnie 2-3 minuty dziennie ... z tym, ze matma nigdy nie byla dla mnie problemem ;) Nie jest to wcale nic trudnego, a wiedza naprawde przydatna.

Witam! Weszlam na licznik, ale strasznie duze ilosci mi wyszly, nie jestem pewna czy dobrze wypełnilam rubryki:( Total Calories:2991 Activit BMR (Calories):1240 BMR (Calories):1751 Dr. Szpec , ile Twoim zdaniem powinnam zjadac kalorii,zeby schudnac 15kg? Mam 178cm wzrostu,82kg wagi:( i 20 lat.

Gość Zyta95
Jestem na tej diecie juz 4 dzien i schudlam kg. Teraz waze 54 kg i mam 163 cm. Chce zrzucic do 45 bo przy tej wadze czulam sie najlepiej. Nie jem slodyczy i chleba. Kiedys bylam na 1000 kcal ale czulam sie wtedy tak najedzona ze przeszlam na 800 kcal :)

Jeżeli chcecie szybciej schudnąć to do diety powinnyście stosować jakiś produkt wspomagający metabolizm. Polecam na przyklad proszek zasadowy (langsteiner). Wystarczy raz dziennie wypić szklankę wody lub herabty z jedną łyżką proszku zasadowego. przyspieszy spalanie kalorii.

Dziewczyny dieta 800kcal to jest glodzenie się. Jak wy możecie stosować tak arbitralne diety? Ktoś rzucił hasło 1000kcal, stosujecie 1000kcal. Ktoś rzucił 800kcal to stosujecie 800kcal. A nie wpadłyście na to że każda z was ma inne zapotrzebowanie kaloryczne? I że dla jednej te 1000 czy 800 kcal może powodować deficyt rzędu 300-400kcal a dla drugiej może to już być 1200 kcal co wprowadza organizm w stan kabaolizmu? Czy wam naprawdę się wydaje że taka niska podaż kalorii jest kluczem do odchudzania? Bo ja Wam powiem że to tylko spowalnia wasz metabolizm. Głodny organizm stara się spalać JAK NAJMNIEJ a nie jak najwięcej. Prędzej zacznie trawić wasze własne białko np z nóg, pośladków, piersi, skróry niż zechce się pozbyć balastu ponieważ to jego zabezpieczenie. A jak już zmuszony zacznie trawić swój zapas to potem, po diecie czym prędzej go odbuduje i w przyszłości będzie jeszcze mniej skłonny spalać tłuszcz. Tylko rozwalacie sobie metabolizm tym dziewczyny. I niszczycie jędrność ciała. Jak chcecie mogę pomóc, ale musicie otworzyć umysł i zrozumieć że każda dieta wymaga indywidualnych dawek, a te wszystkie 1000 800 kcal to są podwórkowe zasłyszane mądrości a nie fachowe odchudzanie.