Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malowana laleczka

Makijaż- szkodzi cerze?

Polecane posty

Gość Malowana laleczka

Czy to prawda, ze makijaż niszczy cerę?

Gość Malowana laleczka
Czy ktoś mi pomoże?

Gość sibi
oczywiście że szkodzi

Gość a taka jedna
a co konkretnie chciałabyś wiedzieć? to oczywiste że tapeta na buzi skutkuje szybszym niszczeniem skóry itd itp

kiedyś czytałam, że nie szkodzi a nawet pomaga (chroni cerę z pękającymi naczynkami). oczywiście nie należy malować się w wieku 12lat, ja mam trochę więcej:)

Gość sibi
szkodzi,tyle jest chemii w tych kosmetykach teraz ,ja stosuje tylko naturalne i zioła a miałam problemy z cerą a teraz już mam super dlatego nie muszę się tapetować

Nie popadajcie w paranoję Dlaczego makijaż ma szkodzić, w dzisiejszych kosmetykach jest mnóstwo składników pielęgnujących, to już nie to co kiedyś, że strasznie zapychały skórę. A nawet jeśli okazało by się, że szkodzi to i tak nie mam zamiaru z niego rezygnować :P

Gość maika1
Wystarczy sie wczytac w sklad tych "pielegnujacych" kosmetykow i miec troche wiedzy, aby wiedziec, ze to sama chemia. Niestety nie da sie zupelnie jej uniknac, bo jednak zadbana kobieta powinna byc delikatne pomalowana. Sibi, o jakich ziolach piszesz?

w dzisiejszych czasach makijaz napewno nie szkodzi,wystarczy zainwestowac w lepsze kosmetyki,zawieraja filtry UV i skladniki pielegnujace,najlepsze sa te z apteki ale nie tylko.Wiadomo,ze jak kupimy kosmetyki z jakiegos bazaru za 5zl,ktore sa kiepskiej jakosci i wystawione na sloncu to na zaszkodza.Najbardziej niszczy skore slonce i solarium,najlepiej nawilzac skore od srodka czyli pic 2l wody dziennie minimum,odpowiednie kremy i przez caly rok nakladac krem z filtrem

Gość cieakweska
totalna idiotka -->> zajebiście dobrałaś nick :P

Czy we wszystkich dziedzinach życia jesteście takie akuratne? :O Ziemię pod upraw warzyw przywozicie sobie z Bieszczad, by była nietknięta cywilizacyjnymi zanieczyszczeniami? Chodzicie z maseczką jak Michael Jackson, żeby żadne bakterie i wirusy was nie dopadły? Ubrania nosicie tylko z lnu, żeby były jak najbardziej ekologiczne? Etc... Nie dajmy się zwariować, wszędzie jest chemia i nie da się jej uniknąć A makijaż to naprawdę ostatnia rzecz o jakiej pomyślałabym, że szkodzi i dlatego zrezygnuję z niego, no chyba że używacie kosmetyków o recepturach ze średniowiecza, mających w składzie rtęć i bielidło :D

i jeszcze jedno, na polskim rynku są dostępne tylko kosmetyki szkodliwe... polskie prawo nie kontroluje tego kto może napisac "naturalny kosmetyk "... naturalny kosmetyk to taki, który ma mniej niż 5% sztucznych zwiazków chemicznych... najbliższy producent zajmujacy sie naturalnymi kosmetykami jest w szwajcarii...

Gość Kwiat wiśni i czereśni
ja sądzę że szkodzą fluidy podkłady i pudry! i POSTARZAJA

Gość sibi
z ziólek używam nagietka szałwi rumianku,podbiału,krwawnika,i innych wystarczy poczytać na necie o własciwościach ziółek

Gość sibi
tusz i kredka nie szkodzą aż tak ,bo to jedyne co używam,tylko trzeba tusz dobrze zmywać i tyle

Gość hihi hu hu
hehe popieram ta z bieszczadami to jest paranoja fakt faktem makijaz niszczy cere zaskorniaki szybciej sie starzeje ale ma tez pusy chroni przed sloncem mrozem i przed niepowodzeniami :p od 70 lat jak nie iwecej jest stosowana chemia we wszystkim tylko teraz to nie jest temat tabu i o tym kazdy mowi producent chcac zaskoczyc nowym kosmetykiem powie ze jego jest nsjlepszy nieszkodliwy i wogle masakra zeby kazdy lecial do sklepu i kupowal taka jest prawda jesli chcesz cos miec to kosztem drugiego i nikt nie zaprzeczy mozesz miec ladna buzie ( wizualnie i podobac sie wszystkim ;) ) nakladajac tapete na twarz ale za tym idzie pryszcz czy zmarcha po 25ce na przyklad. a co myslicie ze owoce ktore kupujecie na targowisku czy hipermarketach sa bez chemi maja jej wpizduuuu i troche bo jak sobie wyobrazacie wyzywic ludzkosc w ciagy 3 czy 4 miesiecy ?? nierealne marchewy rosna dlugo i kazdy kraj ma obyczaj i czas wiec trzeba "sterydow" bosz nie dajecie sie zwariowac z roku na rok ludzie zyja dluzej a nie krocej manipuluja wami jak krolikami tak samo jak terroryzm ktory wogole nie istnieje wszystko zostalo stworzone przez ludzi w rzadzie bo za tym sa miliony !!!

Gość Kwiat wiśni i czereśni
wszystko szkodzi

Gość Malowana laleczka
czy mogę prosić rozwinięcie wątku z podkładami, fluidami itp?

Gość Malowana laleczka
bo używam codziennie i nie wiem czy powinnam przestać

Gość Malowana laleczka
na kafeterii nikt się nie maluje?

Gość Malowana laleczka
dzięki za ten link :) a krem tonujący jest zdrowszy od podkładu?

Gość nie używaj fluidu
nie używaj fluidu ani nic wtym stylu!!!!!!!!!!!!

Gość nie tam
pewnie że nie szkodzi

Gość o boshhhhhhh
tu to chyba same malolaty, co? :-0 mam 35 lat i swietna skore! wiecie dlaczego? bo juz jako siedemnastolatka podkradalam mojej mother kosmetyki. moja starsza uzywala zawsze niezlych firm. ktoregos dnia zobaczyla na mnie makijaz, zreszta niezbyt dobrze zrobiony :-0 i natychmiast zabronila mi uzywac kosmetykow do malowania, gdyz bylam wedlug niej zbyt mloda. innym razem wrocilam wymalowana, ze "azstrach" od kolezanki. wowczas moja starsza doszla do wniosku, ze jak mam ladowac na siebie kosmetyki z bazaru od kolezanek, to zrobi lepiej jak mi je sama kupi. kupila calkiem drogie i kontrolowala mnie czy nie przesadzam. maluje sie do dzis, nie wyobrazam sobie nie pomalowac sie i powiem wam szczerze, ze NIE MAM ANI JEDNEJ ZMARSZCZKI ani nic innego!!! moje rowiesniczki to czesto przy mnie stare baby! chce mi sie smiac z tych, ktorzy truja,ze makijaz szkodzi!

Gość To jakich
uzywasz kosmetyków?Tusz za 450 zł?

o boshhhhhhh - z kosmetykami jest jak z papierosem... jeden po roku palenia dostanie raka a drugi bedzie palił 100 lat i nic mu sie nie stanie ;) prawda jest taka, że w kosmetykach występują związki ciezko dostępne w przyrodzie, a wiec co za tym idzie nasza skóra nie jest przyzwyczajona do ich działania... podałam stronke na której są opisane związki chemiczne i ich działanie na człowieka... a to w jakim stopniu wpłyna one na zdrowie osoby zalezy od indywidualnych cech organizmu.

Gość ta strona dziwna jest
:p