Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapchana

alergia - niezyt nosa - nowe krople

Polecane posty

Gość zapchana

ostatnio reklamują jakieś nowe krople do nosa ale nie mogę przypomnieć sobie nazy - ponoć powlekają śluzówkę nosa tak, że alergeny nie mogą jej podrażnic. Czy ktoś może pamięta jak się nazywją ? A może ktoś już je wypróbował i podzieli się rezultatami? Bardzo prosze o wasze opinie na ich temat.

Gość nosaler
mój facet kupił. badziewie! jak był zapchany takim pozostał :p

Gość zapchana
:( tak, to o te krople chodzi :( a już miałąm nadzieję na cud :(:(:(

Gość zapchana
dzięki :) tego nie używałam.

Gość opiyhgea
nosaller- jest dobry, bo działa zapobiegawczo, tworzy błonke i chroni przed dostaniem sie alergenów

Gość a czy przypadkiem
ten nosaller to nie jest taki proszek co wylatuje jak sie nacisnie buteleczke? miałam cos takiego ale nie pamietam czy to faktycznie nosaller

Gość zatoczkaaaa
nosaller jest niezły nosolan tez ok- zatrzymuję wode, nawilża nos, ułatwia oddychanie

Gość zatoczkaaaa
nosaller to proszek nosolan żel w spreyu do nosa

Gość asica 244
zapchana, moze zrob sobie zabieg zmniejszenia malzowin nosowych dolnych, robia to ambulatoryjnei, podobno obkurcza sie w ten sposob blone nosa na pare lat, mi to doktor zalecil sa rozne nazwy, np. elektrokoagulacja, ablacja itp, trwa kilkanascie minut, bez narkozy

Gość Wasiena
Tez polecam ten aerozol. Krople Euphorbium są super i ładnie regenerują śluzówkę nosa. Ja po dwóch dniach nie mam już kataru od jego zastosowania, a mam alergie na pyłki. Fakt biorę ten lek ze sobą zawsze. Jak dla mnie jest on jednym z najskuteczniejszych na katar sienny środkiem.

Gość Basia_40
opiyhgea ma rację. Nosaller to proszek dlatego przede wszystkim należy wstrząsnąć opakowanie aby jego użycie było prawidłowe. Ja używam Nosalleru i jestem zadowolona :)

Gość ram ram bam bam
a ja tam wolę odczulanie, męczysz się jakiś czas z zastrzykami , a potem na lata masz spokój, a te wszystkie krople to dają tylko chwilową ulgę i ciągle je trzeba stosować.

polecam krople AVAMYS. Wypróbowałam już różne i właśnie te są najlepsze. Używa ich się raz dziennie a działają 24h :-) Dzięki nim alergia stała się dla mnie nieuciążliwa :)

Gość zasmarkana24h
mi cieknie z nosa prawie non stop, nie pamietam juz kiedy normalnie oddychalam bez "siorbania"... pol bedy jak siedze w domu ale miedzy ludzmi mozna naprawde narobic sobie niezlego obciachu,,, ostatnio w autobusie jakis babsztyl sie przeciskał do wyjścia, z pretensjami oczywiście do całego świata, że nie schodzi jej z drogi. bez żadnego przepraszam, nic. chciałam prychnąć na nią żeby się zorientowała co do swojego hamstwa i znosa poleciała mi obfita strużka - normalnie się zasmarkałam (patrząc jej w twarz). ludzie oczywiście patrzyli na mnie jak na debilke.. nie miałam sie nawet czym wytrzec bo husteczki mi sie skonczyly..tragedia nie wiem już co robić, poki co wiekszosc rzeczy jakie barlam było do d*py....

Gość ram ram bam bam
jeżeli wiesz, że to katar alergiczny, to zapytaj alergologa o odczulanie. moim zdaniem działanie kropli polega tylko na nawilżaniu śluzówki, zgadza się, to przynosi chwilową ulgę, ale nie eliminuje problemu. z kolei krople, które "wysuszają" są mocno uzależniające i można je stosować tylko kilka dni. Na stronie alergianapylki.pl możesz przeczytać o sposobach leczenia alergii

Gość Fiołeczekkk
zasmarkana - a czym się leczysz? ja zmienialam prochy nalogowo bo nawet jak byla poprawa co do objawow to np dzialaly na mnie mega usypiajaco i ogolnie bylam nieprzytomna calymi dniami. teraz z zyrtecu przerzucilam sie na cezere i chyba wszystko jest ok bo poki co zero skutkow ubocznych..

Gość AsiaAsiaAsiaaaa
ja od niedawna stosuje Nosaller i naprawdę jest ot skuteczny środek. jak pisano wczesniej jest to proszek, który aplikuje sie do nosa. krople rzeczywiście po nadmiernym stosowaniu niszczą śluzówke i poźniej nasz problem występuje częściej, dlatego czuję się lepiej gdy stosuje Nosaller, bo szybko on pomaga i mogę go stosowac nawet gdy objawy nie występują ;)

Gość welurowa dama
tylko po co stosować jakiś lek, jeśli nie ma takiej potrzeby ? ludzie wpychają w siebie mnóstwo chemii, a potem się dziwią, że im nic nie pomaga jak są w potrzebie. a ten środek nie uzależnia ?

Gość kilcia
Jak często stosujesz Nosaller w ciągu dnia? Może lepiej stosować tabletki antyhistaminowe raz na dobę wieczorem?

Gość AsiaAsiaAsiaaaa
Nosaller stosuje zapobiegawczo. teraz używam go rzadko,bo objawy ustąpiły. ale jak byłam zakatarzona to 2-3 razy dziennie ;)

Ja polecam wodę morską w spray, bo jest nieszkodliwa i dobrze oczyszcza nos, a druga sprawa to że można je używać kilka razy dziennie pozdrawiam

Gość kilcia
Do AsiasiAsiiiiiiii Z kroplami do nosa trzeba uważać, bo wysuszają śluzówkę.Lepiej używać leków antyhistaminowych w postaci tabletek.Bierze się e raz na dobę.

Gość AsiaAsiaAsiaaaaa
ale ja nie używam kropli !! Nosaller to proszek, który aplikuje się do nosa i on nie podrażnia śluzówki

Gość A_ta
odgrzewam temat, bo pora ku alergiom sprzyja; proponującym tabletki zamiast kropel do nosa proponuję postudiowac tematykę składu tabletek i działania poszczególnych składników; owszem - nie zniszczy się sluzówki nosa, ale wątrobę, trzustkę i nerki przy okazji tez mogą polecieć; o ile mogę się pogodzić z brakiem powonienia, o tyle rozwalona wątroba to początek jak w dominio - zacznie się po kolei sypać wszystko łącznie ze skórą i włosami; generalnie - kropelki mają mniej katastrofalnych skutków ubocznych;

Gość KrystynaH5447
Korzystaliscie z preparatu o nazwie Nosolan? No bo wyszukiwalam danych dotyczacych tego leku i nic nie moge znalezc. Moze mozecie cokolwiek napisac mi o tym produkcie? Oplaca sie go uzywac, testowaliscie jakies zamienniki? Tu przeczytalam troche informacji o Nosolan: http://www.listalekow.pl/nosolan/ - uwazacie, ze to rzetelne informacje? Nie chcialabym sie naciac i zmarnowac bezsensownie kaske, dlatego pytam Was. Dziekuje z gory za ewentualna pomoc.

Gość Martyncia123456
Krople nigdy mi nie pomagały. Teraz używam tabletek: http://www.alergia-allegra.pl/niezyt_nosa.html i wreszcie nie mam zapchanego nosa! Krople aplikowałam i była ulga na moment, a tutaj praktycznie nie pamiętam, że mam alergię. Allegra mi naprawdę pomogła, nie cieknie mi z nosa, normalnie oddycham i nie boję się już , że coś pyli.

Gość Sylwia karo
Polecam krople aquamer roztwór soli morskiej bardzo fajnie działają na zatoki katar a nawet na alergię.

Gość renata

Warto pomyśleć o takim modelu jak Novama Familino Pro. Wszechstronny bo do stosowania z różnymi typami leków, wygodny z odpowiednio zrobionymi maseczkami dla dorosłych i dzieci, wydajny ze specjalnym systemem do oszczędzania lekarstwa. Świetna jakość za nieduże pieniądze!