Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

almaxea

rekrutacja.

Polecane posty

nie wiem czy ktoś z was się w tym orientuje. ale moja siostra właśnie dostała wyniki rekrutacji. dostała się do pewnego liceum które miała na drugim miejscu. i w liceum na trzeciej pozycji automatycznie nie rozpatrzyli jej decyzji. czy jeśli np co do liceum drugiego wyboru się rozmyśliła jest możliwość żeby poszła do szkoły trzeciego wyboru i tam oddała papiery? można coś takiego zrobić?

Gość już nic nie można
z tym zrobić. W każdym liceum jest określona ilość miejsc, gdyby tak każdy chciał zmieniać podanie nie byłoby sensu rekrutacji. Można się zapytać czy są wolne miejsca, ale wątpie. Poza tym należało układać listę tak, aby szkoła do której chce się iść była jak najwyżej.

Gość już nic nie można
z tym zrobić. W każdym liceum jest określona ilość miejsc, gdyby tak każdy chciał zmieniać podanie nie byłoby sensu rekrutacji. Można się zapytać czy są wolne miejsca, ale wątpie. Poza tym należało układać listę tak, aby szkoła do której chce się iść była jak najwyżej.

A mnie się wydaje, że można. W końcu jest coś takiego jak rekrutacja dodatkowa czy tam uzupełniająca, przynajmniej 3 lata temu była...

ona chciała iść do szkoł drugiego wyboru. nie uzgadniała tego z nikim i sama złożyła podanie. a teraz dopiero dowiaduje się co to tak naprawdę za szkoła.

Gość już nic nie można
Fajnie - rekrutacja uzupełniająca jest TYLKO dla tych, którzy nie dostali się do żadnej szkoły. ;) almaxea - niestety trzeba było się w tym wcześniej zorientować... Teraz można jedynie zadzwonić do szkoły i zapytać o wolne miejsca i to dopiero po rekrutacji uzupełniającej, chyba... I zawsze istnieje możliwość przepisania się.

Dobra, ja powiem tak. Za pierwszym razem się nie dostałam do szkoły pierwszego wyboru, ale potem w klasie do której chciałam się dostać zostało 7 wolnych miejsc, więc złożyłam podanie, wycofałam świadectwo z II szkoły i się dostałam do I dzięki rekrutacji dodatkowej.

Gość już nic nie można
Może i można i tak. A w sumie racja, bo zaniesienie oryginału jest potwierdzeniem woli nauki.

Gość już nic nie można
Aaa i pod warunkiem ze w tej szkole 3 wyboru beda wolne miejsca :)

P.S. Jestem już stara i nie pamiętam jak to było, poza tym pewnie coś się pozmieniało :), więc mogę nie mieć racji.

tez mi się właśnie wydaje że jest możliwość. pewnie trzeba poczekać kilka dni aż niektórzy nie przyniosą dokumentów co jest jednoznaczne z tym ze nie chcą iść do tej klasy. i wtedy jeśli są wolne miejsca można się dopisać.