Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiaczka_____

Pytanie do blondynek-jaka farba polecacie?

Polecane posty

Gość misiaczka_____

hi laski! przedstawie po krotce moj "problem":)- od lat robie sobie balejaz na moich ciemnych blond wlosach. juz od paru miesiecy nie bylam u fryzjera farbowac i mam odrosty na 7 cm:(:( chcialabym pofarbowac cale wlosy na jakis ladny blond,ale boje sie ze odrosty wyjda zolte a reszta bedzie biala albo jakas wpadajaca w fiolet. chce to zrobic sama jakas dobre farba z loreala albo garniera,bo nie mam ochoty na tych wszystkich fryzerow czy fryzjerki... kto mial podobny problem i doradzi? buziaki i dzieki!!!

Gość jaaaaaaaaaaaaaa
radzilabym ci isc do fryzjera... osobiscie nie odwazylabym sie samej robic, majac tyle odrostow. I chyba nie rowno ci wezmie. . oj nie wiem nie wiem.. w kazdym badz razie powodzenia.! 🖐️ a co do farbki nie mam pojecia.. :O

Gość misiaczka_____
hi dzieki,wiesz obawiam sie ze jak pojde do fryzjera to znow bedzie mne namawial na te glupie pasemka,poza tym nie mam na razie kasy na wizytke,kupa innych wydatkow nie wiesz jakie sa te z loreala? albo garnier XL! super rozjasniajacy? nie wiem juz sama,cos musze zrobic zeby miec jednolity kolor wlosow,bo nie chce tych okropnych odrostow. moze ktos jeszcze cos doradzi... buzka!

Gość jaaaaaaaaaaaaaa
mhmm... nie uzywalam ich... ale moge ci podpowiedziec gdzie mozesz sie zapytac i napewno ci profesjonalnie odpowiedza... www.fryzjerzy.com tam jest forum takze mysle ze jak zaraz tam napiszesz to wszystko bedziesz wiedziala co tylko chciala :) pozdrawiam ciee 🖐️ ;)

Gość upiiiiiiii

Gość upiiiiiiii

Gość a co masz do pasemek
przeca pasemka sa fajne

Gość upiiiiiiii

Gość blackcat
ja używam garniera i nie narzekam ale nigdy nie miałam odrostów wiekszych niż 2cm :o

Gość upii
ale jaka garniera?mozesz wstawic link?

Gość aga323
loreal jasny blond cos tam coś viking ....polecam od kiedy zerwałam z fryzjerem bo farbował mi włosy w rękawiczkach a to bolało to używam tylko tego wygląda bardzo świeżo naturalnie mam bardzo długie włosy więc kupuje 2 opakowania 21 złx2 zwilżam włosy i nakładam od tyłu i trzymaj min 45 minut wtedy kolor sie utrwali przecież tyle trzymamy u fryzjera chociaż producent zaleca 30

Gość do agi
a nie wiesz jak tareaguje ta farba na wlosy z pasemkami a odrostami? odrosty nie sa az takie duze ale zawsze te 5 cm.... ja tez chce zerwac z fryzjerem.niedlugo wyjezdzeam do niemiec i na poczatku nie bedzie mnie raczej stac na pasemka za 80 euro:( a farba to jednak maly wydatek. planuje w tym tyg zakupic ale niewiem jaka,mowisz ze ten viking fajna efekt daje?ciekawe jak z odrostami,czy zalapie? buzka piszcie laski

Gość cati82
e tam fryzjerzy,ja ostatnio jak bylam bo nalozyla mi rozjasniacz na cala glowe, szok, az palilo, i wyszlo zolte!! kurczak!! i to fryzjerka z dobra opinia, zawsze bylam zadowolona tam chodzilam, ale teraz koniec. Mialam kurczaka, i na drugi dzien zrobilam te zoltki szamponem palette erktyczne srebro i wyszedl ladny jasny kolorek. Tez szukam nadal farby ktora moj popielaty blond chwyci na ladny blond, a nie rudy ani zolty.

Gość do agi
mi fryzkerka zmiszczyla wlosy tami pasemakmi i jej "no name" farba... dlatego chce sama farbowac.. tylko teraz sie boje jek zareaguja ta farba na odrosty i pasemka:(

Gość moje palce
po rozjasniaczyu ZAWSZE wychodzi kurczak, dlatego potem trzeba od rauz pomalowac farbą wlasciwa, rozjasniac daje sie w celach wyrownnia koloru

Gość aga323
też miałam pasemk i odrosty i również jestem naturalnie ciemną blondynką odrosty potrzebują więcej czasu dlatego dopiero po 10 min nakładam resztę farby na większą część włosa , odrosty pod wpływem farby zdążą się rozjaśnić i wchłonąć kolor właściwy - stąd polecany przeze mnie minimum 50 min czas trzymania farby i efekt murowany :)) nawet moja mama była pod wrażeniem i poprosiła bym jej kupiła to samo co ja mam na głowie. zrobiła sobie trzymając ponad godzinę!! bo ma trochę siwych włosów i moim zdaniem wyglądało oki bo teraz ma fatalne 5 cm odrosty. oj te niektóre polskie 60 latki uważają że już nie muszą dbać o siebie :(((

Gość do agi
aga to mowisz ze ten viking zlapie ladnie? kurcze no,tak chce sobie te wlosy pofarbowac ale sie boje ze nie wypali. boje sie ze te pasemka dziwnie zareaguja,na fiolet a albo cos w tym stylu:(:( ale niedlugo musze to zrobic....chcialabym miectaki ladny blondzik,nie jakis extremalnie jasny.. buzka

Gość upiiii

od lat używam farb garniera ............co prawda nakładam rożne odcienie blondów jednak wynika to z chęci posiadania pasemek w odcieniach blondu. Jestem ciemną blondynką - odrosty robie bardzo jasnym blond jednak bez rozjaśniacza potem nakładam odcienie popielate i beżowe - wychodzi bardzo naturalnie nawet moje siwe dobrze pokrywa farba . pozdrawiam

Tak jak ktoś juz napisał , z blondem niema żartów:) Ale jak sie juz uparłaś, to zwróć uwagę w jakiej kondycji są te włosy co są rozjasnione, żebyś nie spaliła je na siano. Po drugie wybór farby tez jest istotny. Jeżeli masz swoje ciemne to musi byc to exstra, lub super blond który rozjaśnia o 6 tonów co najmniej. Po trzecie---najpierw musisz lub poproś kogoś żeby nałozyć mieszanke tylko na odrost, stopniowo, podziałami 1,5 cm , starając sie przy tym dokładnie nakładać wszedzie!!!!! dopiero jak rozjasni sie odrost....i tu w zalezności od jakosci, grubosci twoich włosów, albo przeczesać na całej długosci zazwyczaj tak sie robi żeby uzyskac taki sam odcień pozostawić na 10-15 min.

ach!!! piszesz że masz balejaż, a wiesz że stracisz mocno na ich kondycji???

Gość upiiii
wiem wiem ale one mimo iz od ponad 3 mies.nie farbuje wcale lepiej nie wygladaja... podobno dobre farby az tak nie niszcza,moje znajome mja ladne i puszyste po farbowaniu...(brunetki) prawda jest taka ze juz mi nosem wychodzi moja fryzura i moje wlosy. niw dupew ni w oko,odrosty ,wyblakle pasemka a ja jestem tchorzem ,chcialaby cos zmienic ale boje sie ze nie wypali... zebym chociaz jakas tam pewnosc miala ze mi ladnie wyjdzie.....:(

Gość upiiii
ok ala jaka? doradza i tam-?

mysle że napewno doradza, i wybiora odpowiednia po obejrzeniu Twoich włosów:) Wiem, że teraz nie jestes zadowolona, kusi Cie zmiana:) ale żebyś nie płakała jak załatwisz się i bedziesz miała gorzej niż teraz.Nic pochopnie:D

Gość aga323
farbuję długie włosy tym lorealem viking co 6 tygodni i gdy właśnie mija te 6 tygodni ja obserwuję u siebie na głowie lekkie sianko i wiem że to dziwne kiedy nałożę tę farbę to tak jakby łuski sie zamykają włosy na całej długości przez jakiś czas zostają jednokolorowe, gładkie i lśniące pamiętam ze swoich wizyt u fryzjera że też to był zawsze loreal jak odchodziłam od pasemek to ( bo mój młodszy braciszek20 letni powiedział że balejage noszą wieśniary - i choć mieszkam na wsi ;) to odeszłam 3 lata temu od tych zabiegów ) to użyłam o ton ciemniejszego odcienia od vikinga i pasemka choć pozostały jaśniejsze nie były fioletowe

Witam Ja osobiście używam rozjaśniacza londy do pasemek w takim niebieskim kartoniku w cenie około 18 zł. Swietnie się też nadaje do uzupełnienia odrostów.To jest niebieski proszek sama w domu rozjaśniam nim włosy jest super.Farby ...no cóż nie wiadomo czy nie wyjdzie jakieś żółtko.... pozdrawiam

Gość ale rozjasniacz przeciez
niszczy i tez moze zoltko wyjsc:(

Gość upii