Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fochinka

świeży ogorek-pewny z działki-od kiedy?

Polecane posty

ja dalam dopiero niedawno ( ale to dlatego ze od niedawna mam takie ogórki)

Mój świeżego wcinał gdzieś ok.2 lat.Teraz je aż się jemu uszy trzęsą.Trzeba poobserwować dziecko czy wsyztsko jest w porządku.I pamiętać by nie dawać wody po ogórkach.

ja mojej kiszone dawalam jak miala cos 8 miesiecy a świezego dalam na sprobowanie nic jej nie bylo no to daje jej od czasu do czasu. tak smao z pomidorami. teraz mam z nia znow przejscia bo nie chce nic jesc ani pic prócz mleka :( a dzwonilam do lekarki i powiedzialą ze góra 3 butelki mleka na dobe... boje sie ze sie odwodni :(:(:(:(

tzn swiezego dalam na spróbowanie jakoś ostatnio :) a nie jak miala 8 miesięcy

Wydaje mi się że dzieci uwielbiają ogórki :D Mój zje wsyztskie-świeżego,korniszony,kiszony itd. A nie chce pić zwykłej wody,herbatki,soczków???

maMani moja ostatnio tez ma strajk, martwie sie. Wszystko jest NIE. Pije rano kaszke, w dzien herbatki, wode, ale jesc nei chce. Kiedys jadla ze mna sniadanie poza swoja kaszka, teraz ewentualnei sciagnie szynke i nic wiecej nei zje, poza tym czasami zje parówke choc to niby nie zbyt zdrowe, ale co zrobic... No a w dzien to juz w ogole hocki klocki... obiadu zero ewentualnie dwie łyzki, a tak to czeka do kaszki na noc... martwie sie a lekarka powiedziala ze mam czekac :/

podobno świeży ogórek jest ciężkostrawny,ja swojej małej daję na spróbowanie bardzo rzadko,i tylko mały plasterek. A jeśli chodzi o jedzenie,to zauważyłam,że kiedy jest upalnie lub duszno na dworze to moja Mała może nie jeść cały dzień.A w inna pogodę apetyt wraca:D no ale pić Mamani to dziecko Twoje musiałoby trochę więcej,próbuj jakieś soczki,herbatki,a może sama wodę...

A wiecie co ja bym się tak na zapas nie martwiła. jeśli np w chłodny dzień je normalnie a w upały bywa tatkiem-niejadkiem to naturalne ze się nie chce jeść.A jeśli jest tak od samego początku to widocznie taki urok waszych pociech :) jeśli nic nie zje,to naprawdę nic sie nie stanie.Najważniejsze by nie latać z każą łyżeczką za dzieckiem :) A może Waszym maluchom by posmakowały owocowe koktajle?

moj synek ma niecale 10miesiecy i czasem wcina ogorki-wiecej jest z tym zabawy niz jedzenia,ale lubi wysysac z nich sok.