Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość neonia

CZY LEKARZ PRYWATNY MOZE NIE DAC L4?????

Polecane posty

Gość neonia

moze byc tak ze idac prywanie do lekrza nie da mi l4? jestem w 16 tc ciazy i nie chce juz do kona ciazy wraca do pracy

Gość neonia
halo

Gość tttttthhhhhhhhhhh
tak,moze nie dać,nie ma takiego obowiązku:) dla niego zwolnienie przy prawidłowej ciaży to też ryzyko

Hym, mój to się za każdym razem pytał, czy chcę L4, ale odmawiałam, po co mi izolować się od normalnego środowiska przez ciążę kiedy i tak siłą rzeczy będę "udupiona" po porodzie w domu jeszcze jakiś czas - do znudzenia. A czy może nie dać? Moim zdaniem może nie dać, jeżeli uzna że nie ma powodów byś szła na zwolnienie. Ale prywatni na ogół dają, nie chcą tracić "klientki" ;)

Gość neonia
a po co jakis cham wyzywa od razu ludzi ktoryz sie pytaja poprostu

Móc , to może. Ale raczej dają , powiedz ,że źle się czujesz , wymiotujesz, brzuch cię boli , masz długie dojazdy do pracy... Życzę powodzenia i zdrowego dzidziusia.

Gość xantia28
mój dawał, a ja na początku nie chciałam brac..

Gość neonia
dziekuje amm nadzieje ze da a jesli nie to ja nie wiem,panstwowo nie daja wiec moze chociaz prywatnie!

Z mojej obserwacji wynika że prywatny da prędzej :) Ale również może nie dac bo i takich znam.

Gość neonia
nparwde? moze byc ze mi odmowi,ja zle sie czuje,w pracy smrod,a pozatym chce wykorzystac okres ciazy na odpoczynek i siedziec na l4,nalezy mi sie tylko martwi mnie to czy lekarz prywatny da,to jest kobieta w podeszlym wieku,bardzo mila,ale nie miaalm odwagi sie spytac zcy daje l4,moze jakos telefonicznie zadzwonie,powiem ze chcem na wizyte sie umowic i czy moge liczyc na l4 bo zle przehodze ciaZE,JAK MYSLICIE?

Gość neonia
halo halo?

jeśli uzna że są wskazania do tego to da. a skoro piszesz że źle się czujesz to z pewnością da. moja lekarka zawsze się mnie pyta czy nie potrzebuję zwolnienia, ale ja nie pracuję (pracowałam dorywczo ale na początku czerwca skończyłam, jak wynikało z umowy).

ja prowadze wlasna dzialalnosc,nigdy zwolnienia nie brałam,ale tak jak kolezanki wyzej,przy kazdej wizycie lekarz proponowal.

Princpolo-ogólnie kobiety w ciąży prowadzące działalność są pokrzywdzone po pierwsze faktycznie nie opłaca się brać zwolnień a po drugie macierzyńskie jest śmieszną kwotą a o wychowawczym można pomarzyć:( neonia-jeśli dobrze znosisz ciążę a praca nie jest zbyt męcząca nie bierz zwolnień potem jeszcze zatęsknisz za kontaktem z ludźmi:) ja od 4mc byłam na zwolnieniu bo moja ciąża była zagrożona i po jakimś czasie miałam dość takiego siedzenia...... A jeśli chodzi o lekarzy to żaden z nich nie mam obowiązku dać Ci zwolnienia jeśli ciąża przebiega prawidłowo, choć w zasadzie nikt nie jest wstanie go z tego rozliczyć bo przecież np. chwilowo mogło CI coś dolegać