Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kolysanka

Ciezarne w Niemczech

Polecane posty

dziewczyny a wogole to gdzie mieszkacie w niemczech?? ja z opieki medycznej jestem bardzo zadowolona, np. po cesarce jak mnie zszyli to polozna stwierdzila ze wyglada to jak szycie po operacji plastycznej a nie takie zwakle po cesarcwe :)

Ja mieszkam w Schwarzwaldzie i mam problem z lekarzem,bo w okolicy jest tylko jedna babka ginekolog i termin mam dopiero za dwa tygodnie :( Ale przynajmniej bede juz widziala cos wiecej,mysle.

Pimboli gratuluje 2 kreseczek i zycze powodzenia u gina, zdawaj na bierzaca relacje z przebiegu ''2 kreseczek'' ;)

Mamaga-dziekuje,wiem dokladnie od tygodnia i bardzo sie ciesze,ale oczywiscie tez boje czy wszystko jest w porzadku. A tu jeszcze dwa tygodnie do wizyty..

Pimboli nie przejmuj sie wszystko bedzie oki, ja jak zrobilam w sierpniu tescik to tez mi 2 kreseczki wyszly i wtedy poszlam do lekarza i potwierdzil ze jestem w 8tc a pozniej bylam dopiero w 5 miesiacu bo nie mialam niestety ubezpieczenia a na prywatne wizyty nie bylo mnie stac za bardzo. ale bylam dobrej mysli i stwierdzilam ze co ma byc to bedzie i tak urodzilam sliczna zdrowa i silna dzidzie :):):):):):)

To mnie pocieszylas,zalezy mi,zeby moim lekarzem byla kobieta,wiec poczekam,choc niecierpliwie;) Akurat w tym czasie przyjedzie moja mama do nas,wiec bede miec juz dla niej jakies konkretne wiadomosci. I oczywiscie gratuluje dzidzi,ja sie swojej juz nie moge doczekac.

a czemu ci tak na kobiecie zalezy?? w sumie ja tez chcialam miec kobiete jeszcze najlepiej polke ale jak sie dowiedzialam ze musze czekac 3 dni to stwierdzilam ze moze byc obojetnie kto byle ginekolog i tak trafilam na faceta w dodatku niemca i okazal sie swietny i nawet teraz nie zamierzam go zmienic chociaz ze po przeprowadzce musze dojezdzac pol godziny :)

Kiedys chodzilam do faceta i nie czulam sie tak swobodnie jak u kobiety. Zreszta wiesz co,podejrzewam,ze u mezczyzny musialabym podobnie dlugo czekac-mieszkamy w niewielkim miasteczku w gorach-sa plusy i minusy-minusy to miedzy innymi brak specjalistow,a do ginekologa i tak musze jechac 20km,wiec skoro tak,to niech bedzie kobieta chociaz.

Witam ja jestem w 28tc z moja druga corcia. Pimboli tez ze Szwacwaldu jestem z V-S. W niemczech prawie 3 lata.

czesc dziewczynki ja mieszkam kolo Austrii ...... Shiva24 -Witaj:) gratuluje dzzidziolka Pimboli- w ktorym tygodniu jestes ? nie martw sie ja dopiero wizyte mam za miesiac do tego czasu oszaleje kicia 76-Witaj:) gratuluje !!! jak dzisiaj u was dziewczynki ja sie czuje fatalnie jakiegos schiza mam .......jestem w 10tc a brzuszka jeszcze nie widac tz.jak wstaje jest twardy i wypuklony a jak sie klade nic miekki i plaski ..

kolysanka nie przejmuj sie u mnie dopiero w 5 miesiacu widac bylo jakies poczatki brzuszka ale za to na koniec tak mnie wywalilo ze nie bytaj, ludzie niektorzy sie mnie pytali czy aby napewno blizniakow nie bede miala ;)hehe

Gość madzia23niemcy
dziwne ja mialam morfologie w 5 tygodniu robiona nie narzekaj na niemiecki sytem zdrowa bo jest o milion leprzy niz w polsce a ze ty mialas dopiero w 10 tyg to wina lekarza a nie systemu

mamaga -dzieki za pocieszenie:) Pimboli -to ty w lutym termin masz? madzia23niemcy- nie wydaje mi sie tutaj gdzie mieszkam i w innych regionach kolezanki mialy w 9 tc a w 5 tc to pierwsze slysze:)...moze ty nie w Niemczech mieszkasz :D

madzia23niemcy- oj nie wydaje mi sie by tutaj lepszy byl system leczenia:) wiesz ze w DE kobiet w ciazy z chora tarczyca nie prowadzi endokrynolog tylko internista :D

Pimboli- ja na koncowke stycznia :) a jak samopoczucie? mi jak narazie mdlosci ustapily ale apetytu brak:(

Ja mdlosci nie mam w ogole,do niedawna troche pobolewal mnie brzuch,a od dwoch dni strasznie bola piersi,no i oczywiscie rozdrazniona jestem i zmeczona,nic mi sie nie chce.Mam nadzieje,ze te humory szybko mi mina,bo juz mam sama siebie powoli dosyc:)

Pimboli-:) te humorki beda nam towarzyszyc przez 9 miesiecy:D ale nie martw sie raz jest lepszy dzien raz gorszy jutro pewnie bedziesz caly dzien sie smiala :) a ja wlasnie zjadlam Mc Donaldsa ..... najgorsze jest to ze czasem nie wie sie co chcialo by sie zjesc

Gość myszanka
Cześć Dziewczyny! Ja mieszkam w Niemczech juz jakieś 7lat bedzie!Pochodze z okolic Mannheim.Mam siedmiomiesieczna córcię i własnie jestesmy nad staraniami nad drugim potomkiem!misiaczki nie dostałam,ale poczekam jeszcze parę dni.pozdrawiam cieplutko i dobrej Nocki zyczę

Myszanka-to zycze dwoch kresek :) Ja juz 10 lat na obczyznie.

Gość madzia23niemcy
ja nie narzekam na opieke bo jest milion razy lepsza niz w polsce .niektore polki ekstra przyjezdzaja do niemiec zeby tu rodzic oczywiscie taki porod jest duzzzo drozszy i nasz nfz nie chce go placic. kolyska jak bym nei mieszkala to bym nie pisala albo? cos ty taka niemila? mialam w 5 tygdoniu robione usg dopochwowe i morfologie i testy myszanka ja mieszkam w Mannheim 5minut od dworca :)

madzia23niemcy-:D nie klucmy sie po nam nie wolno sie stresowac ...buziaki ...

tu jestem :] ostatnio mala dala mi poalic ma 3 miesiace za 2 dni a juz jej 2 zabki wyszly :):):)

Hej dziewczyny, u mnie bez zmian,moze troche bardziej bola mnie piersi i spiaca jestem ciagle,ale idzie wytrzymac. W sobote przyjezdza moja mama na dwa tygodnie,bardzo sie ciesze. Moj maz teraz ma nocki i smutno mi troszke samej w domu.Dobrze chociaz,ze mam psa;)

Gość ale glupia dupa
Kolyska jestes wyjatkowo glupia dziewczyna !

Hej dziewczyny, wlasnie wrocilam od lekarza i widzialam nasza fasolke.Ma 19mm,to 9 tydzien i termin mam na 18 lutego. Serduszko bije,wszystko w porzadku,a ja jestem szczesliwa jak nigdy. Nastepna wizyta za 2 tygodnie. A co u was?Co tu tak cicho?