Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość forumowiczka--

prezent na absolutorium??

Polecane posty

Gość forumowiczka--

Dzisiaj jadę na absolutorium mojego zięcia, co mu kupić?? i czy wogóle z takiej okazji daje się prezenty? Zakładając że nie chcę dawać gotówki.

Moi rodzice kupili mojemu narzeczonemu pioro wieczne, ja super koszule, a od swoich rodzicow nei dostal niczego- no poza uroczystym obiadem dla naszej 7ki. Co sadzicie o prezentach od rodzicow? Dostaliscei cos od swoich?

Gość idiotyczne to
niedługo z okazji zrobienia kupy dzieci bedą żądać prezentów :-O

Gość że co takiego
?????????!!!!!!!!!!

Gość jacobs
Drodzy absolwenci a nie sądzicie ,że to do rodzicow powinno przyjśc się z podziękowaniami i kwiatkiem.W większości to dzięki ich kasie mogliscie studiować.

po pierwsze - a zięć nie planuje obrony dyplomu, że samo absolutorium to taki powód do uroczystości??? po drugie - ja tam od nikogo żadnych prezentów nie dostałam z okazji obrony (o absolutorium nie wspominając :O ), bo co to niby za okazja? a jak dostanie pracę albo awans w pracy, to też mu będziesz prezenty z tej okazji kupować? :O

A Wy co zazdroscicie? Ja mialam impreze absolutoryjna na 30 osob w knajpie obiad deser kolacja, od WWSZYSTKICH poza kwiatamki dostalam kase albo prezenty typu zelazko, odkurzacz, perfumy..., ale co miasto i rodzina to inna tradycja.

Gość inna poznanianka
Poznanianka84 nie masz się czym chwalić. nikt Ci nie zazdrości!! uważam że to przegięcie i nie od miasta to zależy. U mnie w rodzinie raczej absolwenci dziękują rodzicom i dają kwiaty a nie wymagają prezentów od nich. "a od swoich rodzicow nei dostal niczego- no poza uroczystym obiadem dla naszej 7ki" - to mało?????

Gość mari el Danika
Ostatnio byłam na uroczystości rozdania dyplomów, pewnej niepublicznej uczelni. Bardzo się zdziwiłam gdy zobaczyłam wielki napis DYPLOMARIUM zamiast prawidłowej formy DYPLOMATORIUM, niestety nie świadczy to dobrze o tej (pseudo)uczelni. Jedyną dopuszczalną przez Słownik Języka Polskiego formą jest dyplomatorium!!! O zgrozo, gdy wpisałam w google dyplomarium to wyskoczyło mi kilka szkół -wstyd i hańba, ale świat nauki powinien znać zasady polskiej pisowni.

Gość loonkaP
Oczywiście, dyplomarium to błąd i nawet dziwnie brzmi. Powinno używać się określenia dyplomatorium (podobnie jak absolutorium).

Gość meduuza_poznań
" U mnie w rodzinie raczej absolwenci dziękują rodzicom i dają kwiaty a nie wymagają prezentów od nich. " - głupie postawienie sprawy "wymagać prezent" nie wymagałam od nikogo prezentu, ba nawet nie wiedziałam, że jakiekolwiek prezenty się daje,mając dzisiaj absolutorium spodziewałam się kwiatka - ot tak symbolicznie. Dostałam od rodziców laptopa... totalne zaskoczenie... nie pisze, że to źle dawać prezenty lub, że powinno się je dawać... jakiś drobiazg jest zawsze miłym, ale nie koniecznym gestem, Najważniejsza w tym dniu jest obecność bliskich. A jeśli ktoś chce sprawić jakiś prezent - no bo jakby nie patrzeć - kończenie studiów - nowa droga życia itp. to dlaczego nie? Przecież bez okazji tez można dawać sobie prezenty :)

Gość ElkaPo66
Dobrą pamiątką na koniec studiów jest jakiś elegancki zegarek, ja ostatnio zamawiałam dla syna na http://www.mulierstore.com/ , nawet mieli jakąś zniżkę z okazji absolutoriów.

Gość gość
A może jakiś zabawny, okazjonalny dokumencik z clubcard.com.pl ? Robią na zamówienie dokumenty na każdą okazję, również ytakie z przymruzeniem oka.

Gość gość
Mój brat dostał laptopa ;-)

Gość gość
Mój chłopak dostał ode mnie pióro wieczne. Stwierdziłam że to będzie taki symbol tego że zakończył okres studiów (pisania egzaminów, prac itp.) no i jednocześnie przyda mu się przy pisaniu pracy dyplomowej. Takie bardzo eleganckie i klasyczne znalazłam na stronie Kałamarz.net www.kalamarz.net. Tylko jak już kupować to faktycznie porządne.

Gość Rafał334
Najlepszym prezentem jest zestaw biżuterii, bo po studiach rozpocznie się czas poszukiwań pracy, a wtedy nowa biżuteria doda kobiecie pewności siebie. Moja dziewczyna, tak jak reszta kobiet, uwielbia biżuterię, dlatego kupiłem jej cały komplet srebrnej biżuterii z jubilea.pl, bo zależało mi na jakości i cenie na miarę moich możliwości finansowych.

Gość rozpisanakatarzyna
Wieczne pioro będzie super! Np. do podpisania pierwszej umowy o prace :) Ja sama wlasnie takie dostalam i powiem szczerze, ze zawsze jak sie nim podpisywalam to czulam taka powage :) Niestety zgubilam je gdzies :( Sama sobie kupilam wieczne pioro Solare na Abernatopen. Jest takie niezwykle, bo kolor sie troszke zmienia w zaleznosci od padajacego na niego swiatla :) cos niesamowitego!

Gość paryskanoc
Ja bym podarowała może mozaikę ze zdjęć? Można takie zamówić na mozaikowo.pl, profesjonalnie wykonane np. na płótnie - ciekawy i piękny prezent.

Gość bazienka
ja nic nie odstalam obronilam sie gratulacje i tyle

Gość pani_magister
Jak broniłam pracę magisterską to moi przyjaciele byli razem ze mną (zresztą później na absolutorium) też ich nie zabrakło. Po tym jak otrzymałam wyniki i obroniłam się z wyróżnieniem zabrali mnie do Leszna polatać w tunelu. To miała być taka niespodzianka i wynagrodzenie za te nieprzespane noce i reprymendy od promotora :)

Gość gość
Ludzie jacy z Was materialiści.....