Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakao puchatek

od jakiego wieku kakao puchatek?

Polecane posty

Gość kakao puchatek

teoretycznie wszeslkie kakako powinno sie wprowadzić po 3 roku zycia... w praktyce to nie wiem. wiem ze jest silnym alergenem.

Wszystko od dziecka zależy.. Moja jak skończyła roczek, to już próbowała.. Przez dwa dni wypiła po kubeczku, bo jej smakowało, a potem już nie chciała.. Tyle, że ja jej dawałam zwykłe kakao Decomoreno, bo akurat takie miałam pod ręką ;) Teraz ostatnio też wypiła kubeczek (ma 1,5 roczku) ale na jednym się skończyło.. Więc jeśli twojemu dzieciątku smakuje i chce, to dlaczego mu nie dawać? No chyba, ze ma straszne zatwardzenia.. Ale z drudiej strony jak zrobisz takie delikatne, to raczej nic się nie stanie ;) Pozdro :)

Ja daję małej odkąd skończyła 15 miesięcy , raz dz. 2 łyżeczki do kaszki manny na mleku zamiast cukru , ale moje dzieci nie są alergikami....

W teorii jest od 3 roku życia jak się nie myle.Ja mojemu podawałam od 2,5 roku bo wcześniej jemu nie smakowało.Teraz są dni że by wypił 3-4 szklanki.Jednak nigdy nic jemu nie jest -zero wysypki czy też zatwierdzenia/biegunki itd.

nam pediatra powiedziala ze od 2 roku zycia dopiero ja podalam szybciej i okazalo sie ze maly najpierw dostawal od niego biegunek a pozniej uczulenia na cialku po testach okazalo sie ze wlasnie od kakao nie ma co sie spieszyc kakao bardzo uczula